Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml, neusspray, oplossing

U gebruikt Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml wanneer u of uw kind last heeft van een verstopte neus. Xylometazoline HCl vermindert de zwelling van het neusslijmvlies, waardoor men vrijer kan ademhalen.

Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml behoort tot de groep geneesmiddelen ter behandeling van neusaandoeningen. Het vermindert de zwelling van het neusslijmvlies.

Werkzame bestanddelen:
xylometazolinehydrochloride (0,5 mg/ml).

Hulpstoffen
Dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride (conserveermiddelen), natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Dosering
Kinderen van 2-6 jaar:
Laat het kind snuiten. 1 tot maximaal 3 maal per dag 1 spray Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml in elk
neusgat. Toepassing bij kinderen jonger dan 2 jaar dient slechts op medisch advies te geschieden.

Gebruik
De beschermdop verwijderen. Als u het flesje voor de eerste keer gebruikt, moet u eerst een paar keer op de bovenkant van het neusstukje drukken om het pompsysteem met de oplossing te vullen. De verstuiver goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen. 1 spray in elk neusgat toedienen, zoals op de tekening aangegeven. Terwijl u pompt, moet er door de neus ingeademd worden. Na gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Niet gebruiken bij: 
- als u weet dat u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen van Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml.
- wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan, raadpleeg dan eerst uw arts alvorens Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 0,5 mg/ml te gebruiken.

Verantwoordelijk voor het in de handel brengen:
Sandoz B.V.
Veluwezoom 22
1301 AH Almere

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder