Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Ga voor natuurlijke & vegan zonnebrand

Dat zonnen zonder jezelf in te smeren risico’s met zich meebrengt wist je waarschijnlijk al. De meeste mensen smeren zich dan ook steeds beter in. Veel merken brengen natuurlijke en vegan zonnebrandproducten op de markt. Superfijn! Want natuurlijke en vegan zonnebrand is een stuk beter voor jouzelf en je omgeving. Enorm veel keuze dus, maar welke zonnebrandcrème of zonnebrandspray is nou geschikt voor jou? Wij vertellen het je! Lees je mee?

Vegan zonnebrand

Misschien vraag je jezelf wel af waarom wij het hebben over vegan zonnebrand. Zonnebrand bevat toch geen dierlijke producten? Nou, dat ligt eraan. Sommige zonnebrandproducten bevatten namelijk bijenwas, lanoline of stearinezuur. Je kan natuurlijk op het etiket checken of je een van deze ingrediënten terugvindt, maar dan hoeft een zonnebrand nog steeds niet vegan te zijn. Hoe vreemd het misschien ook klinkt, zonnebrand wordt ook getest op dieren. Een zonnebrand is dus pas écht vegan als het product vrij is van dierlijke producten en dierproeven. Met de zonnebrandproducten van de volgende merken kan jij met een gerust gevoel lekker zonnen!

Alphanova Sun zonnebrand

Met een beetje hulp van de Alphanova Sun producten kan jij veilig genieten van de zon. De Alphanova zonnebrand is verkrijgbaar in factor 15, factor 30, factor 50 en factor 50+. De producten van Alphanova Sun bevatten geen nanodeeltjes en zijn parabeenvrij. Deze exclusieve formules garanderen 100% natuurlijke zonbescherming. Ze kunnen gebruikt worden in water zonder dat het milieu, koraalriffen, vissen en/of schaaldieren worden aangetast. Afhankelijk van je huidtype kunnen de volgende koraalvriendelijke zonnebranden jou bescherming bieden:

 • Alphanova Sun SPF15 zonnebrandspray
 • Alphanova Sun SPF30 zonnebrandspray
 • Alphanova Sun SPF50 zonnebrandcrème

Lavera Sun zonnebrand

De zonnebrandproducten van Lavera Sun zijn 100% natuurlijk en veganistisch met biologische ingrediënten. De lichte formule zorgt ervoor dat de zonnebrand direct wordt opgenomen in de huid, soepeler uitsmeert en de huid beter beschermt tegen de krachtige straling van de zon. Bij Lavera doen ze graag een beetje extra hun best voor jouw huid en onze natuur. Deze zonnebranden zijn dan ook koraalvriendelijk in overeenstemming met the Hawaiien Coral Reef Conservation Act en klimaat neutraal geproduceerd doormiddel van klimaatcompensatie.

 • Lavera Sun SPF20 zonnebrandspray
 • Lavera Sun SPF30 zonnebrandspray
 • Lavera Sun SPF50+ kids zonnebrandspray

We Love The Planet zonnebrand

Als je dacht dat zonnebrand alleen verkrijgbaar is als crème en spray, heb je het mis. De zonnebrandsticks van We Love The Planet bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten en er zijn geen synthetische stoffen aan toegevoegd waardoor de zonnebrand niet schadelijk is voor je lichaam. Beter voor jouw lichaam én beter voor de planeet dus. De natuurlijke ingrediënten in deze zonnebrandsticks werken als een natuurlijke zonnefilter en zijn daarnaast verzachtend en hydraterend.

 • We Love The Planet SPF30 zonnebrandstick
 • We Love The Planet SPF20 zonnebrandstick

Vegan aftersun

Na het zonnen is het belangrijk om alle zonnebrandresten van je af te wassen en je huid daarna te hydrateren met een goede aftersun. Het maakt niet uit of je huid na het zonnen roder of bruiner is geworden. Als je bent verkleurd, dan heeft je huid namelijk in meer of mindere mate schade opgelopen. Met een aftersun blijft je huid gehydrateerd en ga je vervellen gedeeltelijk tegen. Het merk Green People heeft een vegan aftersun geïntroduceerd die bijna volledig biologisch is.

 • Green People After sun

Het merk Green People is opgezet door een moeder die schrok van de enorme hoeveelheid chemische ingrediënten in huidverzorgingsproducten voor kinderen. Ze besloot producten te ontwikkelen met natuurlijke ingrediënten, die vrij zijn van schadelijke stoffen en rijk zijn aan biologische ingrediënten. Het merk bevat tot 99% natuurlijke ingrediënten, is 100% dierproefvrij en vegan.

Duurzame zonnebrand

Wij hebben je nou een paar suggesties voor natuurlijke en vegan zonnebrandproducten gedaan, maar een beetje eigen onderzoek kan natuurlijk nooit kwaad! Het is bovendien belangrijk om te weten welke ingrediënten je het liefst wil vermijden. Zo kan je altijd de zo duurzaam mogelijke keuze maken. Check verpakkingen op een aantal termen. Staan ze er niet op, dan zit je waarschijnlijk goed. Deze drie wil je in ieder geval vermijden:

 • Oxybenzone
 • Avobenzone
 • PABA

Heb je een droge huid? Dan is het verstandig om deze ingrediënten ook over te slaan:

 • Parfum
 • Parabenen
 • Alcohol

Zonnebrand bestellen

Past een van de zojuist genoemde zonnebrandproducten perfect bij jou? Fijn, dan is onze missie geslaagd. Zit jouw product er niet tussen? Geen ramp! Neem dan even een kijkje in ons uitgebreide vegan zonnebrand assortiment en ga op zoek naar de perfecte zonnebrand voor jou. Veel zonplezier!

Terug naar het overzicht