Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Q10: de oplossing bij vermoeidheid?

Heb je regelmatig last van vermoeidheid? Het co-enzym Q10 kan je hierbij helpen. Ons lichaam zorgt zelf voor de aanmaak van energie. Hiervoor maakt het de stof Q10 aan. Daarom wordt Q10 ook wel de vitamine van het lichaam genoemd. Je kan je lichaam een handje helpen door voeding met Q10 te eten of supplementen met Q10 te slikken. Wil je dat eerste proberen? Om aan 100 mg Q10 per dag te komen, moet je bijvoorbeeld 3,5 kilo rundvlees, 120 blikken sardientjes of 60 avocado's eten. Supplementen slikken is misschien wat makkelijker…

Wat is het co-enzym Q10?

De stof Q10; je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat is het eigenlijk? Het is vooral voor oudere mensen, toch? Nou, dit klopt deels. Q10 wordt ook wel ubiquinon 10 genoemd. Ons lichaam kan zelf het co-enzym Q10 aanmaken en dit gebeurt in de lever. Dit is soms niet genoeg. Hierdoor kan het goed zijn om extra co-enzym Q10 te slikken, of voeding te eten waar deze stof van nature veel in voorkomt, zoals vlees en vis. Naarmate je ouder wordt, kan je lever minder goed Q10 aanmaken. Daarom is het voor ouderen heel nuttig om extra Q10 te slikken.

Waarom is Q10 goed voor je?

Er zijn vele eigenschappen van Q10 wat kan helpen bij je gezondheid. Zoals bijvoorbeeld:

  • Je hart versterken
  • Energie geven
  • Cholesterolverlagend
  • Bloeddrukverlagend
  • Vermoeidheid verminderen
  • Antioxidantwerking

Bij Pharma Nord vind je een uitgebreid assortiment aan Q10-supplementen. Het co-enzym Q10 is een vet-oplosbare vitamineachtige stof. Dit betekent dat je Q10 het beste in kan nemen met wat olie of olie. Dit bevordert namelijk de opneembaarheid. In de Q10-supplementen van Pharma Nord is de Q10 daarom al volledig opgelost in een plantaardige olie. Door deze samenstelling heeft de Q10 een buitengewoon goede opneembaarheid.

Wat is het verschil tussen Bio-Quinon Q10 en BioActive Q10?

Bio-Quinon Q10 en BioActive Q10 bevatten allebei het co-enzym Q10, maar wat is dan het verschil tussen deze twee supplementen? In een notendop: Bio-Quinon bevat ubiquinon die in je lichaam wordt omgezet naar ubiquinol. In de BioActive capsules zit deze omgezette stof “ubiquinol” al en kan je lichaam het direct opnemen. En dan nu de uitgebreide versie: de gelatinecapsules van Bio-Quinon bevatten Q10 in de stabiele vorm van ubiquinon. In je lichaam wordt dit vervolgens omgezet in ubiquinol. Bovendien is er vitamine B2 toegevoegd. Dit kan helpen bij de ondersteuning van de energieproductie in het lichaam en bij vermoeidheid. Pharma Nord heeft ook supplementen die al de actieve vorm ubiquinol bevatten, zoals de BioActive capsules. Hierbij hoeft je lichaam het dus niet eerst nog om te zetten. Daarnaast bevat het vitamine C en dit kan helpen bij de bescherming van lichaamscellen. En ubiquinol blijft langer beschikbaar in het lichaam, waardoor je met een lagere dosis al het gewenste effect op de gezondheid bereikt.

Een te hoog cholesterolgehalte? Let dan op!

Wat hebben Q10 en cholesterol met elkaar gemeen? In je lichaam worden Q10 en cholesterol uit dezelfde stof gemaakt. Wanneer de productie van cholesterol wordt afgeremd door cholesterol remmende medicijnen, heeft dit dus ook invloed op de productie van Q10. Dit leidt dan namelijk vaak ook tot een verminderde productie van Q10. Met de StatiQinon van Pharma Nord heb je dit probleem niet. De capsules helpen bij het behoud van een normaal cholesterolgehalte. Maar door de toevoeging van het co-enzym Q10, zorgt het niet voor een verminderd Q10-gehalte. Dit supplement bevat uitsluitend werkzame ingrediënten van natuurlijke herkomst.

Hoeveel Q10 heb ik nodig?

Je lichaam heeft gemiddeld zo'n 2 mg van co-enzym Q10 op voorraad. Per dag krijg je gemiddeld 3 tot 6 mg co-enzym Q10 binnen via voeding. Het is niet precies duidelijk hoeveel Q10 een mens per dag nodig heeft. Dit ligt namelijk aan de persoon en aan het doel waarvoor je de supplementen gaat innemen. Er wordt daarom geadviseerd om tussen de 100 en 400 mg co-enzym per dag in te nemen. De Q10 supplementen van Pharma Nord hebben verschillende doseringen. Van 30 mg, 50 mg en 100 mg. Bij het gebruik van bloedverdunners of medicijnen tegen een hoge bloeddruk, kan een te hoge dosering van Q10 schadelijk zijn voor je gezondheid. Raadpleeg in deze situatie daarom altijd je huisarts, voordat je supplementen met Q10 gaat gebruiken.

Wil je ook supplementen met Q10 proberen? Bij KoopjesDrogisterij hebben we genoeg producten die Q10 bevatten, dus er zit altijd een geschikte voor jou tussen. Je plaatst gemakkelijk een bestelling en wij bezorgen het zo snel mogelijk bij je thuis. Voor vragen is onze drogist ook bereikbaar via drogist@koopjesdrogisterij.nl.

Terug naar het overzicht