Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Natuurlijke huidverjonging met: Verisol collageen drank van NutraSkin!

Collageen, iedereen weet inmiddels van het bestaan van collageen af. Of het nu een poeder, een capsule of een drankje is. Collageen supplementen om de klok wat uiterlijk betreft terug te draaien zijn populairder dan ooit. Zal dat komen omdat we met z’n allen gewend zijn geraakt aan onze appelwangen die we krijgen bij een Instagram filter? Huh? Ja dat was jij op je beeldscherm, herkende je jezelf nog? Of je jongere versie van jezelf? Het antwoord daarop zal voor iedereen verschillen. Feit blijft: collageen is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, maar wat is het nou eigenlijk? En moet jij dan ook aan de collageen drank voor appelwangen? De uitkomsten van het onderzoek naar collageen zijn in ieder geval veelbelovend. We nemen je mee in de wereld van collageen, lees je mee?

Wat is collageen precies?

Collageen is een ontzettend belangrijk eiwit in je lichaam. Het is een structuureiwit. Als onderdeel van het bindweefsel zorgt het door het gehele lichaam voor stevigheid. Collageen komt van het Griekse woord ‘kolla’. Dat klinkt heel leuk en het betekent ook letterlijk samenbinden of lijm. In dit geval dus het samenbinden van je organen en weefsels. Botten, pezen en banden, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. En uiteraard de huid, want daarvoor lees je deze blog.

Welke factoren spelen een rol op collageen in je huid?

Als je ouder wordt neemt de hoeveelheid collageen in je huid af. Dit kan snel gaan maar ook heel langzaam. Het is deels erfelijk bepaalt, dus hebben jouw ouders je de goede genen gegeven? Er zijn uiteraard ook andere factoren die een rol spelen bij huidveroudering.

 • UV-straling
 • Roken
 • Voeding
 • Voldoende vitamines en mineralen

Vitamine C is hier bijvoorbeeld een hele belangrijke vitamine, met een belangrijke rol. Daarnaast hebben antioxidanten een beschermende functie voor de huidcellen tegen de invloed van zonlicht. Dit is heel goed, wist je namelijk dat zonlicht de belangrijkste veroorzaker van rimpels is? Je hoeft je niet direct de zon volledig te vermijden, maar zon dus ook met mate, zoals we eigenlijk alles met mate moeten doen (behalve ademhalen). Zorg dat je een dagcrème met een SPF gebruikt en je altijd goed insmeert met zonnebrandcrème voordat je gaat zonnen. Ook suiker en andere snelle koolhydraten kunnen huidveroudering versnellen. Er is wel een manier om je collageenaanmaak te stimuleren: collageen producten!

Collageen drank, poeder, serum of crème?

Je ziet inmiddels de bomen door het “collageen-bos” niet meer. Dat is begrijpelijk! Crèmes, poeders en drank, wat is het beste collageenoplossing? Wanneer je collageen inneemt via je voeding of een collageen drank, krijgt de natuurlijke collageenaanmaak in de huid een boost. Hierdoor wordt van binnenuit de diepere laag van de huid bereikt. Bij een crème of een serum is dit anders. Hier wordt alleen de buitenste laag van je huid, de opperhuid, aangesproken. Het kan dan wel je huid hydrateren, maar zal niet huidveroudering tegengaan. Dan blijft over collageen supplementen of collageen opname via voeding (denk aan avocado’s, rode groenten en fruit en vis). Je vindt bij KoopjesDrogisterij verschillende collageen supplementen, maar we bespreken hier één in het bijzonder: de collageen drank van NutraSkin

Wat maakt NutraSkin met Verisol zo bijzonder?

Als één van de eerste collageenmerken is NutraSkin de voorloper op het gebied van Collageen. NutraSkin is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen en unieke collageenformule:

 • Collageen peptiden van het merk Verisol
 • Hoge dosering collageen (7,5 gram waar andere merken 2,5 of 5 gram bevatten)
 • Wetenschappelijk bewezen effect
 • Clean label: 100% vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen
 • Vrij van allergenen

Nutraskin is een alles-in-een formule voor huidverjonging:

 • Natuurlijke anti-aging formule
 • Vermindert de zichtbare tekenen van ouder worden
 • Helpt de hydratatie van de huid

NutraSkin Collageen Drink levert collageenpeptiden aan van binnenuit en kan de huid wel verjongen, zo blijkt uit verschillende studies. Deze collageenpeptiden zijn van het merk VERISOL®. Er is onderzoek gedaan naar het VERISOL collageen. Een hoeveelheid van 2,5 gram heeft al effect op je huid, haren en nagels. Dit is een derde sachet NutraSkin. NutraSkin kiest bewust om deze hoeveelheid te overschrijden. Onderzoek wijst uit dat het effect van de collageen dosis-afhankelijk is. Oftewel: een hogere dosis geeft vaak een beter resultaat. De sachets van Nutraskin bevatten 7,5 gram van het VERISOL collageen. Dat is veel als je dit vergelijkt in de markt, waar de meeste collageen supplementen 2,5 tot 5 gram bevatten.

HOEVEEL COLLAGEEN IS IDEAAL?

Als je collageenpeptiden inneemt kun je niet kiezen waar het collageen wordt gebruikt in je lichaam. Je kunt collageen nemen om je huid te verfraaien, maar als er ergens anders in je lichaam behoefte is aan collageen zal je huid er minder snel van profiteren. Dit alles maakt dat de één al snel rimpeltjes ziet verminderen en een ander meer geduld nodig heeft voor een zichtbaar effect. Ook is het daardoor lastig te bepalen wat de ideale dagdosering collageen is. Supplementen bevatten meestal tussen de 2,5 en 10 gram. Het is dus afhankelijk per persoon. NutraSkin heeft bewust gekozen voor een hogere dosering van 7,5 gram, omdat dit in het onderzoek de beste resultaten op het gebied van huidverjonging opleverde.

Hoe gebruik je NutraSkin sachets?

Goed, inmiddels hebben we je geholpen om een keuze te maken uit het “collageen-bos”. Nu naar de inname. Hoe werkt het precies?

 • Stap 1. Leeg de sachet in een glas
 • Stap 2. Voeg er water aan toe en roer goede
 • Stap 3. Vul het glas met water, thee of sap en laat de drank twee minuten rusten
 • Stap 4. Drinken maar!

NutraSkin komt in een box met 20 sachets, voor 20 dagen. Je lost 1 zakje poeder per dag op in een glas water. De smaak van het poeder is prima, er zit bijna geen smaak aan. Het poeder lost goed op, er blijven geen klontjes in je glas achter. Natuurlijk hoeft jouw collageen drank niet zo saai te zijn. Maak er een feestje van om collageen te nemen, het moet immers elke dag! KoopjesDrogisterij helpt je een hier handje mee.

Lekkere recepten voor een heerlijk collageen drankje

Om het makkelijker en nog gezonder voor je te maken hebben we een recept voor je klaargezet. Hiermee begin je de dag smaakvol.

Een collageen drankje met spinazie en mango. Met dit lekkere drankje kun jij je dag goed beginnen en krijgt je huid ook nog een lekkere collageen boost:

 • 125 gram spinazie
 • 150 ml magere yoghurt
 • 175 gram mango
 • 1 kiwi
 • 1 sachet Nutraskin

Heb jij na het lezen van deze blog nog steeds onbeantwoorde vragen, neem dan contact op met een van onze online drogisten. Zij helpen je graag verder met het vinden van jouw favoriete product!