Mepitel Steriel 5 x 7 cm

Mepitel is een transparant en flexibel wondcontactmateriaal met klevende eigenschappen. Mepitel bestaat uit een soepel polyamide net bedekt met een zachte siliconenlaag, Safetac. Mepitel absorbeert geen wondvocht.

Beschrijving van de werking

De zachte siliconenlaag schermt de wondranden volledig af. Het wondvocht komt hierdoor niet in aanraking met de omliggende huid waardoor maceratie wordt voorkomen. Door de wijdmazige structuur van Mepitel kan wondvocht gemakkelijk vertikaal passeren naar een secundair absorberend verband. Dit verband moet
vervangen worden naargelang de conditie van de wond en de hoeveelheid exsudaat teneinde verweking van de wondranden te voorkomen. Door de integriteit van het Mepitel verband en de eigenschappen van de zachte siliconenlaag (Safetac) wordt
niet alleen de noodzaak tot regelmatige wisseling van het primaire verband tot een minimum herleid, ook zorgt deze voor een pijnloze verwijdering van het secundaire verband. Mepitel zorgt voor  minimale pijn en trauma bij verbandwisselingen.

Toepassingen

Mepitel is geschikt voor tal van wonden zoals o.a. skin tears, schaafwonden, chirurgische incisies, 2e graads brandwonden, blaren, rijtwonden, fixatie van transplantaten, diabetische ulcera, veneuze en arteriële ulcera.

Gebruiksaanwijzing

  1. Maak, indien nodig, de wond schoon en droog de huid rondom de wond.
  2. Kies een formaat van Mepitel dat de wond volledig bedekt en zorgt daarbij voor een overlap van minimaal 2 cm op de omliggende gezonde huid. Indien nodig kan, voordat het beschermpapier verwijderd is, Mepitel op maat geknipt worden.  Indien meerdere stuks naast elkaar gebruikt worden, zorg er dan voor dat Mepitel maximaal 1 cm overlapt.
  3. Verwijder eerst het kleinste beschermpapier terwijl u het grootste beschermpapier vasthoudt. Bevochtig handschoenen om verkleving aan Mepitel te voorkomen.
  4. Plaats Mepitel op de wond en zorg voor een goede aansluiting op de omliggende huid.
  5. Verwijder het resterende beschermpapier. Bij locale  behandeling met corticosteroïden, anti-bacteriële zalven of hydrogels kunnen de producten onder, maar ook op Mepitel aangebracht worden.
  6. Plaats een kompres of absorberend verband (Mesorb) op Mepitel. Zorg bij gewrichten en rondingen (bv. Onder arm, onder borst, binnenkant elleboog, lies, diepe wonden) dat voldoende opvulling wordt gebruikt om Mepitel vlak op de
    wond te houden.
  7. Het topverband kan gefixeerd worden met een breedfixatiepleister of een zwachtel. Mepitel kan ook in combinatie met compressieverbanden gebruikt worden.´

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder