Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Psylliumvezels, waar is het goed voor?

Psylliumvezels, waarschijnlijk heb je al een klein beetje moeite om het woord te lezen, laat staan uit te spreken. Wij in ieder geval wel, want wat is het een ontzettend lastig woord. Gelukkig is de werking van psylliumvezels echt niet zo ingewikkeld. De vezels hebben namelijk een super interessante werking. Voor je stoelgang zijn ze dan ook bijna onmisbaar. Ben jij benieuwd wat de voordelen van psylliumvezels precies zijn en hoe je ze moet gebruiken? Lees dan gauw verder, dan weet je over drie minuten alles wat je wilt weten over dit product!

Wat zijn psylliumvezels?

We hebben net stiekem al een klein beetje verteld waar psylliumvezels goed voor zijn, maar wat zijn het nou eigenlijk? Is er een verschil met normale voedingsvezels? Om maar meteen een antwoord op deze vraag te geven: ja, die zijn er zeker. Psylliumvezels zijn namelijk een vorm van voedingsvezels. Deze voedingsvezels krijg je iedere dag binnen uit plantaardige producten zoals groente, fruit en volkoren producten. Bij psylliumvezels is dit alleen niet het geval. Psylliumvezels zijn namelijk gemalen schillen van de zaadjes van de plantago-plant. Ondanks de ietwat exotische naam groeien een aantal soorten van de plant gewoon in België en Nederland. Aangezien deze soorten vaak niet geschikt zijn voor de productie van geschikte zaadjes komen de psylliumvezels vaak uit het verre buitenland. Zo komen de 100% biologische psylliumvezels van Mattisson uit India.

Waar zijn psylliumvezels goed voor?

Doordat psylliumvezels vochtabsorberend zijn, laten ze de ontlasting meer water opnemen dan normaal. Hierdoor wordt de ontlasting zachter. Dit stimuleert de stoelgang waardoor je verstopping tegengaat. Klinkt best simpel, toch? Je moet er alleen wel voor zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijg wanneer je psylliumvezels inneemt. Voldoende drinken dus! Als de vezels in contact komen met een vloeistof, dan ontstaat een goedje dat je darmen als het ware insmeert. Hierdoor kan ontlasting makkelijker de uitgang van je lichaam vinden. Het fijne aan de psylliumvezels is dat deze voordelen zich al snel laten zien. Als je de vezels een aantal dagen gebruikt kan je toiletbezoek al een stuk prettiger verlopen. De psylliumvezels zijn daarnaast echt niet alleen maar een plezier voor je darmen. Je gehele lichaam wordt er namelijk blij van. Psyllium bevat zogenaamde flavonoïden. Deze flavonoïden hebben een anti-oxidale werking.

Hoe moet je psylliumvezels gebruiken?

Je kunt psylliumvezels op ontzettend veel manieren innemen. Zo kan je de vezels drinken door ze te mengen met een groot glas water, melk of lekkere vruchtensap. Denk er alleen wel aan dat je goed roert. Als je de psylliumvezels liever eet, dan kan je ze ook gewoon mengen met yoghurt, vla of kwark. Het is dan wel handig om er alsnog voldoende bij te drinken. Psylliumvezels hebben nou eenmaal genoeg vocht nodig om goed te werken. Als je nog een stapje verder wilt gaan, dan zijn er erg veel recepten met psylliumvezels. Psylliumvezels zijn namelijk ontzettend geschikt om heerlijke koolhydraatarme, vezelrijke broodjes mee te bakken. Als je van het woord 'bakken' al in lichte paniek raakt, dan kunnen wij je gerust stellen. Hier hoef je echt geen meesterbakker voor te zijn. Met het juiste kookboek of een goede zoekopdracht op Google en natuurlijk een schepje psylliumvezels kom je al een heel eind! Het is kortom helemaal aan jou hoe je de psylliumvezels binnenkrijgt.

Psylliumvezels van Mattisson

Goed, hopelijk weet je nu een stuk meer over psylliumvezels. Als je benieuwd bent of het product ook jou kan ondersteunen, is er maar 1 manier om het te ontdekken: gewoon proberen! Onze tip: Mattisson Psyllium vezels bio. Dit product bevat 100% biologische psylliumvezels. Je gebruikt het ontzettend makkelijk door 1 à 2 theelepels te mengen met water, yoghurt of je favoriete vruchtensap. Zo houd je het leuk en lekker!