Skip to content

null

Help ik snurk! Wat kan ik doen?

Meestal heb je er zelf geen last van maar degene die naast je in bed ligt wel: snurken. Het heerlijke, brommende geluid wanneer je slaapt. Hoeveel bomen zaag jij om in één nacht? Dat geluid kun je natuurlijk als kiespijn missen! Makkelijker gezegd dan gedaan. Snurken los je niet zomaar op. Wat helpt nou tegen het snurken? Wij leggen je er alles over uit!

Hoe komt het dat we snurken?

Wanneer je ademhaalt gaat de lucht via de neus naar de keel, dan naar je luchtpijp en tot slot naar je longen. Je adem heeft dus een lange weg te gaan! Aan het begin van de luchtpijp zitten je stembanden. Als er tussen je neusgaten en stembanden een vernauwing zit dan kan de lucht niet normaal naar je longen. De lucht wil héél graag bij je longen zijn, maar dit lukt niet goed. Wat er dan gebeurd is dat de lucht als een soort wervelwind naar de longen toe gaat. Dit maakt het vervelende snurkgeluid. Zo'n vernauwing kan komen doordat je heerlijk op je rug ligt te slapen en je tong iets naar achteren zakt. Dit komt door een verslapping van je tongspier. Een verslapping van je tongspier kan onder andere veroorzaakt worden door alcohol, overgewicht en door het gebruik van slaapmiddelen. Maar ook vergrote keelamandelen kan een oorzaak zijn van je heftige gezaag. Een aangeboren slap gehemelte of huig kunnen ook nog de schuldige zijn. In dit geval zijn de spieren te slap om je adem goed door te laten lopen naar je keel en luchtpijp. Snurken: het is supervervelend maar aan sommige veroorzakers kun je zelf wat doen!

Wat kan ik aan mijn gezaag doen?

Een extra slaapkamer maken! Zonder gekkigheid, dat gaat natuurlijk wel héél erg ver. Er zijn gelukkig andere maatregelen te nemen om het snurken te beperken. Gebruik geen alcohol, stop met roken en wanneer je overgewicht hebt is dit het moment om het aan te pakken. Dit zijn allemaal factoren waardoor je kan gaan snurken. Daarnaast zijn er nog een aantal hulpmiddelen die je zou kunnen proberen:

  • Sleepzz Anti-Snurk spraysysteem. Dit vermindert de trillingen door het actief aanspannen van het zachte weefsel.
  • Neusstrips zorgen ervoor dat de neus verder geopend wordt. Zo krijg je een betere luchttoevoer.
  • Een slaapbeugel zorgt ervoor dat je onderkaak iets naar voren komt te staan. Het behandelt ook slaapapneu, mocht je daar last van hebben.

Maar ook een goed kussen kan ervoor zorgen dat je een goede slaaphouding hebt. En… als het echt niet werkt dan zijn er natuurlijk nog fantastische oordoppen die je kunt gebruiken!

Wil je een persoonlijk advies over snurkmiddelen? Neem dan contact op met onze drogisten! Zij staan voor je klaar. Je kunt onze gediplomeerde drogisten altijd mailen op drogist@koopjesdrogisterij.nl. Ook voor andere vragen! We gaan altijd discreet om met de vragen die we binnenkrijgen.