Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Eczeem bij baby's is erg vervelend! Wat kun je ertegen doen?

Wist je dat ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland een chronische huidaandoening hebben? Onder andere eczeem is een vorm van een huidaandoening. Niet alleen volwassenen en kinderen kunnen er last van hebben, maar ook bij baby's komt het vaak voor. Eczeem komt het vaakst voor in de leeftijd van nul tot vier jaar. Baby's hebben een heel kwetsbaar huidje. Hierdoor kunnen relatief makkelijk eczeemplekken ontstaan. Bovendien kan het er erg vervelend uitzien. Wil jij weten wat je kunt doen tegen eczeem bij jouw baby? Lees dan gauw verder!

Wat is eczeem

Eczeem is een verzamelnaam van allerlei aandoeningen. Het is een ontstekingsreactie die zich uit in roodheid, kleine blaasjes, zwelling, rode bultjes en korstjes. Zo'n vijf tot tien procent van de baby's heeft last van eczeem. Het kan kortdurend zijn, maar helaas ook jarenlang. Bij elke vorm van eczeem kan een verdikking en verharding van de huid ontstaan door wrijven en krabben. Het kan op de wangen, armen en benen verschijnen, maar ook op andere plekken. De huid voelt vaak gezwollen en warm aan. Eczeem staat zelfs op nummer vier in de top tien van chronische ziektes.

Vormen van eczeem

Er zijn verschillende soorten eczeem. Daar wil jij meer over weten, toch? Wij leggen het je uit. Als eerste vertellen we je over constitutioneel eczeem dat ook wel atopisch eczeem genoemd wordt. Deze vorm heeft te maken met erfelijke aanleg. Nog weer een andere benaming voor constitutioneel eczeem bij zuigelingen (je baby in de eerste levensfase) is 'dauwworm'.

Het begint vaak al na drie of vier maanden. Waar kun je het aan herkennen? 'Dauw' geeft aan dat de huiduitslag vochtig is. 'Worm' betekent dat de uitslag vaak ringvormig is. Je ziet rode, vochtige huiduitslag met blaasjes op het gezicht en tussen de hoofdharen. De meeste kindjes groeien er gelukkig na een aantal jaar weer over heen. Maar je moet er wel goed mee omgaan.

Nog een andere vorm is seborroïsch eczeem. Ook wel 'berg' genoemd. Het komt veel voor bij pasgeboren baby's. Bij 'berg' is er een verhoogde afscheiding van talg tussen de hoofdharen waarop de huid met irritatie en ontsteking kan reageren. Hierbij is het erg opvallend dat de baby weinig of geen klachten heeft. Bij baby's begint het in de zesde tot achtste week na de geboorte en verdwijnt meestal weer in de zevende maand. Dan nog contacteczeem. Dit ontstaat na contact met een bepaalde stof waar je kindje allergisch voor is. Vermijdt daarom stoffen waar je kindje allergisch voor is. Hierdoor kunnen klachten minder worden of helemaal verdwijnen.

Exceem ontstaat om verschillende redenen!

In een vroeg stadium kunnen baby's al eczeemplekjes ontwikkelen. Maar wanneer ontstaat het dan? Meestal als je baby één tot vier maanden oud is. Eczeem bij baby's ontstaat om verschillende redenen. Aanleg of erfelijkheid spelen vaak een rol. Nog andere oorzaken kunnen zijn: allergenen (zoals rubber), water, zeep, wol, droge huid, droge lucht, warmte en fel zonlicht. Door het krabben bij eczeem kan het zich verder uitbreiden. Dat wil je natuurlijk niet voor je kindje. Gebruik dan Donttellmum Eczeem Repair. Eczeem Repair is bedoeld voor de behandeling van symptomen die veroorzaakt worden door eczeem. Hoe Eczeem Repair precies werkt vertellen we je nu!

Wat is de werking van Donttellmum Exceem Repair?

Je weet nu welk product je kunt gebruiken. Wel zo fijn om te weten wat de werking van het product is, toch? Het resultaat van de werking van Eczeem Repair komt vanwege zorgvuldige geselecteerde ingrediënten. Welke ingrediënten zijn dat? Nou, deze: havermout extract, 100% plantaardige vaseline en drie huideigen lipiden (vetachtige stoffen) die gebruikmaken van een speciale technologie. Wat deze ingrediënten inhouden leggen we je graag uit.

Havermout extract vormt een beschermende barrière en voorkomt blootstelling van de beschadigde huid. De 100% plantaardige vaseline bedekt de droge plekken van de huid effectief. De technologie met vetachtige stoffen zorgt voor verlichting van de roodheid en droogheid van de huid. Ook versnelt het herstelproces van de huid. Verder repareert het de natuurlijke huidbarrière.

Tips tegen exceem bij baby's!

Hoe kan je eczeem behandelen? Behalve door middel van een product kun je ook zelf de huid van je baby verzorgen en om bepaalde dingen denken. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje:

  • Gebruik lauw water als je je baby wast
  • Houd de nagels van je baby kort
  • Laat je baby niet te lang in bad
  • Houd de huid van je baby goed vet met een vette zalf
  • Bescherm je baby tegen de zon met zonnebrandcrème
  • Gebruik doucheolie en geen zeep

Welk producten heft Donttellmum nog meer?

Donttellmum heeft niet alleen een product tegen eczeem. Wil je weten waar Donttellmum nog meer goed voor is? Lees dan even verder. Donttellmum biedt jou als moeder de mogelijkheid de juiste keuze te maken bij kinderkwaaltjes van baby's tot kinderen tot 12 jaar. Heeft je kind bijvoorbeeld weer een bult of blauwe plek erbij? Kies dan Donttellmum vallen en stoten gel. De eerste hulp bij plekken en bulten. De gel verkoelt, verzorgt en herstelt de huid. Gelukkig zijn blauwe plekken vaak onschuldig. Het verdwijnt meestal na een paar dagen weer. Ook hebben wij Donttellmum waterpokken behandeling. Hiermee kun je snel en hygiënisch behandelen dankzij de 'no-touch' kwast applicator. De zachte kwast voorkomt het beschadigen van de blaasjes. Handig toch!

Goed, eczeem kan erg lastig zijn en brengt vervelende gevolgen met zich mee. Daarom is het belangrijk om eczeem te behandelen met het juiste product. Dus ontdek je symptomen van eczeem bij je baby? Dan weet jij nu wat je moet doen. KoopjesDrogisterij heeft wat jij zoekt!

Terug naar het overzicht