Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Kurkuma of geelwortel, wat is het en wat doet het met ons lichaam?

Het jij er al eens van gehoord? Kurkuma als voedingssupplement? Het wordt steeds populairder, omdat het goed zou zijn tegen meerdere gezondheidsklachten. Nutrivian Curcuma Longa 500 is zo'n voedingssupplement. De specerij kurkuma bevat curcumine en is een antioxidant voor je lichaam. Wordt het al ingewikkeld? Geen paniek wij leggen je precies uit hoe het zit!

Wat is kurkuma?

Kurkuma, Indiase geelwortel, koenier of turmeric is een specerij die wordt gewonnen uit de plant ' Curcuma longa' (Latijnse benaming). De kurkuma wordt uit de wortel gewonnen het grootste gedeelte van de oogst komt uit India. De plant is verwant aan de plant waar gember uit wordt gewonnen en dit kan je ook zien aan de wortel, ze lijken qua vorm erg op elkaar alleen is gember iets geler van kleur. Kurkuma wordt vaak gebruik in de Indiase keuken het heeft een duidelijk aroma en geeft een mooie gele kleur af het wordt ook vaak gebruik in currygerechten. Je hebt het zelf waarschijnlijk ook al wel eens gehad onbewust (of bewust natuurlijk)! Gaat er al een lichtje branden? Vast wel!

Wat doet kurkuma met het lichaam?

Maar waarom zouden we het nou moeten nemen als voedingssupplement? Dat verhaal is iets ingewikkelder, maar goed uit te leggen. Curcumine is een sterke antioxidant die vrije radicalen (ziekteverwekkende deeltjes) opvangt en neutraliseert. Curcumine is niet hetzelfde als Kurkuma. Curcumine is de werkzame stof in de kurkuma en wordt bereid door extractie uit de geelwortel Curcuma Longa. Kurkuma:

  • Beschermd ons tegen ontstekingen
  • Verlicht gewrichtspijn
  • Helpt bij stramme spieren
  • Stimuleert de weerstand
  • Stimuleert het geheugen
  • Stimuleert de darmen en de spijsvertering

Helaas ben je er nog niet met alleen de specerij toevoegen aan je avondmaaltijd, jammer hè. Om echt effecten te ondervinden heb je een hele hoge dosering nodig. Daarom is een voedingssupplement als Curcuma Longa 500 een goede oplossing.

Waarom Curcuma Longa 500?

Nutrivian Curcuma Longa bevat per capsule 500 mg van een gepatenteerde vorm van curcuma longa extract, genaamd BCM-95 ®. Dit extract bevat maar liefst 95% curcuminoïden die vele malen beter worden opgenomen dan curcuminoïden in standaard curcuma longa extracten. Dit komt door het unieke productieproces. Dit supplement bevat essentiële oliën die de opname verbetert. Andere supplementen bevatten vaak niet-natuurlijke toevoegingen om de opname te verbeteren. De Nutrivian Curcuma Longa bevat uitsluitend curcuminoïden en essentiële oliën uit de curcuma longa plant zonder enige andere toevoegingen!

Kurkuma extract zonder zwarte peper en met etherische oliën, maar waarom?

Misschien heb je jezelf al wel eens ingelezen over kurkuma als voedingssupplement. Dan weet je dat er vaak zwarte peper in het supplement wordt toegevoegd voor het verhogen van de opname van de curcuminoïden. Het zwarte peper-extract (peperine) zorg voor een blokkade van het afvoerende effect van de lever, de lever breekt dan dus de curcuminoïden niet af. Echter is de combinatie van deze factor met medicijnen niet aan te bevelen. Daarom is het dus een veel betere optie om te kiezen voor het supplement met de etherische oliën die helemaal natuurlijk zijn! Volg je het nog?

We vatten het nog eens kort voor je samen. Het is dus belangrijk dat je het verschil maakt tussen Kurkuma als specerij en curcumine als de werkzame stof in de kurkuma. Ieder lichaam kan wel wat extra curcuminoïden gebruiken dus! Met Nutrivian Curmcuma Longa hoef je niet bang te zijn om combineren met medicijnen, doordat het enkel natuurlijke toevoegingen heeft! Overtuigd van de Curcuma Longa 500? Koop het supplement nu op KoopjesDrogisterij.nl!