Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Haal het beste uit je sportprestatie

Ben jij een fanatieke (top)sporter? Of sport jij meer recreatief? Jij bent sowieso goed bezig! Je wil vast het maximale uit jezelf halen. Als sporter heb je vaak intensieve trainingen en/of wedstrijden en dan moet jij je wel fit voelen om optimaal te kunnen presteren. Je vraagt veel van je lichaam en hebt daardoor een verhoogde behoefte aan vitaminen en mineralen. Sportsupplementen kunnen jou helpen net nog wat meer uit je sportprestatie te halen. Kun jij die extra boost wel gebruiken? Goed nieuws: Plantina heeft de sportsupplementen in huis voor jou. Wij vertellen je graag over de supplementen (denk aan eiwitten, multivitaminen, magnesium). Lees je mee?

Dit wil je weten over Plantina!

Plantina maakt sinds 1993 voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit. De producten worden ontwikkeld door het Ortho Instituut. Het doel van Plantina is om jou te helpen aan een goede gezondheid. Wat jouw doelstelling ook is en welke sport jij ook beoefent, de Plantina sportsupplementen kunnen jou zeker helpen bij je sportprestatie. De producten onderscheiden zich van andere supplementen, doordat ze zo min mogelijk toevoegstoffen bevatten. De artikelen zijn namelijk vrij van gluten, conserveringsmiddelen, kleur-, geur-, en smaakstoffen.

Wat is het nut van sportsupplementen?

Doordat je als sporter veel energie verbruikt kunnen sportsupplementen bovenop een gezond voedingspatroon van toegevoegde waarde zijn. Ze kunnen bijdragen aan een verbeterde sportprestatie en geven je vaak dat extra zetje. Of je nou een topsporter bent of voor je hobby aan het sporten bent, het kan je training zeker ten goede komen. Er zijn een heleboel supplementen, maar welke heb je nou nodig? Als sporter moet je ervoor zorgen dat je je lichaam voorziet in alle vitaminen, mineralen, eiwitten en aminozuren die het herstel van je spieren bevorderen. Een beter herstel zorgt ervoor dat je een volgende training nog beter bent. Dat is toch ook waar jij voor gaat? Wij vertellen je graag welke sportsupplementen je kunt nemen om goed te kunnen presteren.

Eiwitten voor meer spiermassa en herstel

Wist je dat je lichaam voor ongeveer 15 tot 20 procent uit eiwitten bestaat? Eiwitten worden ook wel proteïnen genoemd. Eiwitten vormen een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Bijna alle voedingsmiddelen bevatten eiwit. Je voeding levert zowel dierlijke (vlees, vis, melk, kaas, eieren) als plantaardige (noten, graanproducten, peulvruchten) eiwitten. Je lichaam maakt zelf geen eiwitten aan. Daarom is het belangrijk om eiwitten uit je voeding te halen. Wanneer je intensief sport kun je behoefte hebben aan meer eiwitten. Eiwitten helpen namelijk de groei van je spieren en ondersteunen het herstel van je spieren na het sporten. Heb jij dit nodig? Dan raden wij jou Plantina Erwten Eiwit Poeder aan! Dit supplement kun je gebruiken als aanvulling op je voeding. Het draagt bij aan de groei en instandhouding van je spiermassa en de instandhouding van normale botten. Je hebt gewoon altijd kracht nodig als je gaat sporten! Dat gaat nu zeker goed komen met dit supplement van Plantina. Laat die spieren maar werken!

WAT ZIJN AMINOZUREN?

Je weet nu dat eiwitten een belangrijk onderdeel zijn om goed te kunnen sporten. Waarom eigenlijk? Eiwitten bevatten aminozuren. Je lichaam breekt eiwitten af tot aminozuren. Een kwart hiervan wordt verbruikt als energie of plas je uit. Heb je bijvoorbeeld wel eens van L-Carnitine gehoord? L-Carnitine van Plantina is een aminozuur gelijkende stof die in je lichaam aangemaakt wordt. Als sporter heeft je (hart)spier soms een extraatje nodig. L-Carnitine is van belang voor de energievoorziening van je lichaamscellen. Het levert energie voor alle spieren en vooral voor de hartspier. Daarom is dit supplement erg belangrijk voor de (top)sporter om een topprestatie te leveren. Behalve L-Carnitine hebben wij ook Plantina N-acetylcysteïne. Dit is een stof waaruit je lichaam het aminozuur cysteïne aanmaakt. Het bevat zwavel en dit is in elke lichaamscel te vinden. Zwavel is een belangrijk bestanddeel van je voeding. N-acetylcysteïne is een antioxidant en ondersteunt je organen en weefsels. Verder is het goed voor je uithoudingsvermogen.

Waarom is Vitamine D goed voor sporters?

Naast eiwitten en aminozuren is ook vitamine D een extra boost voor sporters. Wist je bijvoorbeeld dat 70 procent van de Nederlandse (top)sporters een vitamine D tekort blijkt te hebben? De grootste oorzaak hiervan is te weinig blootstelling aan zonlicht. Vandaar dat wanneer je overdekt aan het trainen bent, je een groter risico loopt op een tekort. Vitamine D is dus een erg belangrijke vitamine! De Vitamine D van Plantina helpt onder andere je immuunsysteem een handje. Bovendien ondersteunt dit product je botten, skelet, spieren en tanden. Genoeg redenen om vitamine D te slikken! Benieuwd naar meer? Check dan de volgende blog: je weerstand op peil met Vitamine D.

Houd je weerstand op peil met multivitaminen!

Als je gaat trainen is het van belang dat jij je gezond voelt, toch? Bij intensief sporten komt je weerstand namelijk onder druk te staan. Met een gezond en gevarieerd eetpatroon kom je al snel aan je dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen. Maar wat dacht je van multivitaminen? Multi’s ondersteunen jouw lichaam bij de weerstand en je energieniveau, zodat je fit kan blijven doortrainen. Voel je je niet zo goed als voorheen? Plantina heeft diverse Multivitaminen. Voor zowel kinderen als volwassenen. Wil je graag meer te weten komen over multivitaminen? Je leest er alles over in de blog: het nut van multivitaminen in een paar minuten uitgelegd.

Waar zorgen Omega 3-vetzuren voor?

Hoe zit dat met omega 3-vetzuren voor sporters? Je hart is een bijzonder orgaan. Het werkt nauw samen met bloedvaten die ervoor zorgen dat alle organen worden voorzien van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen. Bij inspanning hebben je spieren extra zuurstof en voedingsstoffen nodig. Iedereen moet zich wel eens inspannen tijdens het sporten. Dus ben je op zoek naar visolie? Ga dan voor Plantina Trimare Visolie. Deze visolie onderscheidt zich van andere visolie supplementen doordat het rijk is aan omega 3-vetzuren. Hoeveel dan? Nou, het bevat maar liefst 60%. De vetzuren EPA en DHA zijn goed voor je hart en dragen bij aan een normale bloeddruk. Daarnaast zitten er ook andere visvetzuren in dit supplement, waardoor je al het goede van verse vis tot je neemt. Dit is weer goed voor jouw sportprestatie. Dat is natuurlijk niet verkeerd!

Magnesium: een krachtige ondersteuning voor je lichaam

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Wist je dat sporters een verhoogde magnesiumbehoefte hebben? Je spieren vragen door verhoogde inspanning om extra magnesium en door transpiratie verlaat een gedeelte van het magnesium je lichaam. Dat betekent dat het tijd wordt om het weer aan te vullen. Daar zegt je lichaam uiteraard geen nee tegen! Geen probleem, Magnesium scoor je gewoon gemakkelijk online bij ons. Het product helpt bij vermoeidheid, speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en draagt bij aan een goede werking van je spieren. In de blog ‘de kracht van magnesium’ vind je nog veel meer over dit belangrijke mineraal. Wanneer je gaat sporten wil je je gewoon gezond en energiek voelen. Je weet nu wat Plantina is en dat jij je eigen sportprestatie een handje kunt helpen met sportsupplementen. Kortom: of je nou een fanatiekeling bent of meer recreatief sport, Plantina helpt jou om optimaal je sport te beoefenen. Veel succes!