Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

De lente is begonnen! Vijf tips voor de grote voorjaarsschoonmaak

Hoera! We hebben er maanden op gewacht en eindelijk is het zover: lente! De vogels gaan fluiten, bloemen gaan bloeien, de natuur wordt groener en de zon gaat meer schijnen. Oftewel, de lente is het seizoen van een fris begin. Dat betekent ook dat het tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Eén keer per jaar verdient je huis een goede schoonmaakbeurt, toch? Nou, dan zit je bij ons goed. Wij geven je vijf schoonmaaktips, zodat je er weer tegenaan kan. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Hoe pak je de voorjaarsschoonmaak aan?

Heb jij al opruimkriebels? Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Tja…waar moet je beginnen? Allereerst is het verstandig om schoonmaakspullen te shoppen. Denk maar aan schuursponzen en schoonmaakdoekjes. Maak daarnaast een planning. Wanneer ga je wat doen? Het is handig om dit voor jezelf in te plannen. Niet alleen je huis wordt er blij van, maar je krijgt er ook rust van in je hoofd. Wel zo fijn natuurlijk. Goed, nu op naar de tips!

Tip 1: reinig je keuken

Starten maar! Begin met de keuken. Voordat je begint is het handig om eerst de keuken op te ruimen. De vaatwasser of afwas is gedaan, het aanrecht is leeg en alle kastjes zijn ook leeg. Check? Dan kan het schoonmaken beginnen. Maak de koelkast, keukenkastjes, het aanrecht, het fornuis, de afzuigkap en tegels schoon. Wat heb je hiervoor nodig? Ga bijvoorbeeld voor de keukenreiniger van Witte Reus. De keukenreiniger reinigt gemakkelijk en grondig alle harde en gladde oppervlakken in de keuken, zoals het fornuis, aanrecht, de tegels en afzuigkap. Dit resulteert in een vetvrije, glanzende keuken. Dat wil jij toch ook? De HG koelkastreiniger is ook zeker aan te raden. Of heb je liever een spray om je keuken mee schoon te maken? Dat kan natuurlijk ook!

Tip 2: breng hygiëne terug in de woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de plek waar jij en je gezin het vaakst te vinden zijn. Erg belangrijk dus om hier eens flink door heen te gaan. Bij de voorjaarsschoonmaak hoort ook opruimen. De woonkamer is vaak een favoriete plek waar je veel spullen om je heen laat slingeren. Dat herken je vast wel, toch? Na het opruimen raden we je aan om te gaan stoffen en vervolgens te stofzuigen, dweilen en kastjes en tafels af te nemen met vochtige doekjes. Vergeet vooral ook niet om kussenhoezen te verwijderen en te wassen. Denk ook aan je vloerkleed en gordijnen. Neem eens een kijkje bij Persil, Witte Reus of Silan. Er zit vast wel iets voor je bij.

Tip 3: een schone slaapkamer

Je slaapkamer mag je uiteraard ook niet vergeten. Hier start je ook weer met stoffen, stofzuigen en dweilen. Daarna is het slim om meubels af te nemen met doekjes. Denk ook aan je beddengoed en kledingkast. Nu op naar tip vier!

Tip 4: een glanzende badkamer

Na de keuken, de woonkamer en de slaapkamer is de badkamer + het toilet aan de beurt. Het is uiteraard belangrijk om je badkamer schoon & fris te houden. Zorg er eerst voor dat je badkamer (echt) helemaal leeg is. Waar moet je dan aan denken in de badkamer? Nou, aan het volgende:

  • Sop je bad en douche
  • Poets de tegels schoon
  • Maak de voegen weer wit
  • Maak de badkamerspiegels schoon
  • Maak de wasbak schoon
  • Denk ook aan je toilet
  • Kalkaanslag verwijderen (tegels, douchedeur, kranen)

Gebruik een goede allesreiniger om je hele badkamer grondig aan te pakken. Wat dacht je van een allesreiniger van Marcel's Green Soap? De allesreiniger zit vol met natuurlijke ingrediënten en is minstens 97% biologisch afbreekbaar. Alles wordt schoon als nooit tevoren. Bovendien ruikt alles weer heerlijk fris. Wie wil dat nou niet? Voor het toilet adviseren wij de toiletreiniger van Marcel's Green Soap.

Tip 5: ramen wassen

Door de heerlijke voorjaarszon zie je vaak dat de ramen vies zijn. Het lappen van je ramen hoort dan ook zeker bij de grote voorjaarsschoonmaak. Kies hiervoor de glasreiniger van HG. De raamreiniger reinigt de ramen intensief en ontvet ze. Wist je bijvoorbeeld dat deze raamreiniger wordt gebruikt door professionele glazenwassers? Bovendien is ie pH-neutraal. Dit betekent dat het de omliggende materialen (zoals verf, lak en kunststof) niet aantast en het is ook nog eens mild voor je handen. Nog een extra tip voor jou: was je ramen op een bewolkte dag. Waarom? Door de zon drogen de ramen sneller en kunnen er eerder strepen ontstaan.

Een schoon en opgeruimd huis geeft je ook een opgeruimd gevoel in je hoofd. Geloof ons, dat voelt zeker goed! Je weet nu welke tips wij jou geven (keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer en ramen). Hopelijk heb je er wat aan! Dus…heb je al opruimkriebels? Shop gauw en voordelig schoonmaakmiddelen via KoopjesDrogisterij.nl!

Terug naar het overzicht