Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Veel nieuwe banen bij Onlinedrogist Droginet in Winschoten

De onlinebedrijven Droginet en Koopjesdrogisterij zijn verhuisd naar Winschoten en zoeken op korte termijn tientallen nieuwe medewerkers.

Op het oude adres in Oude Pekela waren de bedrijven uit hun jasje gegroeid. ,,We hebben nu de beschikking over 10.000 vierkante meter bedrijfsruimte. In Pekela hadden we 'slechts' 1800 vierkante meter. Die oppervlakte gaf weliswaar een prettig huiskamergevoel, maar efficiënt werken werd steeds moeizamer'', zegt directeur Brenda Warmels. Toch wil ze dat de gezellige sfeer blijft en dat de ongeveer 150 medewerkers het gevoel van geborgenheid houden.

In november werd het voormalige pand van Taxi de Grooth aan de Industrieweg gekocht. De achterliggende maanden werd het complex geschikt gemaakt voor de opslag en verwerking van drogisterijartikelen.

Dagelijks meer dan duizend bestellingen ingepakt en verzonden

GOngeveer twaalfduizend artikelen liggen op vijfduizend vierkante meter op voorraad. Dagelijks worden nu nog 1200 bestellingen ingepakt en verzonden. Dat wordt gedaan in drie ploegendiensten. Voor de bezorging wordt samengewerkt met PostNL. ,,We denken er nu over na hoe we de andere vijfduizend vierkante meter oppervlakte willen invullen. Wellicht gaan we het verhuren. Maar we focussen ons nu eerst op onze nieuwe bedrijfsruimte. We zijn nog steeds aan het klussen.''

De veel te krappe behuizing in Oude Pekela zette een fikse rem op de verwachte groei. Met het nieuwe onderkomen in Winschoten verwacht Warmels dat de omzet binnen vijf jaar groeit van 24 miljoen euro naar 100 miljoen euro. Daarbij richt het bedrijf, dat tien jaar bestaat, zich op de binnenlandse markt, België en Duitsland.

Om aan de groeispurt te voldoen, zijn nu al extra mensen nodig. ,,We denken dit jaar nog dertig of veertig extra mensen aan te trekken.'' Droginet zoekt weekendkrachten, avondwerkers en mensen voor logistieke functies. Veel medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. ,,We hebben daarom ook veel job-coaches op de werkvloer rondlopen. Zij begeleiden waar nodig onze medewerkers.”

Flink investeren in automatisering

Naast het aantrekken van personeel wordt de komende jaren flink geïnvesteerd in de automatisering. ,,We gaan daarvoor enkele tonnen uittrekken." Droginet en Koopjesdrogisterij willen bijvoorbeeld meer gaan inzetten op persoonsgebonden nieuwsbrieven. Het bedrijf weet dat klanten dat waarderen. ,,Je kunt klanten dan specifiek op hen gerichte reclame sturen."

Bron: DvhN: Veel nieuwe banen bij onlinedrogist Droginet in Winschoten

Terug naar het overzicht