Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Glutenvrij, suikerbewust of lactosevrij eten: wat is het en wat zijn de voordelen?

Voeding is een belangrijk onderdeel van onze leefstijl. Of het altijd even gezond is…dat is nog maar de vraag. Het is ook niet altijd even makkelijk om een gezonde keuze te maken. Oke, af en toe wat ongezonds is natuurlijk niet erg, maar van een goed lichamelijk welzijn word jij toch ook blij? Je voelt je gewoon fitter en energieker. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je lichaam niet goed reageert op bepaalde voeding, zoals gluten of lactose. In deze blog vertellen we je meer over glutenvrij, suikerbewust en lactosevrij eten. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder!

Wat zijn gluten en wat zijn symptomen van coeliakie?

We eten elke dag. Er wordt ook wel gezegd dat je bent wat je eet (eigenlijk wel waar he?)! Veel mensen praten over wat gezond is en wat niet. Je hoort bijvoorbeeld steeds vaker dat mensen geen gluten eten. Maar wat zijn nou eigenlijk gluten? Gluten zijn eiwitten die in bepaalde granen voorkomen. Deze eiwitten geven een bepaalde luchtigheid aan producten. Je vindt de eiwitten vooral in tarwe, spelt, rogge, gerst en haver. Als jij je slecht voelt na het eten van bepaalde granen, kan het zijn dat je glutenintolerant (ook wel coeliakie genoemd) bent. Dit kan zich uiten in maag- en darmklachten (opgeblazen gevoel na het eten, winderig), maar bijvoorbeeld ook vermoeidheid of een slecht humeur kunnen symptomen zijn van coeliakie. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer glutenvrije producten te vinden. De Céréal glutenvrije producten kunnen de oplossing voor jou zijn.

Voordelen van glutenvrij eten

Soms kan het best lastig zijn om glutenvrij te eten. Maar wist je dat glutenvrije voeding ook veel voordelen heeft? We zetten het voor je op een rijtje:

  • Je hebt meer energie
  • Een mooie huid
  • Je kunt rustiger slapen
  • Een goed humeur
  • Het helpt de spijsvertering

Met deze voordelen op een rij mag de juiste voeding natuurlijk niet ontbreken. Dat lees je nu!

Céréal: ga voor smaak en kwaliteit

Een glutenvrij dieet, wat nu? Wanneer je glutenvrije producten zoekt, betekent dit zeker niet dat het minder lekker hoeft te zijn. Daar weet Céréal alles van! Smaak en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Céréal gebruikt uitsluitend hoogwaardige ingrediënten om te zorgen voor de beste smaak. Er gaat natuurlijk niets boven lekker eten. Wat dacht je van heerlijke koekjes, tussendoortjes en chocolade? Op de verpakkingen staat het officiële glutenvrije-logo van de Coeliakievereniging. Zo weet je zeker dat je aan het juiste adres bent!

Wat is een lactosevrij dieet?

Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar lactosevrij eten. Wat lactosevrije voeding is, vertellen we je eerst. Lactose is een suiker dat in melkproducten voorkomt. Het wordt ook wel 'melksuiker' genoemd. Lactose komt onder andere voor in de volgende producten: melk, yoghurt, kwark, vla en slagroom. Sommige mensen kunnen niet goed tegen lactose. Hoe kan dit? Nou, om lactose te kunnen verteren, heb je het enzym lactose nodig. Dit wordt aangemaakt in je dunne darm. Wanneer er niet voldoende lactose wordt aangemaakt kan dit leiden tot darmklachten (denk aan een opgeblazen gevoel na het eten of je bent winderig). Herken je dit of heb jij last van lactose-intolerantie? Denk dan eens aan de gluten- en lactosevrije voeding van Céréal. Wat dacht je van gluten- en lactosevrije chocolade? Neem gauw een kijkje en ontdek meer!

Verschil tussen natuurlijke suikers en toegevoegde suikers

Wil je gezonder leven of wat kilootjes kwijt? Denk dan eens aan suikervrij eten. Wel is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen natuurlijke suikers en toegevoegde suikers. De natuurlijke suikers vind je vooral in fruit en groenten. Deze suikers heeft je lichaam juist nodig. Ze leveren je energie en fruit is natuurlijk gezond voor je. Daarentegen kun je van toegevoegde suikers beter niet te veel nemen. Deze vind je voornamelijk in snoep, koekjes of frisdrank.

Waarom minder suiker eten?

Met al dat lekkers om je heen lijkt suikerbewuste voeding bijna te mooi om waar te zijn. Niet waar? Geloof ons, het is echt mogelijk! Maar waarom zou je dan minder suiker gaan eten? Wanneer er te veel glucose (suiker) in je bloed zit maakt je lichaam extra insuline aan. Hierdoor kun je je onzeker voelen over je gewicht. Daarnaast kun je last hebben vermoeidheid, een lage weerstand, huidproblemen en een constante behoefte aan suiker. Wil jij het roer omgooien? Goed bezig. Probeer dan eens producten met minder suiker!

Tips om suikerbewust te eten

Wil jij er voor gaan? Dan moet je het echt zelf willen en genoeg motivatie hebben. Dan kan jij uiteraard! Wij geven je een paar handige tips om suiker de baas te worden:

  • Drink zonder suiker: hoe lastig het ook kan zijn, dit is de eerste stap in de goede richting. Drink koffie en thee zonder suiker of ga gewoon voor water, water en nog eens water.
  • Gezonde snacks: ga voor tussendoortjes met minder suiker. Altijd handig om bij de hand te hebben en snel in je tas te stoppen.
  • Snoep niet meer tussendoor. Geen zorgen, van de Céréal snoepjes word je net zo blij!
  • Eet geen zoet beleg meer, maar kies voor hartig. Of probeer Beleg met minder suiker.

Het is niet altijd even makkelijk om minder suikers te eten, maar het is altijd de moeite waard. Je bent zeker op de goede weg. Richt je vooral op de voordelen: meer energie, meer gezondheid, een mooiere huid en beter slapen. Als jij je goed voelt, straal je dat ook uit!

Céréal heeft dus een zeer divers assortiment aan glutenvrije, lactosevrije en suikerbewuste producten. Bij Céréal vind je gewoon precies wat je zoekt. Zo wordt gezond eten eenvoudig en leuk! Shop snel en voordelig op KoopjesDrogisterij.nl! Denk je dat je glutenintolerant of glucose-intolerant bent? Erg belangrijk om dan je huisarts te raadplegen. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen!