Dit boekje is voor mensen met nierfunctiestoornissen. Omdat zij door nierziekte vaak onvoldoende afvalstoffen kunnen uitplassen, blijven deze stoffen in het bloed achter. Eén van die afvalstoffen is fosfaat.

Door voedingsmiddelen te kiezen met minder fosfaat is het makkelijker uw fosfaatgehalte binnen de norm te houden. Dit betekent dat u ook op eiwit moet letten, omdat fosfaat in onze voeding meestal gebonden is aan eiwit.

ZienWetenEten met FOSFAAT en EIWIT is een handzaam boekje vol foto’s van de meest favoriete gerechten, snacks en drankjes inclusief de gemiddelde hoeveelheid fosfaat en eiwit per portie.

Het boekje bevat 80 pagina’s en 300 kleurrijke afbeeldingen gebonden in een stevige omslag. Door het kleine formaat (90 x 120 mm) past het in uw tas of jaszak. En kunt u overal en altijd bijhouden hoeveel fosfaat en eiwit u gedurende uw dag eet en drinkt. Zo kunt u zelf voedingskeuzes maken en variëren binnen de grenzen die voor u aangegeven zijn door uw diëtist of arts.

 

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder