Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Chi Nootmuskaat olie eko bio (10ml)

10ml
Adviesprijs € 19.95 € 15.96
20% korting

Productomschrijving

Nootmuskaat is inheems in het tropisch regenwoud op de Molukken en de Banda eilanden. Tegenwoordig is het een belangrijk gewas in Indonesië, Sri Lanka en West-Indië. De boom wordt tot 15 meter hoog en heeft langwerpige gladde bladeren. Lichtgele bloemen worden gevolgd door geel peervormig fruit. Als dit fruit rijp is, barst het open, waardoor het zaad (nootmuskaat) vrij komt. De nootmuskaat is verpakt in een helder rood omhulsel (foelie). Dit zaad en omhulsel zijn rijk aan essentiële olie, die echter in concentratie en geur echter verschillend zijn. In Indonesië wordt nootmuskaat nog steeds in een olie verwerkt als middel om het lichaam te verwarmen. 
De kleur van nootmuskaatolie is kleurloos tot lichtgeel. De geur is kruidig en wordt ook veel gebruikt in mannenparfums.
Wist je dat er tussen de 10 en de 20 kilo nootmuskaat nodig is voor 1 liter olie?

Samenstelling
Myristica fragrans

Gebruik
In de verdamper verspreidt nootmuskaat een kruidige, zoete geur die goed te mengen is met citrusoliën, petitgrain, neroli, geranium en benzoë. Nootmuskaat is goed voor de luchtwegen en is activerend en stimulerend voor de geest. Ideaal dus om langere tijd geconcentreerd te studeren of werken. In een huidolie -gemengd met een plantolie- verwarmt nootmuskaat de spieren: een goede olie voor na het sporten.

Waarschuwingen
Buiten bereik van kinderen houden

Distributeur
Chi International B.V.
Koele Mei 42
4816 JD Breda

Overige informatie over dit product

Merk
Chi
SKU
930755
EAN
08714243052727
Inhoud
10ml

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95