Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Levertraan voor kinderen

Levertraan, misschien ken je het nog van vroeger. Als je er waarschijnlijk over begint zullen mensen in eerste instantie een vies gezicht trekken. Want op smaak en geur verdiende het geen schoonheidsprijs. Nu terug van weg geweest, met een Suprior Taste award op zak en in een beter jasje, kun je tegenwoordig aangenamere levertraan scoren. Zo ook speciaal voor kinderen. Waarom het goed is voor kinderen en welke je dan moet aanschaffen lees je allemaal in deze blog!

Levertraan, wat is dat?

Voor als je nu denkt ik heb geen idee wat levertraan is of om gewoon je geheugen weer even op te frissen, vertellen we je eerst wat dit nou ook alweer precies is. Levertraan is een oud traditioneel middeltje dat vooral in de wintermaanden aan kinderen gegeven werd ter ondersteuning van de weerstand. Het diende ook voor de ontwikkeling van sterke spieren en botten. Levertraan wordt gewonnen uit de lever van kabeljauwachtige vissen. Het is een vette olie die jodium, fosfor, vitamine A en D bevat. Maar staat ook bekend om zijn omega-3 vetzuren. De olie heeft een kleurloze tot lichtgele kleur.

Vroeger lag het gebruik van levertraan aanzienlijk hoger dan tegenwoordig. Wetenschappers ontdekten meer dan 100 jaar geleden dat levertraan rijk was aan vitamine D en dat het de Engelse ziekte rachitis bij kinderen kon voorkomen. Daarom werd levertraan aangeraden aan kinderen om elke avond te nemen. Dit heeft tot de jaren 60 geduurd. Toen konden de vitamines A en D apart genomen worden en werden ze aan voedingsmiddelen toegevoegd. Het gebruik van levertraan verdween daarna langzaam. Maar het maakt de laatste jaren zijn comeback, want het heeft hele waardevolle voedingsstoffen. Die goed zijn voor je kind!

Möller's Levertraan voor kinderen

Tegenwoordig is de levertraan niet meer zo vies als iedereen het kent van vroeger. Er worden lekkere smaken aan toegevoegd en het wordt anders geproduceerd. Zo produceert Möller's hoogwaardige levertraan in verschillende smaken, zodat de vissmaak meer op de achtergrond blijft. De omega-3 levertraan van Möller's is ook geschikt voor kinderen. Möller's Omega-3 levertraan Tutti Frutti is de favoriete smaak van kinderen. De lekkere fruitsmaak maakt het aangenaam. Het is een pure Noorse levertraan met een natuurlijke fruitaroma en draagt bij aan de groei en ontwikkeling van een kind.

Möller's Omega-3 heeft namelijk een positieve invloed op de ontwikkeling van sterke botten, hersenontwikkeling en ondersteuning van het immuunsysteem. Superbelangrijk dus! Iedereen wil natuurlijk het beste voor zijn of haar kind. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Möller's Omega-3 bevat 10 microgram vitamine D. Precies de geadviseerde hoeveelheid voor kinderen tot 4 jaar. De Omega-3 is makkelijk in te nemen door de vloeibare vorm. Daarmee is het een goede oplossing voor kinderen die moeite hebben met het doorslikken van capsules. Vitamine A en D zijn van nature aanwezig in de levertraan van Möller's.

Levertraan vanaf welke leeftijd?

Levertraan kan eigenlijk al snel voor elke leeftijd geschikt zijn. Iedereen heeft natuurlijk zo zijn vitamines nodig. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn, want ook kinderen vanaf 6 maanden hebben er baat bij. Omega-3 (DHA) is namelijk een belangrijk bouwsteen voor de hersenen en ondersteunt de ontwikkeling van het gezichtsvermogen. En de vitamine D die te vinden is in levertraan zorgt voor een goede ontwikkeling van botten en tanden. Van jong, maar ook tot oud is het geschikt. Voor volwassenen is het ook zeker een uitkomst.

Möller's Levertraan voor volwassenen

De ontwikkeling en behoud van sterke botten en het immuunsysteem stopt natuurlijk nooit. Ook voor jou is ondersteuning van levertraan goed.Op latere leeftijd blijft het belangrijk om genoeg omega-3 en vitamine D binnen te krijgen. Er zijn verschillende redenen waarom en waar het goed voor is. Je kunt er meer over lezen in de krachtige combinatie van omega-3 en vitamine D.

Möller's Levertraan koop je gemakkelijk bij KoopjesDrogisterij

Wil jij ook de beste levertraan met omega-3 voor je kind of jezelf scoren? Kies dan voor Möller's! Ook verkrijgbaar in een lekkere citroensmaak, maar je kan natuurlijk ook gewoon gaan voor naturel. Geschikt voor het hele gezin. Aan jou de keuze dus. Gemakkelijk te bestellen bij KoopjesDrogisterij.

Terug naar het overzicht