Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Last van vaginale schimmel? Zo kom je ervan af met Canesten Gyno!

Wat is een vaginale schimmel?

Vaak is vaginale schimmel iets waar veel vrouwen zich voor schamen. Dit is helemaal niet nodig! Bijna elke vrouw krijgt weleens te maken met vaginale schimmel en het is dus meer dan normaal. Het is gelukkig niet gevaarlijk maar een schimmelinfectie kan wel een flinke pain in the ass zijn. Daarom is het belangrijk om er wat aan te doen, maar voordat we je vertellen wat je kan doen is het handig om te weten wat een vaginale schimmelinfectie nou precies inhoudt.

Heb ik last van een vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie herken je aan symptomen zoals:

 • vaginale jeuk
 • een branderig gevoel
 • witte geurloze afscheiding

Een vaginale schimmel ontstaat doordat de schimmels die van nature voorkomen in de vaginale flora de overhand krijgen en sneller gaan groeien. De oorzaken hiervoor kunnen onder andere zijn:

 • wassen met zeep
 • menstruatie
 • zwangerschap
 • verminderde weerstand
 • gebruik van antibiotica of andere medicatie

Een vaginale schimmelinfectie is meestal een candida infectie.

Weet je na het horen van deze symptomen nog steeds niet zeker of je een schimmelinfectie hebt? Dan kan de Canesten Gyno test jou helpen te bepalen welke vaginale schimmelinfectie je hebt en wat de beste behandeling is voor deze infectie.

Tips om een vaginale schimmelinfectie te voorkomen

Een schimmelinfectie kan nooit helemaal voorkomen worden, maar toch zijn er een aantal tips die jou kunnen helpen om de kans kleiner te maken dat je toch last krijgt van zo'n vervelende indringer. Dit zijn de belangrijkste tips:

 • Gebruik geen inlegkruisjes als je niet ongesteld bent
 • Als je wel ongesteld ben, verschoon dan regelmatig je maandverband of tampon
 • Was je vagina met lauw tot warm water en zonder zeep. Zeep verstoor de zuurgraad in de vagina. Dat is juist wat je niet wil!
 • Was je ondergoed op 60 graden, zo worden bacteriën gedood en krijgen ze minder kans
 • Katoenen ondergoed lucht het beste, draag dit dus als je dit fijne ondergoed vindt

Wees niet bang, mocht je toch een schimmelinfectie oplopen of al hebben tijdens het lezen van deze blog, dan zijn er genoeg opties voor jou om hier vanaf te komen, lees gauw verder!

Een schimmelinfectie behandelen met Canesten Gyno

Een vaginale schimmelinfectie gaat meestal niet vanzelf weer over. Het kan wel, maar dit duurt heel lang en je kan er beter wat aan doen! Kom jij niet van je schimmelinfectie af? Dan schiet Canesten Gyno te hulp. De producten van Canesten Gyno is zonder recept verkrijgbaar. Canesten Gyno doodt snel de candida schimmel en verlicht de jeuk, en dat gewoon te koop bij jouw favoriete drogist! Canesten is al 40 jaar specialist op het gebied van effectieve behandelingen bij schimmelinfecties. Met Canesten voel jij je snel weer jezelf.

De Canesten Gyno 1-daagse zachte capsule

De 1-daagse zachte capsule van Canesten Gyno is een effectieve behandeling van slechts één dag. Het doodt de vaginale schimmel en verlicht zo snel de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol.

De zachte capsule van Canesten Gyno is makkelijk in te brengen. De capsule vormt zich naar je lichaam waardoor hij extra comfortabel is. Je dient de capsule inwendig in te brengen en het product is voor een eéndaagse behandeling.

Met de comfortabele zachte capsule van Canesten Gyno ben je zo van je klachten af. De capsule behandelt snel en effectief de symptomen van vaginale schimmelinfectie zoals jeuk, een branderig gevoel en witte geurloze afscheiding.

De voordelen van Canesten Gyno 1 - zachte capsule:

 • 1-daagse, effectieve behandeling voor vaginale schimmel
 • De capsule vormt zich comfortabel naar het lichaam
 • Makkelijk in te brengen
 • Behandeling voor inwendig gebruik
 • Lokale behandeling
 • Met werkzame bestanddeel clotrimazol
 • Zonder recept verkrijgbaar bij drogist, de grote supermarkten, online en bij de apotheek

Meer producten van Canesten voor vaginale schimmel

Naast de capsule van Canesten Gyno zijn er nog een aantal producten die jou van je vaginale schimmel af kunnen helpen. Zo heb je de Canesten Gyno 1 – tablet. Dit product werkt hetzelfde als de capsule, maar in plaats van het inbrengen van een capsule neem je een tablet in. Daarnaast heb je de Canesten Gyno Creme 1 - 1 daagse behandeling. Deze creme heeft dezelfde werking als de capsule en de tablet. De creme is makkelijk in te brengen met de bijbehorende voorgevulde hygiënische applicator.

Naast inwendige jeuk, kan vaginale schimmel ook zorgen voor flinke jeuk aan de buitenkant van de vagina. Gelukkig heeft Canesten overal aan gedacht en is hier ook een oplossing voor! Namelijk de Canesten Gyno Creme 6 – 6 daagse behandeling. Deze crème van Canesten Gyno kan aanvullend aan de (inwendige) behandeling met de zachte capsule of de tablet van Canesten Gyno uitwendig worden gebruikt voor snelle verlichting van jeuk.

Canesten is zoals je hebt gemerkt een onmisbaar merk. KoopjesDrogisterij helpt je graag aan het goede product. Kijk dus op onze website voor alle producten van Canesten en praat met een van onze online drogisten voor het beste advies!

Terug naar het overzicht