Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

In een handomdraai healthy pepernoten maken! Wat heb ik toch allemaal nodig?

Het is bijna Sinterklaasavond en je hebt nog geen kruidnootjes in huis. Hoe kan dat nou, ze waren toch al vanaf de zomer te koop? Toen dacht je nog, jeetje wat belachelijk! Oké, geen paniek zegt de kalmeringspiet! Jij kunt dit helemaal, zodat jij net op tijd dat lekkers op tafel hebt! Lees allereerst eens rustig door wat je allemaal nodig hebt om straks lekker van je eigen gemaakte, gezonde kruidnootjes te genieten! De lijstjespiet heeft een handig boodschappenlijstje voor je klaar liggen. Pfff dat scheelt dan alweer.

Dit heb je nodig:

 • 140gr dadels, denk erom zonder pit!
 • 40gr kokosbloesemsuiker
 • 2tl wijnsteenbakpoeder
 • 2stl speculaas- of koekkruiden
 • Een snufje zeezout
 • 125gr rijstmeel
 • 50gr kokosolie, gesmolten (dit doe je door het kokosvet even op te warmen in de magnetron. Pas wel op want dit wordt heel heet!)
 • Een scheutje water
 • 1 ei
 • Bakpapier
 • Oven

Nou eigenlijk heel eenvoudig dus! Nu nog even alle ingrediënten in huis verzamelen. Dat doe je heel gemakkelijk en je hoeft er niet eens de deur voor uit. In de webshop van KoopjesDrogisterij vind je precies wat je nodig hebt. Supermakkelijk toch? Oké, nu weet je wat je allemaal nodig hebt en je hebt alles keurig afgewogen voor je op het aanrecht staan maar nu? Lees gauw verder hoe je die kruidnoten in elkaar flanst.

Hoe flans ik die pepernoten toch in elkaar?

Je begint door de dadels in een bakje water in de week te zetten (15 min.). Maar hoe weet ik nou hoeveel? Staat op het lijstje hierboven. Oh ja, en zet de oven alvast aan (160 C is voldoende). Pak nu een kom uit de kast en doe daar de kokosbloesemsuiker, bakpoeder (die wijnsteen weet je nog?), speculaaskruiden, zeezout, ei, rijstemeel en voeg de kokosolie toe. Kneed alles lekker door elkaar.

Nu terug naar de dadels, laat die uitlekken en snijd ze in stukjes. Mix de dadels samen met een scheutje water in de blender. Ja klopt, dadels plakken als een malle aan je blender vast! Vergeet niet om de blender eerst uit te zetten voordat je de stukjes dadel met een lepel naar het midden schraapt! We willen natuurlijk geen gewonden in de keuken. Schraap de kleverige massa bijeen, voeg het toe aan het droge deeg wat je net met moeite hebt gemaakt en kneed alles tezamen tot een mooi soepel deegje. Maak van dit deeg pak en beet 50 balletjes en leg deze op het bakpapier. Bak ze ongeveer 25 min. In de voorverwarmde oven.

Kijk af en toe even of ze niet te donker worden, lees, verbranden! Hoho schrokop, zijn de kruidnootjes klaar? Even geduld en Laat ze dan nog wel even afkoelen voordat je ze opeet. Een verbrande tong is voor niemand leuk. Mochten er nog kruidnootjes overblijven…bewaar die dan in een afgesloten trommeltje, dan blijven ze ongeveer 5 dagen vers! Wil jij met de wereld delen hoe goed jouw eigen gemaakte kruidnoten zijn gelukt? Deel dan je allermooiste foto via instagram @koopjesdrogisterij en wie weet win jij een pakket met biologische voedingsproducten van Mattisson!