Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Rollator kopen bij de Koopjesdrogisterij

De laatste jaren heeft de rollator enorm aan populariteit gewonnen. Dat is volkomen begrijpelijk. Het is een nuttig hulpmiddel voor mensen die slecht ter been zijn. Met een rollator ben je mobiel en kun je deel blijven nemen aan het sociale leven. Een rollator geeft onafhankelijkheid.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een rollator?

Het is van belang dat met name de voorste wielen een groot formaat hebben. Daardoor kun je drempels en andere oneffenheden eenvoudig passeren. Ook een goed werkende rem is onontbeerlijk, veel mensen gebruiken de rollator immers als kortstondige zitplaats. Natuurlijk is een boodschappennet ook handig. De handvatten moeten voldoende grip bieden.

Tips voor het gebruik van een rollator

Net zoals een fiets van het juiste formaat moet zijn, is het ook belangrijk dat de handvatten van uw rollator op de goede hoogte staan afgesteld. Door een te laag afgestelde rollator gaat men gebukt lopen en dat kan leiden tot onnodige rugklachten. Indien je de rollator gebruikt als zitplaats moeten de wielen door middel van het remsysteem altijd geblokkeerd zijn. Kijk eens in het ruime assortiment van de Koopjesdrogisterij en laat je overtuigen.