Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Sport

Alles voor de sporter: isotone dorstlessers (van o.a. Isostar), energie- en proteïnerepen (van o.a. Etixx), energy gels (van o.a. Fitshape), elektrolyten, en natuurlijk creatine, HMB, beta alanine en weiproteïne.

Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Smaak
Kleur
Geur
Type
130 artikelen

Zoek je glutamine, BCAA's of L-carnitine? Kijk dan bij onze aminozuren. Zoek je spierolie of sportverband? Klik dan hier.

De keuze is uiteraard afhankelijk van je trainingsdoelen. Wil je afvallen? Dan is water in het algemeen de beste sportdrank (eventueel met een paar druppels Elete sportmineralen). Maar werk je bovenal aan je uithoudingsvermogen, voor duursport, dan kan een isotone dorstlesser je enorm helpen. Meer lezen...

Isotone dorstlessers

Een isotone sportdrank heeft dezelfde verhouding tussen vloeistof en mineralen als het menselijk bloed. Daardoor is ook de osmotische druk hetzelfde als bloed, waardoor de ingrediënten zeer snel worden opgenomen. Een isotone sportdrank levert naast vocht en mineralen (elektrolyten) ook koolhydraten (suikers als dextrose en fructose). Daarom is zo'n drank uitstekend te gebruiken bij langdurige, intensieve sport maar zijn ze af te raden voor mensen die bijvoorbeeld hardlopen om af te vallen. Zolang er koolhydraten in je maag en bloedbaan beschikbaar zijn, zal je lichaam niet snel overschakelen op vetverbranding. Hardlopen op een lege maag met enkel water in je bidon is daarom een veel effectievere aanpak. Gebruik een isotone dorstlesser alleen voor inspanningen waar je flink van gaat zweten en die langer dan drie kwartier duren.