Gedroogd Iers zeewier

Traditioneel wordt Iers mos, of carrageen, gebruikt om pudding te verstevigen, maar het kan ook gebruikt worden om gelei en mousse te maken of soepen en sauzen te binden. Gewassen en gesneden kan het gegeten worden in salades. Iers mos wordt na het plukken in de zon gedroogd. Het roodbruine wier verbleekt dan tot een geelbruine kleur.
 
Irish Moss moet net zoals gelatine worden geweekt en vervolgens gekookt om het te laten geleren. Het is een ideaal bindmiddel voor soepen, smoothies en shakes. Het kan ook gebruikt worden 
als geleermiddel in rauwe taarten en gebak of kan toegevoegd worden aan salades. Spoel de Irish Moss goed af met water en laat het ongeveer 4-24 uur weken in lauwwarm water. Vervolgens kunt u er een 
gel/geleermiddel van maken door het met water in de blender te doen zodat er een smeuige gel ontstaat, laat dit nog 1 uur rusten .Carrageen levert een gelei met een zachtere textuur dan agar. 
 
Iers Mos wordt over de hele wereld verwerkt in hoestdrank vanwege haar antivirale en slijmoplossende werking bij luchtweginfecties en om het hoesten te verzachten.
 
Zure ingrediënten zoals citroen kun je het beste toevoegen na het koken als de carrageen is afgekoeld.. 
Iers Mos bevat een goede balans tussen vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ook heeft het een hoog magnesium gehalte. Carrageen is Iers voor kleine rots, een betekenis gegeven vanwege de standvastige positie van dit delicate zeewier gedurende vele generaties.

Ingredienten
100% Zeewier, gedroogd (Iers mos/Chondrus crispus)

Land van herkomst: Ierland

Allergeneninformatie
Kan sporen van schaal en schelpdieren bevatten.

Voedingswaren van 100g:
Energie: 62 Kcal 260 Kj
Proteine: 10g
Koolhydraten: 1.9g waarvan suikers 0.1g
Vet 1.3g waarvan verzadigd 0.6g
Vezels: 48.3g
Natrium: 1.3g
Vitamine B6 (mg): 0.6 (RDA 29%)
Vitamine B12 (ug): 2.0 (RDA 200%)
Calcium (mg): 3842 (RDA 480%)
Ijzer (mg): 21.1 (RDA 151%)
Magnesium (mg): 724 (RDA 241%)
Zink (mg): 7.0 (RDA 47%)
Jodium (ug): 156 (RDA 104%)
*RDA = Recommende daily allowance / Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Gebruik
Spoel af met water en kook.
Aanbevolen gebruik: tot 5 gram per dag

Koel bewaren.

Distributeur
Your Well
Colinslandsedijk 8
3234KB Tinte

 

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder