Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Wil jij je haar op de meest natuurlijke manier verven? Dat kan met Hennaplus!

De een verft het haar om van de grijze haren af te komen en de ander verft het haar omdat je toe bent aan een andere kleur. Verf jij je haar ook regelmatig? Weet jij eigenlijk wel wat haar verf met je haar doet? Want niet alle haarverf is goed voor je haar. Kom er snel achter!

Wat doet normale haarverf met je haar?

Uit cijfers van een onderzoek van het onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat er ongeveer 96 miljoen euro aan haarverf gekocht wordt in supermarkten en drogisten per jaar. Hier zitten aankopen bij de kapper en de online verkoop nog niet eens bij in! Had jij door dat er zoveel haarverf werd gekocht? Wij ook niet!

Ondertussen gaan er allerlei verhalen rond over haarverf en misschien ken je er al een paar. Het zou kunnen zorgen voor allergische reacties en haarbreuk, ook wordt er gezegd dat haarverf kankerverwekkend zou kunnen zijn. Om je alvast gerust te stellen: dat laatste is niet zo. Haarverf is een van de best onderzochte cosmetische producten op de markt. Haarverf is als niet-kankerverwekkend bestempeld door het internationale agentschap voor kankeronderzoek.

Natuurlijke haarverf: de beste oplossing voor haarverf!

Je haar verven kun je wat dat betreft dus met een gerust hart doen, maar hoe goed is het voor je haar? Om je haar goed te kunnen verven moet het eerst ontkleurd worden, dat gebeurt met waterstofdioxide. Dit is een chemische stof die de structuur van je haar en hoofdhuid aantast. Hier wordt je haar dof en droog van en als je het regelmatig doet word je haar zelfs dunner. Dat hoeft helemaal niet! Gebruik daarom in het vervolg een natuurlijke haarverf!

Niet alle haarverf is even schadelijk

Oke, we beloven. Vanaf nu wordt het alleen maar beter. Dus blijf vooral doorlezen! Het is namelijk allemaal niet zo negatief als het hierboven klinkt. Want lang niet alle haarverf is even schadelijk. Er is verf op de markt waar minder dan 5 procent waterstofperoxide en ammoniak in zit. Dat is veel minder schadelijk en kan het haar veel beter hebben. Daarnaast heb je de super optie om je haar te verven met natuurlijke hennaproducten: van Hennaplusl!

Wil je dit allemaal niet? Dan kun je de schade van normale haarverf ook een stuk beperken. Dit doe je door de verzorgingsproducten te gebruiken zonder chemische stoffen. Ga bijvoorbeeld voor puur natuur en kies een natuurlijke shampoo. Was je haar hier ongeveer drie keer per week mee. Een goede shampoo houdt je haarschubben gesloten en kalmeren de hoofdhuid.

Wat is natuurlijk haarverf en hoe wordt het gemaakt?

Alles start met het drogen van planten, bloemen, blaadjes in de zon. Eenmaal droog, worden deze vermalen tot een fijne poeder. In de kapsalon worden verschillende poeders gemengd met elkaar, om er daarna warm water aan toe te voegen. Deze pasta is dan de kleuring. Alles is dus natuurlijk, er wordt niets anders toegevoegd. De plantenkleuring zal daarom enkel het haar omhullen, waardoor de interne haarstructuur behouden blijft.

De voordelen van natuurlijke haarverf

De haarverf is gebaseerd op plantaardige pigmenten, waardoor het dus een 100% natuurlijk alternatief is. We sommen met plezier alle voordelen van natuurlijke haarverf voor je op:

 • Natuurlijke haarverf kan door iedereen gebruikt worden. Het bevat namelijk geen stoffen die personen met allergieën kunnen treffen, want het bestaat alleen uit natuurlijke ingrediënten. Personen met een ammoniak of PPD allergie kunnen de haarverf dus gebruiken, maar ook iemand die chemotherapie krijgt, zwanger is of borstvoeding geeft, kan de kleuring toepassen.
 • Het is een daadwerkelijke verzorging voor uw haar. Doordat het haar omhuld wordt door de haarverf, vormt de het een beschermende laag voor het haar.
 • Er is geen sterke uitgroei aanwezig zoals bij chemische verf. Vaak is dit namelijk één duidelijke streep. Bij plantaardige haarkleuring gaat het eerder geleidelijk overlopen. Zo heb je nooit een erg zichtbare uitgroei.
 • Het is geschikt voor alle haartypes en haarkleuren.
 • Het dekt 100% de grijze haren, zonder schakeringen na te laten.
 • De impact voor het milieu is misschien wel een van de belangrijkste voordelen van natuurlijke haarverf. Er is namelijk geen schadelijk effect voor het milieu. Het is dus een duurzaam alternatief, wat het nog geweldiger maakt!

Welke natuurlijke haarverf is het beste?

Nu zal je wel denken, er zijn zoveel soorten haarverf, welke moet ik kiezen? Wij begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom geven wij jou in deze blog een super producttip! Namelijk de haarverf van Hennaplus.

Over Hennaplus

Hennaplus is ontstaan in 1985 met de introductie van 100% natuurlijke kleurpoeders. Hennaplus werd populair en in de loop der jaren hebben ze hun assortiment uitgebreid met verschillende unieke haarkleurproductlijnen. Hennaplus garandeert geen synthetische stoffen toe te voegen en de Henna 100% zuiver en natuurlijk te houden. Verschillende kwaliteitscontroles worden tijdens het volledige productieproces gedaan om te zorgen dat aan onze hoge standaarden voldaan wordt. Vandaag de dag bestaat het assortiment van Hennaplus dan ook uit meer dan 70 verschillende haarkleuringen. De natuur is de inspiratie van Hennaplus. Hennaplus is een van de eerste merken ter wereld die gebruik maken van gecertificeerd biologische extracten en FSC gecertificeerd papier en karton.

Ben je nieuwsgierig naar de producten van Hennaplus? We laten je al een klein beetje zien van alles wat Hennaplus in huis heeft!

De producten van Hennaplus

Hennaplus heeft vier verschillende lijnen met in elke lijn twee productsoorten. Dit zijn de lijnen die Hennaplus aanbiedt:

 • De Permanent Hair Colour lijn
 • De Semi-permanent Hair Colour lijn
 • De Temporary Hair Colour lijn
 • De Colour Maintenance lijn

De lijn van Permanent Hair Colour

Dit is de lijn met de echte haarverf die het langst blijft zitten, er zijn twee producten te vinden in deze lijn:

Hennaplus Colour Powder

Hennaplus Colour Powders worden microbiologisch gereinigd om elke vorm van besmetting uit te sluiten. Dit zijn de kenmerken van een kleuring met Hennaplus Colour Powder:

 • Geeft het haar extra body, volume en stevigheid
 • Is de beste keuze in het geval van een gevoelige hoofdhuid of het kleuren van dun en/of futloos haar.
 • Houdt ongeveer 3 maanden resultaat, geeft geen uitgroei en vervaagt geleidelijk
 • Is verkrijgbaar in 7 schitterende natuurlijke tinten

Pure Henna poeders bieden een gelimiteerde grijsdekking. In het geval een hogere grijsdekking gewenst is, raden ze aan om Hennaplus Colour Powder in combinatie met Hennaplus Colour Cream te gebruiken.

Hennaplus Long Lasting Colour

Hennaplus Long Lasting Colour heeft veel te bieden, we zetten alles op een rijtje:

 • Biedt een duurzaam, intensief, glanzend kleurresultaat met 100% grijsdekking en optimale verzorging en bescherming van het haar.
 • Houdt tot 3 maanden resultaat.
 • De ultra verzorgende formulering is verrijkt met de fijnste gecertificeerd biologische extracten en conditionerende ingrediënten (onder andere Zonnebloemzaade xtract, Rooibos, Groene thee, Ginseng, Hop, Kamille & Rozemarijn) voor gezond, glanzend en fluweelzacht haar
 • Kleurvervaging wordt tegengegaan, de haarstructuur versterkt en de kleur optimaal beschermd tegen UV stralen. Geniet hierdoor langer van je haarkleur!
 • Is verkrijgbaar in 33 schitterende kleuren

Door gebruik te maken van de allernieuwste kleurtechnieken biedt Hennaplus een van de laagste dosering ammonia op de markt, met behoud van een optimaal kleurresultaat. Long Lasting Colour biedt een subtiele botanische geur die vrij is van parfum allergenen en muskverbindingen. Innovaties waarbij de focus ligt op het zoveel mogelijk voorkomen van de kans op een allergische reactie tijdens het kleuren.

De lijn met de Semi-permanent Hair Coulour

Hennaplus Men's Own

Hennaplus Men's Own is de professionele haarkleuring, speciaal geformuleerd voor mannen. Met super kenmerken:

 • Grijs haar verdwijnt in slechts 5 minuten, snel en eenvoudig.
 • Men's Own biedt een natuurlijk resultaat, superieure verzorging & glans en is ook geschikt voor baarden, snorren en bakkebaarden.
 • Ideaal voor de zelfverzekerde en zelfbewuste moderne man van vandaag.
 • Hennaplus Men's Own is verkijgbaar in 6 natuurtinten.

Colour Creations

Hennaplus introduceert Colour Creations, de efficiënte en aantrekkelijk geprijsde kwaliteitskleuring. Met veel kwaliteiten:

 • Bevat geen ammonia
 • De kleur houdt tot wel 24 wasbeurten aan.
 • Voor een duurzaam kleurresultaat, levendige diepe kleurnuances, natuurlijke grijsdekking, intensieve verzorging en glans.
 • De combinatie van het natuurlijke Boswelia extract en SoftCare (aminozurencomplex) geeft een onweerstaanbare glans aan het haar en biedt intensieve verzorging aan zowel haar als hoofdhuid.
 • Dit product is verkrijgbaar in 18 kant-en-klare kleuren en 3 mix kleuren

Naast deze productlijnen zijn er natuurlijk nog twee lijnen. Deze bespreken we even per lijn in plaats van per product omdat hier wat minder over te vertellen valt. Maakt de producten niet minder belangrijk natuurlijk! Dit zijn namelijk de lijnen voor de verzorging van jouw haarkleur als je het al geverfd hebt.

Temporary Hair Colour lijn

In deze lijn heb je twee verschillende soorten producten:

 • De Colour Cream is een uitwasbare kleurspoeling. Dit product behoudt zijn kleur 8-10 wasbeurten. Het product is verkrijgbaar in 12 schitterende kleuren.
 • Het verzorgingsproduct Blond Spray is ontwikkeld om je highlights, streepjes of je totale blonde effect te onderhouden en blond te houden zonder verkleuring. Dit is het tweede en meteen het laatste product uit de

Colour Maintenance lijn

Ook voor deze lijn geldt dat er twee producten zijn:

 • De Hennaplus Colour Mousse, deze mousse is voor het stylen van je haar, maar geeft ook een kleur in je haar. Deze kleur blijft 2-3 wasbeurten zitten. Deze mousse is verkrijgbaar in 7 tinten
 • Als laatste hebben we de Colour Boost. Wanneer het haar gekleurd wordt, is de kleur altijd het mooiste en meest intens direct na de kleurbehandeling. In de periode tussen twee kleuringen vervaagt het kleurresultaat geleidelijk. De haarkleur wordt minder intens, dof en uitgroei wordt zichtbaar. Hoe vaak het haar wordt gewassen en de conditie van het haar hebben invloed op dit proces. Het wordt ook door andere factoren beïnvloed zoals zonlicht, zwemmen in een zwembad of zee. Om de haarkleuring intens en mooi te houden tussen 2 kleurbehandelingen in is kleuronderhoud de oplossing! Deze Colour Boost is verkrijgbaar in 8 verschillende varianten

Nog even wat tips voor jou!

We hopen dat je nu een duidelijk beeld hebt van haarverf en goede oplossingen hiervoor, zoals Hennaplus. We hebben nog een tip voor je! Vraag welke haarverf de kapper gebruikt. Als dat een chemische variant is, koop dan zelf een goede natuurlijke haarverf, bijvoorbeeld bij ons en breng die mee. Dat is helemaal niet raar en helpt jou en je haar alleen maar! Ben jij nieuwsgierig geworden naar de producten van Hennaplus? Ze zijn te vinden op onze site dus neem daar even een kijkje!

Terug naar het overzicht