Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Waarom je ook zonnebrand moet smeren als je thuisblijft

Als je aan een zonvakantie denkt dan denk je aan landen als Spanje, Griekenland of Turkije. Vaak smeren we in die landen ons goed in met zonnebrand. Op de één of andere manier vinden wij dat niet belangrijk in playa del achtertuin. Ook in Nederland kan het flink zonnig zijn. De laatste jaren komen temperaturen van 25 graden of hoger en zon steeds vaker voor. Het is belangrijk om ook als je thuis blijft je goed in te smeren met zonnebrand.

Ook UV-straling in of op je achtertuin of balkon

Ook in periodes wanneer de zon niet schijnt of wanneer je veilig in huis zit kan je alsnog huidbeschadiging oplopen. Hoe dit kan? Nou, straling laat zich helaas niet tegenhouden door een paar wolken! Daarnaast heb je meerdere soorten UV-straling. Twee ervan, UV-A en UV-B, zijn de boosdoeners. UV-B zorgt ervoor dat je die mooie bruine tintje krijgt, maar wanneer je net iets te lang in de zon zit, je flink wordt afgestraft. De A-versie gaat dwars door het glas heen. We zijn hier vaak onbewust van en het nare aan UV-A is dat in tegenstelling tot UV-B, je huid niet verbrandt. Zonder het te weten veroudert je huid!

Effecten van dagelijks insmeren met zonnebrand

Nog niet overtuigd? Het volgende wetenschappelijke onderzoek toont precies aan waarom dagelijks insmeren belangrijk is!

Het Queensland Institute for Medical Research in Australië heeft uitgezocht wat het niet smeren van zonnebrand op lange termijn doet. Alvast een waarschuwing, van de uitslag ga je schrikken! De onderzoekers volgden twee groepen. Groep A smeerde zich dagelijks in met zonnebrand met SPF15 factor. De andere groep smeerde zichzelf alleen in wanneer ze ook in de zon gingen liggen. Het resultaat? Van de mensen die ondanks het weer elke dag zonnebrand gebruikten, daarvan was hun huid nauwelijks verouderd. Ook was het veel minder droog, elastischer en hadden ze minder last van pigmentvlekken!

Beste zonnebrandproducten voor thuis

Je weet nu waarom het belangrijk is om thuis, in je tuin of waar dan ook in te smeren. Maar de vraag is, welke zonnebrand haal je? Wat is de beste zonnebrand voor thuis? Er zijn zoveel soorten zonnebrand dat het vaak moeilijk is om een keuze te maken. Geen zorgen, we got your back!

We weten namelijk nu dat UV- stralen te onderscheiden zijn tussen UV-A en UV-B. Om jezelf tegen deze twee stralen te beschermen, moet je zoeken naar zonnebrand waar op vermeld wordt dat het tegen deze twee boosdoeners beschermt. Daarnaast is een zonnebrand met minimaal factor 30 aangeraden. Met Ultrasun Family zonnebrand of Biodermal zonnemelk zit je goed! Beide beschermen je tegen UV-A en UV-B straling en zijn SPF30. Ultrasun Family heeft het voordeel dat het geschikt is voor het hele gezin. Daarnaast is er ook Ultrasun face crème, zonnebrandcrème speciaal ontwikkeld voor je gezicht! (Weten waarom er zonnebrand voor het gezicht bestaat? Wij hebben hier een blog overgeschreven, waar dit wordt uitgelegd!)

Ben je wat gevoeliger voor de zon of wil je jezelf toch nét wat beter beschermen? Naast SPF- factor 30 is er ook SPF50. SPF50 is nét wat beter dan SPF30. Zo beschermt Australian Gold zonnebrand Lotion je perfect tegen UV-A, UV-B. De zonnebrand lotion plakt niet, is niet vettig en verzorgd het je huid. Veel profijt en dat in één flesje, ideaal of niet?

Wil je jezelf goed beschermen tegen de gevolgen van te veel zon? Bij KoopjesDrogisterij vind je een uitgebreid assortiment aan SPF10, SPF15, SPF20, SPF30 en SPF50 zonnebrand. Van koraalvriendelijke zonnebrand naar biologische zonnebrand tot vegan zonnebrand, je vindt in de webshop van alles!

Terug naar het overzicht