Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Jouw hulp bij vaginale droogheid!

Als vrouw zijnde kan het erg vervelend zijn wanneer je last hebt van vaginale droogheid. Heb je bijvoorbeeld regelmatig last van vaginale jeuk of irritatie? Of heb je af en toe pijn bij het vrijen? Grote kans dat dit de gevolgen zijn van vaginale droogheid. Maar wat is dit eigenlijk? En hoe ontstaat het? Lees snel verder en ontdek hoe jij vaginale droogheid kan verhelpen!

Wat is vaginale droogheid?

De baarmoederhals en vaginawand maken slijm en vocht aan. Dit slijm zorgt ervoor dat je tijdens bepaalde bewegingen, zoals bijvoorbeeld fietsen, de vaginawanden soepel langs elkaar kunnen bewegen. Tijdens seksuele opwinding maakt je lichaam meer vocht aan. Het dient dan namelijk als een natuurlijk glijmiddel. Vaginale droogheid is dus een verschijnsel wanneer de vagina te weinig vocht en slijm aanmaakt. Maar waarom doet de vagina dat?

Hoe ontstaat vaginale droogheid?

Er zijn verschillende situaties waarin het kan zijn dat je vagina minder vocht aanmaakt. Bijvoorbeeld tijdens hormonale veranderingen. Dergelijke veranderingen doen zich voor rond de menstruatie, maar ook tijdens de zwangerschap. Daarnaast heb je als vrouw veranderingen in je hormoonhuishouding zodra je in de overgang komt. Tijdens elke levensfase van de vrouw kan het dus voorkomen. Vaginale droogheid kan ook ontstaan wanneer de vagina een verstoorde pH-waarde heeft. De pH-waarde van de vagina ligt tussen de 3,8 en 4,5. Dit is een relatief zure omgeving, ten opzichte van andere delen van het lichaam. De oorzaak hiervan is de natuurlijke bacteriële flora in je vagina. Wanneer je je vagina regelmatig met zeep wast, zal dit de pH-waarde aantasten en dit kan leiden tot irritatie en droogheid. Roken en het hebben van veel stress kunnen er ook toe leiden dat je vagina minder vocht aanmaakt. Net als het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva.

De symptomen van vaginale droogheid

Maar hoe herken je vaginale droogheid? Je kan het vrij makkelijk herkennen en dit zijn bijna altijd onprettige symptomen… Het komt namelijk vaak voor dat je jeuk en/of irritatie hebt als gevolg van vaginale droogheid. Dit kan dan gepaard gaan met een schraal of branderig gevoel in de vagina, oftewel veel narigheid. Vaginale droogheid merk je ook gelijk wanneer je seksueel actief bent. Tijdens het vrijen kan je namelijk pijn ervaren, omdat het vanbinnen niet vochtig genoeg is. En het is zelfs mogelijk dat er licht bloedverlies ontstaat. Ook kan het zo zijn dat je vaker naar de wc moet, omdat de blaas er ook onder kan lijden. Met andere woorden, genoeg redenen om wat tegen die droge flamoes te doen!

Wat kan je tegen vaginale droogheid doen?

Gelukkig is het hebben van een droge vagina niet ernstig of gevaarlijk, maar het kan dus wel ontzettend vervelend zijn. Het aanpakken van vaginale droogheid kan voorspoedig door wat aanpassingen in het dagelijks leven. Aangezien zeep de pH-waarde van de vagina kan aantasten, is het belangrijk om het down-under niet met zeep te gaan wassen. Enkel afspoelen met lauwwarm water is meer dan genoeg en de binnenkant van de vagina reinigt zichzelf. Ook na het douchen moet je de vagina voorzichtig droogdeppen, in plaats van met je handdoek erlangs schuren. Tijdens het vrijen is het belangrijk om voldoende tijd te nemen voor het voorspel. Hierdoor krijgt de vagina meer de kans om vochtiger te worden. Eventueel kan je een glijmiddel gebruiken, om de vagina hierbij wat te helpen. Zoveel mogelijk stress vermijden en stoppen met roken, kunnen er ook voor zorgen dat vaginale droogheid verminderd zal worden.

Vaginale droogheid behandelen met Membrasin

Wil dit allemaal niet zo goed werken? Dan heeft Membrasin de Vaginal Vitality Cream ontwikkeld. De hormoonvrije crème verlicht symptomen als gevolg van droogte in intieme gebieden. Het bevat duindoornbesolie en hyaluronaat voor optimale hydratatie. Daarnaast bevat het melkzuur om de normale pH-balans te behouden. Het is klinisch bewezen dat het lokaal aanbrengen van duindoornbesolie, het slijmvlies en de huid van het intieme gebied voedt en onderhoudt. Voor een optimaal resultaat, kan je de crème in combinatie met de Membrasin Original capsules gebruiken. Deze capsules bevatten ook de pure olie uit het vruchtvlees en de pit van de duindoornbes. Ook bevatten ze vitamine A, wat bijdraagt aan de gezondheid van slijmvliezen.

Wil je de producten van Membrasin proberen tegen vaginale droogheid? De Membrasin Vaginal Vitality Cream en de Membrasin Original Capsules bestel je gemakkelijk via KoopjesDrogisterij.nl. Samen met Membrasin zorg jij ervoor dat jij én je vagina weer lekker in je vel zitten!