Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Camu Camu: wat is het en waar is het goed voor?

“Eet je wel genoeg fruit? Daar zit namelijk veel vitamine C in!” Dit heb je vroeger vast weleens gehoord. En dit klopt ook, want in veel fruitsoorten zit vitamine C. Echter vind je de meeste vitamine C niet in het fruit wat je in de supermarkt vindt. Dé vitamine C bom vind je namelijk in het Amazonegebied. In Peru groeit de Camu Camu vrucht. Deze bes bevat 30 keer meer vitamine C dan een sinaasappelsap, wow!

Wat is Camu Camu?

De officiële naam van Camu Camu is Myrciaria dubia. Dit is een kleine bes die aan een struikachtige boom in het Amazonegebied groeit. De vruchtjes zijn heel speciaal, omdat ze het hoogste vitamine C-gehalte van alle planten ter wereld hebben. De vrucht is ongeveer 1 cm groot en heeft een vlezige en zachte textuur. De kleur varieert van roodbruin tot donkerpaars. Aan de binnenkant zit gele pulp en meestal twee zaden. Vanwege de combinatie met andere natuurlijke vitaminen, mineralen en voedingsstoffen, wordt de vitamine C beter opgenomen in je lichaam. De vruchten worden met de hand geplukt tijdens het regenseizoen. Het land met de struiken zijn dan helemaal onder water gelopen. Nu denk je vast, hoe kunnen ze dan de vruchten plukken? Nou, dat doen ze dus in bootjes. Na het oogsten worden ze gepeld en gedroogd. De temperatuur wordt dan zorgvuldig in de gaten gehouden, zodat het nooit boven de 45 graden Celsius komt. Als het vruchtvlees volledig gedroogd is, wordt het fijngemalen tot een poeder. Met deze methode krijg je een hoogwaardige kwaliteit aan Camu Camu poeder waarin de hoge concentratie vitaminen en mineralen behouden wordt, goed hè?

Waarom is Camu Camu zo goed voor je?

Al duizenden jaren worden de rode bessen en bladeren van de plant gebruikt om allerlei kwaaltjes te behandelen. Bijvoorbeeld een koortslip en netelroos. Camu Camu bevat dus superveel vitamine C, maar ook een overvloed aan antioxidanten. En nu denk je vast, “Ik kan toch ook gewoon vitamine C slikken?”. Dat kan, maar in vitamine C supplementen zit enkel vitamine C. Met Camu Camu krijg je nog veel meer goede voedingsstoffen binnen. Daarnaast is Camu Camu 100% natuurlijk. We hebben de belangrijkste voordelen van Camu Camu even op een rijtje gezet:

  • Camu Camu kan helpen bij het verminderen van bepaalde ontstekingen. De antioxidanten in de bessen beschermen namelijk je cellen tegen vrije radicalen en helpen de gezondheid van je DNA te ondersteunen.
  • Zijn je ogen niet meer op hun best? De oogvitamine Luteïne zit ook in de kleine vitaminebom. Deze stof wordt vaak gebruikt bij natuurlijke behandelingen van oogaandoeningen.
  • IJzer is een essentieel mineraal en speelt een belangrijke functie bij bepaalde lichaamsfuncties. De ijzeropname wordt door Camu Camu bevordert en dit kan voor meer alertheid, energie en een uitgerust gevoel zorgen.
  • Kan je wel een dopamineboost gebruiken? Dan heb je geluk, want ook vitamine B3 zit in Camu Camu en dit ondersteunt de productie van dopamine. Deze stof zorgt voor motivatie, plezier en een geluksgevoel.
  • Wil je je jeugdige, stralende huidje weer terug? Vitamine C is een belangrijke stof bij de aanmaak en vernieuwing van collageen. Dit is een eiwit die je lichaam aanmaakt en zorgt voor de gezonde structuur van je huid, tanden, tandvlees, kraakbeen en botten.

Genoeg redenen om Camu Camu een keer te proberen! Maar hoe dan?

Hoe gebruik je Camu Camu?

De Camu Camu vrucht heeft een zure smaak, waardoor het meestal niet los wordt gegeten. In Zuid-Amerika wordt het traditioneel gemengd tot een natuurlijk, gezoet sap. In Nederland wordt Camu Camu het meest gebruikt door middel van poeder. Dit poeder kan in capsules zitten, maar kan ook aan voeding toegevoegd worden. Bijvoorbeeld gemengd door je vruchtensap of smoothie. Ook kan je het gewoon in water doen of in de yoghurt bij je ontbijt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Camu Camu poeder is 2 gram. Dit is ongeveer 1 theelepel. Slik je liever een gemakkelijke capsule? Royal Green heeft vegicaps met de superfood Camu Camu. Hap, slik, weg en je hebt je dagelijkse portie aan vitamine C en antioxidanten weer binnen!

Bij KoopjesDrogisterij bestel je gemakkelijk de Camu Camu capsules van Royal Green online. Ben je benieuwd naar het hele assortiment van Royal Green? Bekijk het hier en zie de diversiteit van dit merk.