Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Stoptober, 28 dagen lang niet roken. Doe jij ook mee?

De peuk d'r in: Stoptober

Bijna is het stoptober: 28 dagen lang stoppen met roken, samen met anderen! Trek jij je stoute schoenen aan om volledig te stoppen met roken? Uit onderzoek van het AMC blijkt dat maar liefst 70% van alle deelnemers het 28 dagen volhoudt (ja, echt!). Dat kan jij toch ook? Bovendien is het niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Wanneer je stopt met het roken van één pakje sigaretten per dag, heb je er al na één dag profijt van (ongeveer €8,20,-). En zo heb je na één maand geld gespaard om de maandelijkse kosten voor gas, water en licht te betalen. Na één jaar kun je er zelfs van op vakantie gaan. Wie wil dat nou niet?

Het begin van het stoppen

Met de verschillende producten die Nicotinell en Niquitin aanbieden is er voor iedereen een passend product dat helpt met het stoppen met roken. Zo is er voor de gematigde roker Nicotinell Cool Mint, een kauwgom, die ervoor zorgt dat dat ene sigaretje in de ochtend of juist na een lange werkdag niet nodig is. Je kan 8 tot 12 kauwgompjes per dag kauwen, om de behoefte om te roken te stoppen. Na 6 maanden gebruik kan het aantal stukjes kauwgom geleidelijk worden verminderd.

Ook voor de fanatieke rokers, die wellicht al eerder geprobeerd hebben te stoppen, zijn er goede alternatieven voor een sigaret. Zo kun je bijvoorbeeld de pleisters en zuigtabletten van Nicotinell of Niquitil combineren. Elke dag plak je een nieuwe, discrete, pleister op de arm. Ook gebruik je 5-6 zuigtabletten per dag. De sterkte van de pleisters en zuigtabletten, zal elke maand afnemen, tot aan de derde maand. Bij pleisters gaat de dosering van 21mg, naar 14mg naar 7mg per dag. De zuigtabletten zijn beschikbaar in drie sterktes: 4mg, 2mg en 1mg. Na zes maanden stopt het gebruik van de pleisters en wordt het gebruik van de zuigtabletten geleidelijk verminderd.

Sparen en besparen

Als Droginet zijnde willen we graag dat jij ook de "Peuk d'r in" gooit! Daarom helpen we je graag een handje met aantrekkelijke prijzen. Alleen voor jou en je familie natuurlijk. Hieronder vind je in het oranje de prijzen die de klantenservice bij het afrekenen aanhoudt.

Stoptober heeft bovendien ook een app ontwikkeld die enorm helpt met het stoppen met roken. Zo kun je altijd checken hoeveel sigaretten je al hebt weten te weerstaan zo bespaar je je longen een hoop last en spaar je een hoop centen. Ook krijg je iedere dag notificaties met aanmoedigingen en tips om je sigaretten te laten liggen. Zo kun je jouw progressie eenvoudig bijhouden.