Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Vlieg op met die muggen!

De lente breekt aan… steeds vaker blauwe luchten en de zon laat haar zien. Lekker buiten op het terras zitten en de ramen in huis gaan weer open. Maar helaas, er is één groot nadeel aan het mooie weer. Of eigenlijk, een piepklein nadeel. Het stikt weer van de muggen. Ze zoemen, kriebelen en laten irritante en jeukende muggenbulten achter. Oftewel, van ons mogen ze wel weer opvliegen. Een nacht slapen zonder gezoem en wakker worden zonder muggenbulten, wat zou dat heerlijk zijn hè? Of wat dacht je van een fruitvliegjesvrije keuken? Lees snel verder en kom erachter hoe jou dit gaat lukken!

Muggen in Nederland

Van april tot september zijn muggen in Nederland het meest actief. We kennen hier meer dan 30 soorten steekmuggen. De muggen in Nederland noemen we ook wel inheemse muggen en de meest voorkomende soort is de gewone huissteekmug. De vrouwtjes zijn degene die ons plagen. Vrouwelijke steekmuggen zuigen namelijk bloed uit de huid van mensen en dieren zodat ze hier voedingsstoffen uit kunnen halen. Dit hebben ze nodig om eitjes te kunnen leggen. De larven die uit deze eitjes komen, groeien uit tot volwassen steekmuggen. Zo blijft het cirkeltje rondgaan. Deze cirkel lijkt niet te breken, maar wij zullen je een aantal tips geven, waardoor het voor de mug toch wat moeilijker wordt.

Wat kun je doen tegen muggen?

De huis-, tuin- en keukentips van oma tegen muggen heb je natuurlijk al vaak genoeg gehoord. Deuren en ramen dichthouden, lichten uit in de avond want hier komen ze op af, et cetera. Deze dingen kunnen inderdaad muggen tegenhouden, maar ze zullen niet het grote verschil maken. Roxasect maakt wel het verschil. Roxasect biedt een compleet assortiment aan producten voor het bestrijden van insecten en ongedierte in en rond je huis. Oók tegen muggen. Lees snel verder en kom erachter welk product voor jou het meest geschikt is.

1. Vliegenvanger

Laten we beginnen met de meest bekende: de vliegenstrip. Je weet wel, zo'n slinger met een plaklaag die na verloop van tijd vol zit met muggen. Die plaklaag bevat een kleefstof die eigenlijk al het werk doet. Deze kleefstof is vermengd met een lokmiddel waar muggen en vliegen op afkomen. Nadat de vliegende beesten de kleeflaag bereikt hebben, blijven ze aan de strip vastplakken, waardoor ze uiteindelijk dood zullen gaan. Deze vliegenvangers werken vooral goed in kleinere ruimtes.

2. Spuitbus tegen vliegende insecten

Wil je in een grotere ruimte ervoor zorgen dat er minder muggen zijn? Of past de vliegenvanger niet zo goed in je interieur? Dan zou de spray tegen vliegende insecten van Roxasect een oplossing kunnen zijn. Deze spray bestrijdt insecten zoals vliegen, muggen en motten snel, langdurig en effectief. De werkzame stof in de vliegenspray is pyrethrine. Door de spuitbus wordt de stof fijn door de ruimte verdeeld en blijft het in de lucht zweven. Je zou het dus in een grote ruimte kunnen spuiten. Wanneer een insect door de stof heenvliegt en het inademt, treedt er eerst een prikkeling van het zenuwstelsel op. Hierna zullen de muggen verlamd worden en uiteindelijk doodgaan. Voor een snelle bestrijding van vliegende insecten, is de vliegenspray zeer geschikt en zal je direct resultaat zien.

3. Anti-muggenstekker

Ook helemaal klaar met gezoem in je slaapkamer als je wil gaan slapen? Tijd om de anti-muggenstekker van Roxasect uit te proberen. Deze stekker bestrijdt effectief muggen zodat jij niet meer met muggenbulten en jeuk wakker wordt. De hele nacht verspreidt de stekker een citronellageur die muggen afweert. Zelfs als er ramen openstaan, zullen de vliegende insecten niet binnenkomen. Muggen komen niet meer binnen, omdat de actieve stof een sterk afwerende werking heeft die ze niet lekker vinden. De stekker kan uit en aangezet worden door middel van een knopje. Op deze manier kan je er zelf voor kiezen wanneer het uitkomt om minder muggen in je kamer te hebben. Door hier zorgvuldig gebruik van te maken, kan de stekker wel tot 36 dagen meegaan. Hierna kan je gemakkelijk de stekker vervangen met een navulling. Het is een ideaal product voor als je weer een nacht wil slapen zonder gestoord te worden.

4. Fruitvliegjesval

De muggen zijn nu uit je huis verjaagd, maar de allerkleinste vliegjes zitten nog steeds bij je fruitschaal. Fruitvliegjes kunnen erg vervelend zijn zodra ze je keuken hebben gevonden. Ze planten zich namelijk ontzettend snel voort en deze baby-fruitvliegjes zijn pas te zien, als ze volgroeid zijn. Ze geven dan dus ook gelijk overlast. Met de Roxasect Fruitvliegjesval is het ook verleden tijd met de fruitvliegjes. De val bevat natuurlijke stoffen en aroma's waar fruitvliegjes op afkomen. Ze vliegen dan in het flesje met vloeistof en kunnen hier vervolgens niet meer uitkomen. De val is het meest effectief als het op een plek staat waar veel fruitvliegjes zitten, zodat het zoveel mogelijk kan vangen.

Bij KoopjesDrogisterij bestel je gemakkelijk de producten van Roxasect. Hierdoor ga jij met een gerust hart de lente in zonder overlast van allerlei muggen en vliegen. Geen gezoem meer in je kamer en geen muggenbulten… Bestel snel, want hoe eerder, hoe fijner!