Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

De beste tips om duurzaam je huis schoon te maken

Je kent het vast wel, je bent een heerlijk dagje vrij en besluit wat klusjes te doen in huis. Wat begint met een wasje draaien en je bed verschonen eindigt al gauw als grote schoonmaak met allerlei soorten schoonmaakmiddelen… want, als je eenmaal begint blijf je klusjes zien. Herkenbaar, is het niet? Wij hebben een aantal tips die je kunnen helpen bij een schoonmaakdag en het ook nog eens duurzaam te houden!

Ga voor een groene schoonmaak: vermijd onnodig agressieve middelen

Je staat de douchecabine woest te poetsen en begint te hoesten van de chloorlucht of ontkalker… Stop hier mee! Het is namelijk helemaal niet nodig om deze agressieve middelen te gebruiken om de douchecabine schoon en kalkvrij te houden. Weet je hoe je dit aanpakt? Gebruik na elke douchebeurt een raamtrekker en neem daarmee de cabine af, het scheelt boenen, want je voorkomt de kalkvorming. Daarnaast zorg je ervoor dat er minder schadelijke stoffen terecht komen in het milieu en in je neus. Zo ben je dus ook nog eens groen bezig!

Eco-vriendelijke allesreiniger om alles te reinigen? Duh!

Meestal heb je het wel in de kast staan met schoonmaakmiddelen, maar waar gebruik je het nou eigenlijk voor? Want een allesreiniger kan toch niet overal goed voor zijn? Eigenlijk een beetje hetzelfde idee dat vrouwen krijgen van de alles-in-1 douchgel bij mannen… We hebben vaak voor elk doe een ander schoonmaakmiddel, toch kan je allesreiniger echt óveral voor gebruiken. Neem eens de allesreiniger van Marcel's Green Soap bijvoorbeeld; deze is gebaseerd op natuurlijke zeep, bomvol natuurlijke ingrediënten en minstens 97% biologisch afbreekbaar. Daar kan je dus lekker mee losgaan! Met de keuze uit 5 verschillende geuren laat jij je huis weer stralen en fantastisch ruiken, let's GO!

Good to know over Marcel's Green Soap producten

Een aantal superfeitjes:

  • Ruikt fantastisch met de geuren uit de natuur;
  • Heerlijk in gebruik met geweldig veel schuim;
  • Eco-vriendelijk met de plantaardige zepen
  • 100% vegan
  • Flessen van gerecycled plastic

Koud water werkt ook en lekker energiezuinig

Vaak denk je dat je met schoonmaken warm water nodig hebt, anders wordt het niet goed schoon. Je kunt je voorstellen dat wanneer je warm water nodig hebt voor het schoonmaken van je ramen, het dweilen van de vloer en dan ook nog eens voor het afnemen van de vensterbanken en de kastjes je niet genoeg hebt aan één emmer. Je bent dus al snel liters aan warm water kwijt, terwijl dit niet eens altijd nodig is. Als je goede schoonmaakmiddelen geruikt hebt je genoeg aan lauw of zelfs koud water. Denk ook eens aan schoonmaakdoekjes van Marcel's Green Soap… hierbij heb je helemaal geen water bij nodig. Ideaal voor het schoonmaken van de vensterbanken en het toilet!

Gebruik schoonmaakproducten zonder palmolie

En nu hoor ik je bijna denken… palmolie is superplantaardig, toch? Ja, dat klopt palmolie op zich wel. Maar voor de productie van palmolie zijn plantages van palmbomen nodig. Om ruimte te creëren voor deze plantages worden er een enorme hoeveelheid regenwoud gekapt, dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het hele regenwoud zorgt namelijk voor 80% procent van de biodiversiteit op de aarde. Plantaardig met een veel te hoog prijskaartje dus! De wasmiddelen en wasverzachters van Marcel's Green Soap zijn palmolievrij en dus mega eco-vriendelijk!

Bewuste kleine- en grote wasjes voor het besparen van energie

Kleine- wasjes, grote wasjes, stop ze in je wasmachine! Maar… wees je bewust van hoe je wast. Je hoeft echt niet alle was te wassen op een hoge temperatuur. Hoe je wast heeft invloed op je kosten aan elektriciteit per wasbeurt. Kies juist NIET voor een verkort programma, de wasmachine doet alles sneller wat dus juist extra energie kost. Ga liever voor een eco-programma als die op je machine zit.

Wees slim, en combineer die ene keer dat je je wasmachine toch op een hoge temperatuur wilt laten draaien (tegen bacteriën en viezigheid die zicht vormen in elke wasmachine) met een trommel vol handdoeken. Zo zijn je wasmachine en je handdoeken beide weer schoon! Nu kan je weer verder met duurzame wasjes draaien. Laat maar lekker draaien! Vergeet je niet je wasmiddel te doseren met het handige dopje dat er altijd bij zit?

Marcel's Green Soap voor een betere wereld

Wist je dat er alleen in 2020 al bijna 4 miljoen plastic flessen werden ingeruild voor een gerecycled exemplaar van Marcel? Daarnaast is Marcel's Green Soap partner van World Animal Protection om zo het kappen van het leefgebied van de orang-oetans aan te pakken. Fantastisch toch!?

Je shopt Marcel's Green Soap bij KoopjesDrogisterij!

Een heerlijk schoon huis, met de duurzame producten van Marcel shop je bij ons! Op KoopjesDrogisterij.nl. Shop jouw favoriete product of ga voor een voordeelverpakking met allerlei heerlijke producten in één box!

Terug naar het overzicht