Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Kaneel: een veelzijdig specerij

Kaneel, de meest geconsumeerde specerij in de wereld met een hele geschiedenis achter zich. We hoeven je denk ik niet te vertellen wat kaneel is en hoe het smaakt, want we hebben waarschijnlijk allemaal een potje kaneel in een keukenkast staan. Het is een heel populair ingrediënt in snoep en talloze gerechten. Je kunt het bijvoorbeeld herkennen in de welbekende pepernoten of kaneelbroodjes. Maar naast dat het heerlijk is om te snoepen, kun je er nog veel meer mee. Wil jij alles te weten komen over deze veelzijdige specerij? Lees dan snel verder!

Hoe wordt kaneel gemaakt?

Wist je wel dat kaneel een stukje boom is? Ja gek hè! Kaneel is eigenlijk de gedroogde en opgerolde binnenste bast van de kaneelboom. De binnenste bast van een kaneelboom wordt verwijderd en deze stukken worden gedroogd in de zon op kokosmatten. Door deze droging verandert de kleur en rollen de stukken zich vanzelf op. De rollen worden in pijpjes gesneden en zo ontstaan de kaneelstokjes. De kaneelstokjes kunnen verder vermalen worden tot poeder zoals dat in de supermarken verkrijgbaar is.

De geur van kaneel is te danken aan een aromatische essentiële olie: cinnamaldehyde (75-90%). Daarnaast heb je ook nog andere soorten kaneelolie. De meest bekende is toch wel coumarine. Coumarine zorgt voor de typische kaneel smaak. Overmatige inname van Coumarine is niet aan te raden, want we mogen dagelijks maar een bepaalde hoeveelheid hiervan binnenkrijgen. Daarom is het slim om kaneel met mate te consumeren.

Is kaneel gezond?

De verschillende kaneelvarianten staan al eeuwenlang bekend om de positieve invloed op je gezondheid. Om deze positieve effecten van kaneel te kunnen vaststellen is er wetenschappelijk onderzoek gedaan. Op basis daarvan zijn de volgende gezondheidsclaims voorgelegd en deze zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie:

Kaneel ondersteunt het behoud van een normale bloedsuikerspiegel
Kaneel ondersteunt gewichtsbeheersing
Kaneel ondersteunt het behoud van een normale hoeveelheid bloedvetten
Kaneel draagt bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten
Kaneel heeft een antioxidatieve werking

Kaneel kan dus gunstige effecten hebben op je gezondheid. De stoffen die met name verantwoordelijk zijn voor die gunstige gezondheidseffecten zijn de zogenoemde proanthocyanidines type A. Dit zijn stoffen die vallen onder de categorie antioxidanten die mede ervoor kunnen zorgen dat je gezond blijft. Dit vind je bijvoorbeeld ook in fruit en groente. Dit hoort ook in ruime hoeveelheden aanwezig te zijn in een goed kaneelsupplement.

De Kaneel-PF van Vitals

Ja, je las het goed. Een kaneelsupplement. Het kan zijn dat je gaat voor een kaneelsupplement om de werkzame stoffen van kaneel binnen te krijgen zonder snoep, koek of andere gerechten met kaneel. Bij Vitals hebben ze hieraan gedacht, hier vind je Kaneel-PF. PF staat hier voor Pure Formulation. Kaneel-PF bevat het zuivere en hoogwaardige waterextract uit Indonesische kaneel, Cinnulin PF®. Hierbij wordt de hoeveelheid coumarine zo laag mogelijk gehouden. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet een te hoge hoeveelheid binnenkrijgt. De batches van Vitals worden hierop ook altijd gecontroleerd. Met het Cinnulin PF® wordt ook de hoeveelheid proanthocyanidines type A gecontroleerd en hoog gestandaardiseerd zodat jij de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Ook al is kaneel een gezonde specerij het is niet slim om nu borden vol kaneel te gaan eten. Met mate is belangrijk en daarvoor is een kaneelsupplement heel handig!

Kaneelsupplement bij KoopjesDrogisterij

Is een kaneelsupplement iets voor jou? Dan kun je Kaneel-PF van Vitals gemakkelijk bestellen bij

Terug naar het overzicht