Het is qua werking een veelzijdige plant en kan worden ingezet voor vele doeleinde. Lavendel werkt opbeurende, maar is vooral goed zuiverend. Het werkt verzachtend, rust gevend en ontspannend. Lavendel mag puur op de huid aangebracht worden. Vooral op een zon verbrande huid, het verzacht en hersteld de huid snel. 

Lavendel is een groenblijvende, houtige struik die tot 1 meter hoog kan groeien, met lichtgroene, smalle, draadvormige bladeren en bloemen met een violet blauwe kleur. De Lavendel wordt nu overal ter wereld gecultiveerd, maar oorspronkelijk komt de plant o.a. uit Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland, Australië, Tasmanië, Griekenland. O olie wordt door stoomdestillatie uit de bloeiende toppen gehaald en is een kleurloos tot lichtgeel met een zoet, bloemig, kruidige geur. Het wordt gebruikt in antiseptische zalven en als geurstofcomponent in zepen, cosmetica, lotions, parfums, en als smaakmiddel in voedingsmiddelen en dranken.

Ingredienten
Lavandula augustifolia

Gebruik
Verdampen of mengen met basisolie voor huid of massage olie.

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder