Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Aosept Plus hydraglyde (360ml)

360ml
Adviesprijs € 20.21 € 16.29
19% korting
Webshop keurmerk

Productomschrijving

AOSEPT PLUS contactlens-verzorgingssysteem met HydraGlyde* Moisture Matrix voor het reinigen, desinfecteren, neutraliseren, verwijderen van proteïnen en bewaren van alle typen contactlenzen, inclusief silicone hydrogellenzen.

Toepassing
AOSEPT PLUS contactlens-verzorgingssysteem met HydraGlyde* Moisture Matrix voor het reinigen, desinfecteren, neutraliseren, verwijderen van proteïnen en bewaren van alle typen contactlenzen, inclusief silicone hydrogellenzen.
Het AOSEPT PLUS systeem bestaat uit: de AOSEPT PLUS reinigings- en desinfectievloeistof met HydraGlyde Moisture Matrix (zie afbeelding 1) en de AOSEPT PLUS lenscup (zie afbeelding 2). De AOSEPT PLUS lenscup bestaat uit een doorzichtige cup en een aaneengesloten eenheid met schroefdop, lenshouders (korfjes) en de AODISC^ neutraliserende katalysator bevestigd aan de onderkant. Verzeker u ervan dat de AODISC bevestigd is vóór het gebruik omdat dit essentieel is voor de neutralisatie van de waterstofperoxide. AOSEPT PLUS vloeistof en de AOSEPT PLUS lenscup moeten altijd samen worden gebruikt.

Samenstelling
De conserveermiddelvrije, waterige AOSEPT PLUS oplossing met HydraGlyde Moisture Matrix bevat: 
Hydrogen peroxide 3%
Phosphonic acid (stabilisator)
Sodium chloride
Phosphate (buffersysteem)
Poloxamer (oppervlaktereiniger)
HydraGlyde Moisture Matrix (EOBO-21* - polyoxyethyleen-polyoxybutyleen).
polyoxyethyleen-polyoxybutyleen)

Gebruik
1. Was uw handen en droog ze af met een schone handdoek.
2. Open de met “L” gemarkeerde lenshouder en plaats uw linkerlens op het koepeltje. Sluit de lenshouder; let erop dat de lens niet klem raakt.
3. Herhaal deze werkwijze met uw rechterlens; leg deze op het koepeltje van de andere lenshouder gemarkeerd met  “R”.
4. Open de sluitingsdop van de AOSEPT PLUS flacon en buig deze naar achteren en uit de weg. 
5. Spoel grondig de lenzen af in de lenshouders met AOSEPT PLUS gedurende 5 seconden (zie afbeelding 3). 
6. Vul de cup met AOSEPT PLUS vloeistof tot de markeringsstreep. NIET TE VEEL NOCH TE WEINIG VLOEISTOF (zie afbeelding 4).
7 . Plaats de lenshouder in de AOSEPT PLUS cup en draai het deksel vast. De cup niet schudden.
8. Zet de lenscup rechtop weg (zie afbeelding 5). 
- Als er vanuit de opening bovenin het deksel van de lenscup belletjes verschijnen, kan er nog niet-geneutraliseerde AOSEPT PLUS vloeistof aanwezig zijn. Gooi de oplossing uit de lenscup weg en verwijder de gemorste resten van het oppervlak waar de AOSEPT PLUS lenscup heeft gestaan. Spoel grondig de AOSEPT PLUS cup en lenshouder met steriele zoutoplossing. Indien u gemorst heeft, ruim dit onmiddellijk op met een papieren doekje. Was uw handen grondig alvorens u uw lenzen of uw ogen aanraakt.
HERHAAL DE BOVENSTAANDE DESINFECTIE PROCEDURE.
9. Laat de lenzen ten minste 6 uur (zie afbeelding 6) of gedurende de nacht ondergedompeld staan om de oplossing te neutraliseren. 
10. Neem uw lenzen uit de lenshouder.
11. Uw lenzen zijn nu klaar voor gebruik.
12. Gooi de gebruikte vloeistof weg, spoel de AOSEPT PLUS cup en lenshouder met steriele zoutoplossing – GEBRUIK GEEN LEIDINGWATER OF NIET-STERIEL WATER.
13. Laat beiden aan de lucht drogen door de lenshouder naast de cup om te keren (zie afbeelding 7).

14. Indien u niet van plan bent de lenzen meteen in te zetten na de desinfectie/neutralisatie, kan u ze bewaren in de geneutraliseerde AOSEPT PLUS vloeistof, in de ongeopende AOSEPT PLUS lenscup tot 14 dagen. Na deze periode moet u uw lenzen reinigen en desinfecteren met AOSEPT PLUS alvorens de lenzen te dragen.

Indien aanbevolen door uw contactlensspecialist:
- Spoel de lenzen af alvorens ze in te zetten met een steriele zoutoplossing

Waarschuwing
Probeer Nooit De Lenzen Te Reinigen Of Te Spoelen In Uw Handen Met Aosept Plus Vloeistof. Een Lichte, Tijdelijke Verkleuring Van De Huid (Bleker Worden) Kan Voorkomen Na Contact Met De Niet-Geneutraliseerde Oplossing.
• Probeer Nooit De Lenzen Te Reinigen Met Een Afzonderlijke Reinigingsvloeistof, Omdat Elk Residu Hiervan De Vloeistof In De Lenscup Zal Doen Schuimen En Overlopen Uit De Lenscup.
• Betekenis Van De Rode Sluitingsdop: Nooit Niet-Geneutraliseerde Aosept Plus Oplossing Direct In Het Oog Brengen. 
• Gebruik Alleen De Ingesloten Aosept Plus Lenscup. Gebruik Geen Enkele Andere Lenscup.
• Let Erop Dat Uw Lenzen  Ten Minste 6 Uur Ondergedompeld Staan In De Bijgeleverde Lenscup (Neutralisatie Proces)Alvorens Ze In Te Zetten. Niet-Geneutraliseerde Aosept Plus Vloeistof Is Een Uiterst Efficiënt Desinfectant Dat Een Branderig Gevoel Zal Veroorzaken Indien Het In Contact Komt Met Het Oog. Indien U Per Ongeluk Een Niet-Geneutraliseerde Lens In Het Oog Brengt, Neem Ze Onmiddellijk Uit En Spoel Het Geopende Oog Overvloedig Met Steriel Water Of Zoutoplossing. Desinfecteer De Lens Opnieuw Alvorens Ze In Te Zetten.
•Steeds Verse Aosept Plus Vloeistof Gebruiken - Nooit De Vloeistof In De Lenscup Hergebruiken Omdat De Werkzaamheid Ervan Dan Teniet Gedaan Wordt.
• Nooit Aosept Plus Overgieten In Een Andere Flacon.   
• Nooit Aosept Plus Verdunnen Of Mengen Met Om Het Even Welke Oplossing Aangezien Dit De Werking Zal Teniet Doen.
• Breng Contactlenzen Nooit In Contact Met Niet-Steriele Vloeistoffen, (Inclusief Leidingwater En Speeksel) Daar Microbiële Besmetting Kan Optreden, Hetgeen Kan Leiden Tot Permanente Oogbeschadiging.
• Buiten Het Bereik Van Kinderen Houden.  
• Indien Niet-Geneutraliseerde Aosept^ Plus Oplossing Werd Ingeslikt, Onmiddellijk Grote Hoeveelheden Water Drinken En Uw Arts Raadplegen.
• Raadpleeg Uw Arts Of Contactlensspecialist Alvorens Om Het Even Welke Medicatie Te
Gebruiken In Combinatie Met Contactlenzen

Niet gebruiken bij
- Niet gebruiken indien u allergisch bent voor één van de bestanddelen.
- Gebruik AOSEPT PLUS nooit voor hittedesinfectie.

Fabrikant
Alcon Nederland B.V.
Avelingen-West. 5
4202 MS Gorinchem

 


Dit product bevat een stof die (ook) gebruikt wordt als biocide.
Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Overige informatie over dit product

Merk
Aosept
SKU
911624
EAN
300650363075
Inhoud
360ml
Verboden België
Ja

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95