Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Nieuwe tattoo? Zorg voor een goede nazorg met Bepanthen Tattoo Zalf!

Bij het zetten van een tattoo is het belangrijk om vooraf de juiste keuzes te maken. Je wilt immers niet de rest van je leven met een tattoo op je lichaam zitten, die je toch niet helemaal perfect vindt. Maar ook de periode na het zetten, is essentieel voor de tattoo. Je tatoeage moet namelijk goed herstellen, om het optimale resultaat te bereiken. Dit doe je met de juiste zorg en de beste tattoozalf. Wil je weten hoe je dit doet en met welke producten? Lees dan snel verder!

Voorkom uitdroging van de huid

Er zijn gelukkig genoeg zaken waar je rekening mee kan houden en ervoor kan zorgen dat je tattoo een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat krijgt. De belangrijkste tip is eigenlijk om de huid goed te verzorgen. Dit zal voorkomen dat de huid met de tattoo zal gaan uitdrogen. Als je tattoo te droog wordt, dan geneest het minder snel en is de kans op korstjes groter. Deze korstjes kunnen ervoor zorgen dat je tattoo gaat bloeden en dit zal lelijke plekken in je tattoo geven. Om dit weer te herstellen, zal je tattoo bijgewerkt moeten worden. Dit is natuurlijk niet wat je wil. Wanneer je de plek niet goed insmeert, is het ook mogelijk dat er invloeden van buitenaf in de huid komen. Zoals pluisjes van je trui, dierenharen en dergelijke. Voorkomen, is beter dan genezen. Oftewel, lekker veel gaan smeren met een goede zalf! Maar wat is de beste zalf?

Is een zalf beter dan een crème voor je tattoo?

Voor een goede verzorging van je tattoo is het belangrijk om de huid regelmatig, dus meerdere keren per dag, in te smeren met een zalf. Een zeer geschikte zalf hiervoor, is de Bepanthen Tattoo Zalf. Met deze zalf bescherm je de huid tegen invloeden van buitenaf. Bepanthen bevat 5% dexpanthenol en dit ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Om een tattoo te verzorgen, zijn er ook vele crèmes te vinden. En nu vraag je je natuurlijk af wat beter is, een zalf of een crème? Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft richtlijnen opgesteld en die geven aan dat een aftercare-product een bepaald percentage vet moet bevatten. De Bepanthen Tattoo Zalf bevat dit 70% vet. Het is een vettige zalf die een beschermend laagje op de huid legt. Dit laagje is nodig om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Smeer niet te dik, maar ook zeker niet te dun. Door nauwkeurig te doseren, sluit je de huid niet af, maar leg je wel het beschermende laagje op je huid. Op deze manier verzorg je je huid en tattoo optimaal. Daarnaast bevatten crèmes meer water. Hierdoor zal het niet zo'n beschermend laagje op de huid achterlaten. Voor de eerste fase van de nazorg van een tattoo, raden wij daarom een zalf aan in plaats van een crème. Na deze eerste fase is het belangrijk om de huid te blijven verzorgen. Een crème is dan juist wel geschikt. De Bepanthen Verzorgende Crème voelt heerlijk aan en trekt snel in. Na het zetten van een tatoeage, kan de huid wat geïrriteerd zijn. Een crème kan dan goed gebruikt worden om de huid te hydrateren. Dus, een zalf is niet per se beter, maar het ligt eraan in welke fase je tattoo zich bevindt.

Tips voor de beste nazorg bij een tattoo

Het is dus wel duidelijk dat het belangrijk is om je tattoo goed te verzorgen. Dit kan met een zalf en crème, maar er zijn nog meer zaken waarmee je ervoor kan zorgen dat het optimaal geneest. Wij zullen je 10 tips geven.

  • Pak je tattoo niet opnieuw in met folie. Door je tattoo aan de lucht te laten drogen, bevorder je het genezingsproces.
  • Vermijd de zonnebank en direct zonlicht voor minstens twee weken. Uv-straling beschadigt namelijk de huid. Zodra de tattoo genezen is, kan zonlicht er nog voor zorgen dat het vervaagt. Gebruik daarom altijd een goede zonbeschermer.
  • De huid kan wat gevoelig of rood zijn na het zetten van een tattoo. Dit is normaal, tenzij het langer dan 4 dagen duurt. Laat dan een huisarts ernaar kijken.
  • De eerste dagen kan het lijken dat je tattoo 'zweet'. De vloeistof wat hierbij vrijkomt, is helder of licht gekleurd. Dit is normaal en betekent niet dat je tattoo opeens naar buiten komt of vervaagt.
  • Draag geen vieze of te strakke kleding. Door het wondvocht wat uit de huid kan komen, kan je kleding aan de wond vast gaan plakken. Dit kan erg pijnlijk zijn en zal het herstelproces niet ten goede doen. Is je kleding of bijvoorbeeld beddengoed wel vastgeplakt? Trek het nooit in één keer los, maar laat het losweken met lauwwarm water.
  • Na een aantal dagen zal de bovenste huidlaag vervellen, net zoals bij een verbrande huid. Probeer dan niet aan je huid te zitten en vermijd vooral te krabben. Je riskeert dan namelijk dat je je tattoo openkrabt. Jeukt het? Tap of klop dan zachtjes op je huid.
  • Maak je huid de eerste twee weken niet overmatig nat door in bad te gaan liggen of te gaan zwemmen. Ook is een saunabezoek in deze periode niet aan te raden. Douchen is uiteraard wel goed, hierdoor houd je de tattoo schoon.
  • Vermijd work-outs tijdens het herstelproces. Door de huid te veel te laten bewegen, kan het langer duren voordat het hersteld is. Ook is er tijdens een work-out kans dat de huid gaat breken.
  • Tijdens de genezing kan je extra vitamine C innemen. Te weinig vitamine C zal er namelijk voor zorgen dat je tatoeage minder snel geneest. Let ook op met alcohol. Te veel alcohol belemmert de opname van vitamines en mineralen, en dus ook dat van vitamine C.
  • Vraag altijd om advies bij je tatoeëerder. Een professional kan je de beste tips geven voor de nazorg en herstel van je tattoo.

Met al deze tips zorg jij ervoor dat je tattoo en huid de zorg krijgen die het verdient, waardoor je optimaal kan genieten van je nieuwe aanwinst. De Bepanthen Tattoo Zalf,Verzorgende Crème en Tattoo wash bestel je gemakkelijk bij KoopjesDrogisterij.nl.