Test alert message!

Optimaal én verantwoord genieten van de zon!

Een heerlijk middagje aan het strand.. even lekker op een terrasje wat drinken en genieten van het zonnetje! Een fietstocht.. een wandeling of lekker buiten sporten met een strakblauwe lucht. Echt fantastisch dat mooie weer! Heerlijk genieten. Totdat je ’s avonds thuis komt.. je kijkt in de spiegel. Een neus zo rood als een tomaat. En als je wilt gaan slapen, au! Je kunt je niet eens normaal omdraaien door je pijnlijke rode schouders. Zonder dat je het doorhad ben je verbrand! En nu? Hoe raak ik verbrand? Wat kan ik eraan doen.. of nog beter: hoe voorkom ik het?

Hoe verbrand ik?

Zonnebrand is een reactie van je huid op teveel UV-straling. Door teveel UV-straling ontstaat de roodheid op je huid. Als je vaak verbrandt door de zon vergroot je de kans op huidkanker.. bah!

Lig je wel eens onder de zonnebank te genieten? Ook dat kan je een rode, gevoelige huid opleveren. Kijk hiermee uit! Na het zonnen onder de zonnebank last van jeuk of een gevoelige huid? Stop dan met het zonnen onder de zonnebank! Een tip: ga niet vaker dan 50 keer per jaar onder de zonnebank en laat je huid rustig wennen aan de zonnebank en ga zeker de eerste keren niet langer dan 20 minuten genieten.

Insmeren, maar waarmee?

Tijdens je middagje aan het strand of tijdens je ontspannende boottocht op het water is het verstandig om je om de twee uur in te smeren, dan heeft het de beste werking en ben je dus het best beschermt tegen die felle zomerzon.

Er zijn een hele hoop verschillende soorten producten om je zonnebrand tegen te gaan. Een crème, een spray of een mousse. En welke factor kan ik het best gebruiken? De factor die het best bij je past is afhankelijk van je het type huid dat je hebt.

Er zijn vier huidtypes:

  • Heb je een zeer lichte huid en verbrand je snel? Een ergernis! Je kunt nooit eens lekker in de zon liggen genieten zonder te verbranden. En nu? Gebruik factor 30 of hoger!
  • Verbrand je huid vrij snel en duurt het daarna een tijd voordat je bruin word? Gebruik dan factor 15-20!
  • Ben je na een middag genieten in de zon bijna niet verbrand en word je lichte huid gemakkelijk bruin? Dan kun je best factor 10-15 gebruiken.
  • Heb je een getinte huid, word je snel bruin en ben je bijna nooit verbrand? Wat zal jij een gelukkig persoon zijn! Om je toch te beschermen kun je het beste factor 5-10 gebruiken.
Ben je onder de 16? Gebruik dan altijd factor 30 of hoger!

 

Het nemen van een crème, spray, mousse of olie is een persoonlijke keuze. Wat vind je fijner? Wat ben je gewend?

Hoe kan ik het verbranden van mijn huidvoorkomen? Hier wat tips:

Ken je dat spreekwoord? Voorkomen is beter dan genezen, ja toch? We hebben een paar super handige tips voor je om een verbrande huid zo goed mogelijk te beschermen:

 

  1. Zoek tussen 12:00 en 15:00 de schaduw op. De zon is dan op z’n felst.
  2. Draag een gave pet of een moderne hoed als je lang in de zon gaat liggen. Het voorkomt een zonnesteek en je ziet er ook nog een hip uit met je pet!
  3. Lekker smeren! Je kunt je beter wat vaker insmeren dan te weinig. Want ja.. je zonnebrand kan je toch alleen maar deze zomer gebruiken anders verliest het zijn factor en werking.

 

Naar boven

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder