Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Droginet was voor Pekela niet te houden

WINSCHOTEN/PEKELA - Het bedrijf Droginet gaat vertrekken naar Winschoten. De onderneming aan de Turfweg in Oue Pekela, dat online drogisterij-artikelen verkoopt, gaat zich vestigen in een pand van voormalig taxibedrijf De Grooth.

De locatie aan de Turfweg werd voor de webshop te klein. Droginet heeft straks de beschikking over tienduizend vierkante meter bedrijfsruimte. Het nieuwe pand moet wel flink worden verbouwd.

In Pekela heerste bij meerdere personen en instanties verbazing en onvrede over het vertrek. Had de gemeente wel goed zijn best gedaan om Droginet, waar veel werkgelegenheid is voor juist ook mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, voort Pekela te behouden?

"Nou en of", vertelde wethouder Hennie Hemmes vorige week. "We zijn een paar keer bij de directie op bezoek geweest. We hebben een mooie locatie aangeboden op ons industrieterrein West. Zelfs met een loods. Droginet had echter niet veel tijd en toonde zich met het voor hen zeer praktische pand in Winschoten zeer tevreden. Zeker ook met de prijs. Het bedrijf was voor Pekela niet te behouden.”

De directie van Droginet bevestigt de uitspraken van Hemmes. "We hebben met de wethouder gesproken over onze explosieve groei. Pekela had niet zo snel een geschikte plek voor ons waar wij verder konden expanderen. Binnen de gemeente Oldambt was dit wel het geval. Laten we met elkaar blij zijn dat we alsnog in Oost-Groningen een mooie locatie hebben kunnen vinden."

Bron: Streekblad: Droginet was voor Pekela niet te behouden

Terug naar het overzicht