Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Help jou droge huid, droge ogen of droge slijmvliezen met: duindoornbesolie van Membrasin!

Een droge huid is vervelend en droge ogen misschien nog wel vervelender. Nog niet gesproken over droge slijmvliezen! Gelukkig is er een redmiddel, namelijk duindoornbesolie. Dit is een natuurlijke oplossing die de huid en de slijmvliezen van binnenuit ondersteunt. Maar wat is duindoornolie? En hoe werkt het nou precies? Lees met ons mee en ontdek het zelf!

Wat is duindoornbesolie?

De natuur heeft veel kracht, maak er gebruik van. De duindoornbesolie van Membrasin bevat het duindoornbesolie-extract SBA24®. Dit is een zuiver, uniek en gestandaardiseerd extract, dus alleen de hoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd hiervoor. In Rusland en Aziatische landen staat de duindoornbes al eeuwen bekend om zijn ondersteunende eigenschappen. Van China tot aan de kust van Noordwest-Europa is de duindoornbes te vinden. En geloof het of niet, maar zelfs in ons kikkerlandje worden de duindoornbessen geteeld op de Waddeneilanden!

De duindoornbesolie van Membrasin

De duindoornbesolie van Membrasin is van hoge kwaliteit. De duindoornbessen voor de Membrasin duindoornbesolie worden gewonnen in Finland. Vervolgens worden ze doormiddel van moderne appratuur samengeperst waardoor de zuivere duindoornbesolie uit de duindoornbes komt. De duindoornbesolie van Membrasin wordt geproduceerd door het Finse bedrijf Aromtech. Aromtech is gespecialiseerd in innovatie van gezondheids- en cosmetische producten uit de Scandinavische natuur. Dat maakt deze duindoornbesolie 100% natuurlijk!

Duindoornbesolie voor de droge huid

Goed, we hebben je nu ingelicht over duindoornbesolie, maar hoe werkt het voor een droge huid? Onze huid is de grootste orgaan en ook nog eens een hele belangrijke! De huid zorgt er namelijk als een soort barrière voor dat we niet te veel vocht, mineralen en eiwitten verliezen. Als de huid beschadigt kan de barrière verminderen en verlies je vocht, hierdoor krijg je een droge huid. Eerst gaan we je helpen een droge huid te herkennen. Dit kun je zien aan:

 • gevoelige huid
 • rode vlekken
 • matte, doffe huid
 • strakke, trekkerige huid
 • schrale huid

Duindoornbesolie bevat vitamine A. Vitamine A wordt niet aangemaakt door het lichaam en krijg je alleen binnen via voeding. Een te kort aan vitamine A resulteert in een droge huid, ruwe huid. Vitamine A versnelt de cel vernieuwing, stopt overtollige productie van talg en verminderd de opstapeling van eiwitten in de huid. Dit resulteert in een egaler en jonger ogende huid in een aantal weken! Genoeg redenen om duindoornbesolie te nemen als je last hebt van een droge huid!

Duindoornbesolie voor droge ogen

Heb jij last van prikkend of branderig gevoel in je ogen en rood oogwit? Dit is een typisch gevalletje droge ogen. Droge ogen kunnen een flinke pretbederver zijn en ontstaan als de hoeveelheid traanvocht afneemt of als de samenstelling van traanvocht veranderd. Er hoeft niet altijd een duidelijke reden te zijn waarom je droge ogen hebt, soms is het gewoon zo. Dat is natuurlijk een antwoord waar je niet zoveel aan hebt, daarom vertellen we je straks wat je aan droge ogen kan doen, maar nog even geduld. We vertellen je namelijk eerst hoe je droge ogen kan herkennen:

 • branderig of prikkelend gevoel in de ogen
 • gevoel alsof er zandkorreltjes in je ogen zitten
 • vastplakkende oogleden
 • tranende ogen
 • niet goed tegen fel licht kunnen
 • vermoeide ogen

En nu het antwoord op de belangrijkste vraag, wat kun je eraan doen? Simpel: duindoornbesolie. Duindoornbesolie bevat zoals hierboven is verteld vitamine A, maar daarnaast ook Omega 3. En laten deze twee nou net helpen bij droge ogen! Vitamine A bevat namelijk antioxidanten die helpen bij het gezond houden van de cellen en het weefsel in het oog. Omega 3 draagt bij aan een efficiëntere aanmaak van traanvocht, wat droge ogen helpt tegengaan. De perfecte oplossing dus!

Duindoornbesolie voor droge slijmvliezen

Een slijmvlies is een dunne laag cellen die slijm produceren. Dit slijm voert afvalstoffen af en beschermt ons lichaam. Ze zijn dus superbelangrijk! Als slijmvliezen uitdrogen kunnen er verschillende vervelende klachten ontstaan. Je kan merken dat je slijmvliezen droog zijn door de volgende verschijnselen:

 • Droge mond
 • Droge ogen
 • Droge vagina

Zoals je ziet staat dit een beetje in verband met droge ogen, wat we in het vorige stukje al meer over hebben gezegd. Voor de slijmvliezen geldt dus ook dat vitamine A de grootste vriend is. Vitamine A stimuleert namelijk de productie van slijm waardoor de slijmvliezen beter hun werk kunnen blijven doen. De essentiële vetzuren omega 3,6,7 en 9 zitten boordevol stoffen die jouw slijmvliezen ondersteunen!

Duindoornbesolie kan dus helpen met veel verschillende vervelende kwaaltjes. Weet je niet zeker of het geschikt is voor jouw klachten? Neem dan contact op met een van onze online drogisten, die helpen je graag verder!

Terug naar het overzicht