Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Alles over het pollenseizoen en hoe de klachten te verlichten

Inmiddels is de lente aangebroken en merken we dat hommels weer zoemen, vogels weer fluiten en de zonnestralen tintelen op je huid. Ook beginnen de grassen, bloemen en bomen weer te bloeien. Alhoewel dit een mooi gezicht is, is het natuurlijk niet fijn als je hooikoorts hebt. De grassen, bloemen en bomen maken pollen aan, die door de wind de wijde wereld in worden geblazen. Wanneer je hooikoorts hebt reageert je lichaam op de pollen die op je ogen en in je neus terecht komen. Je lichaam reageert hierop door histamine vrij te laten. Histamine veroorzaakt klachten zoals niezen, jeuk, loopneus, verstopte neus en jeukende, rode of tranende ogen. Voor mensen die lenzen dragen is dit al helemaal naar. Door al deze klachten is het moeilijk om in je achtertuin of buiten te genieten van het stralende lenteweer. Daarnaast geven 90% van de hooikoortspatiënten aan dat ze dagelijks niet goed kunnen functioneren, blijkt uit onderzoek. Wat logisch is, als je ogen steeds jeuken en je elke vijf minuten je neus moet snuiten!

Bijzondere feiten

Veel mensen denken dat je alleen last kunt hebben in de lente en zomer, maar dat is niet zo. Het kan het hele jaar voorkomen. Dit komt omdat de ontsteking van de neusslijmvliezen door verschillende allergenen worden veroorzaakt. Pollen zijn een van de meest bekende oorzaken, maar huisstofmijt veroorzaakt ook hooikoorts!

Sommige mensen die last hebben van hooikoorts kunnen ook allergische reacties krijgen bij het eten van bepaalde voeding. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat bepaalde allergenen in voeding en pollen overeenkomend zijn. Dit noemen we kruisreacties. Een voorbeeld van een kruisreactie is dat graspollen kunnen voorkomen in aardappelen en tarwe, een berkenpollen in appel, peer en aardbeien. Het wassen van bijvoorbeeld fruit kan ongewenste pollen wegspoelen.

Makkelijk en effectief je klachten verlichten

Met Allegra loop je niet de hele dag met een loopneus en maak je je geen zorgen om naar buiten te gaan. De tabletten en neusspray van Allegra verlichten de klachten bij hooikoorts en huisstofmijt. Beiden bevatten fexofenadine hydrochloride, wat een antihistaminicum is. Dit stofje zorgt ervoor dat de werking van histamine wordt geblokkeerd. Je lichaam reageert hierdoor minder heftig op hooikoorts. De producten zijn werkzaam binnen één uur. De tabletvariant is 24 uur lang effectief. Daarnaast maken ze je niet slaperig en kan je het gebruiken vanaf 12 jaar. Omdat ze je niet slaperig maken en in de ochtend minder pollen zijn, is het ideaal om de tabletten voor je ontbijt te nemen, zodat je gerust met de auto naar werk kan. De 24 uur lange werking zorgt ervoor dat je tijdens werk geen zorgen hoeft te maken over hooikoorts. De neusspray gebruik je twee of drie keer per dag. Hierdoor kan je weer genieten van het mooie weer en met een gerust hart (of neus) aan het werk.

Samengevat is hooikoorts een nare allergische reactie van je lichaam op stuifmeel. De bijkomende klachten zijn irritant en zorgen ervoor dat je slecht kan functioneren. Hooikoorts kan de hele jaar en zelfs door het eten van bepaalde voedsel voorkomen. Door het nemen van Allegra tabletten en neusspray verlicht je je klachten.

Terug naar het overzicht