Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Incontinentie bij mannen: wat kan je er aan doen?

Het is bekend dat veel vrouwen op latere leeftijd te maken krijgen met ongewenst urineverlies. Dit ongewenste urineverlies is alleen echt geen 'vrouwenkwaal'. Veel mannen kennen het namelijk maar al te goed. Best vervelend, zeker als incontinentie ervoor zorgt dat je niet lekker in je vel zit. Gelukkig zijn er ook voor mannen ontzettend veel oplossingen die ervoor zorgen dan jij lekker je ding kan doen zonder je druk te maken over incontinentie. Wil je weten welke oplossing voor jou geschikt is? Lees dan gauw verder!

Hoe ontstaat incontinentie bij mannen?

Incontinentie ontstaat bij de meeste mannen op latere leeftijd. Dit komt doordat ongewenst urineverlies vaak het gevolg is van een goedaardige vergroting van de prostaat. Bij veel mannen vanaf 45 jaar begint de prostaat te groeien. Als gevolg hiervan wordt je plasbuis nauwer, waardoor je blaasspier harder moet werken om de urine naar buiten te persen. Hierdoor kan je blaaswand zwakker worden. Zo'n zwakkere blaaswand kan ervoor zorgen dat je tijdens het plassen niet meer alle urine kan uitplassen. Hierdoor blijft er simpelweg wat urine achter. Ontzettend vervelend natuurlijk, maar gelukkig zijn er inmiddels genoeg hulpmiddelen die ervoor zorgen dat jij gewoon lekker je ding kunt blijven doen zonder je druk te maken om ongewenst urineverlies.

Welk incontinentiemateriaal is geschikt voor jou?

Om te bepalen welk incontinentiemateriaal geschikt is voor jou, is het voornamelijk belangrijk om te weten hoeveel urine je nou eigenlijk verliest. In het assortiment van Tena Men vinden we drie soorten incontinentiemateriaal: beschermend verband, incontinentiebroekjes met plakstrip en normale incontinentiebroekjes. De producten van Tena Men zijn afgestemd op de behoeften van mannen. Zo bieden ze optimaal comfort en discretie.

Beschermend verband voor mannen

Veel mannen die te maken hebben met incontinentie maken gebruik van beschermend verband. Beschermend verband is geschikt voor mannen die te maken hebben met licht tot zwaar urineverlies. Zo biedt de Tena Men level 1 bescherming tegen licht urineverlies en de Tena Men level 3 bescherming tegen matig tot zwaar urineverlies. Het voordeel van beschermend verband is de goede en beschermende pasvorm die het verband comfortabel laten zitten. Het product bevat daarnaast Fixatietape die het product op zijn plek houdt zodat het stevig en discreet in je onderbroek blijft zitten.

Incontinentiebroekjes met plakstrip voor mannen

Oké, we moeten toegeven dat het woord 'luier' waarschijnlijk niet de meest mannelijke associaties bij je oproept. Veel mannen laten de incontinentieluiers dan ook vaak links liggen. Dit snappen ze bij Tena Men ontzettend goed. In het Tena Men assortiment vind je dan ook incontinentiebroekjes met een plakstrip die precies hetzelfde voelen en ogen als normaal ondergoed. Het incontinentieondergoed beschikt over een krachtige en veilige absorptiezone om vocht effectief op te vangen. Het is daarnaast ontworpen in een discrete pasvorm en de unieke Odour Control helpt ongewenste geurtjes te voorkomen.

Incontinentiebroekjes voor mannen

Naast de incontinentiebroekjes met een plakstrip vind je ook incontinentiebroekjes zonder plakstrip in het Tena Men assortiment. Het voordeel van deze broekjes is dat ze ontzettend comfortabel zijn en het uiterlijk hebben van normaal ondergoed. De Tena Men premium fit M beschikt daarnaast over een krachtige en veilige absorptiezone om vocht effectief op te vangen. Ook als je een actieve leefstijl hebt kan je prima een incontinentiebroekje dragen. De Tena Men active fit Mbeschermt namelijk optimaal tegen lekken, ter ondersteuning van een actieve levensstijl.

Hulp bij incontinentie

Goed, wij hopen dat je nu een stuk meer weet over incontinentie. Wij snappen dat de problemen waarvoor incontinentie zorgt bij veel mannen niet opgelost kunnen worden met deze hulpmiddelen. Er kunnen namelijk ook psychische gevolgen verbonden zijn aan incontinentie. Als dat ook bij jou het geval is, dan raden we je aan om dit goed in de gaten te houden en indien nodig hulp te zoeken. Wij wensen je heel veel succes!