Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Waarom ook jij voor de Atkins leefstijl kiest

Atkins, wie kent het niet. Één van de bekendste afslankmerken die er is. Atkins is een expert op het gebied van koolhydraatarm eten. Of je nu suikerrijke tussendoortjes wilt vervangen of een gezondere levensstijl wilt, Atkins begeleid je van stap tot stap.

Wil je gelijk beginnen met afslanken of je fitter voelen? Begin dan vandaag nog met Atkins!

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet, oftewel low carb diet, is een dieet waarin je het aantal koolhydraten in je voedingspatroon vermindert. Het woordje dieet suggereert dat je dit voor een korte periode doet. Daarom noemen ze het bij Atkins liever geen koolhydraatarm dieet maar een koolhydraatarme leefstijl. Het eten van weinig koolhydraten is namelijk niet alleen voor mensen die willen afvallen, maar ook voor mensen die gezond en gevarieerd willen eten.

Werkt dit ook voor jou?

We voelen de vraag al aankomen: werkt dit nou ook voor jou? Bij het volgen van een koolhydraatarm eetpatroon verminder je de inname van koolhydraten en gebruik je eiwitten en vetten als primaire brandstof. Daar kan je lichaam ook prima op teren! Door het verminderen van koolhydraten gaat je lichaam de energie niet meer uit overtollige koolhydraten halen. Die zijn er immers niet. Je lichaam haalt nu de energie vanuit je lichaamsvet. Dit proces, het overschakelen van koolhydraatverbranding naar vetverbranding wordt ook wel ketose genoemd. En eigenlijk werkt het voor elk lichaam!

Hoe start je zo’n levensstijl eigenlijk op? Dat vertellen we je nu!

Fase 1: De startfase

De startfase bestaat uit het nemen van 20 gram koolhydraten per dag. Dat wordt dus goed op je eten letten! Maar, wie wat wil bereiken moet er wat voor over hebben. In fase 1 zul je dan ook veel gewicht verliezen. Je lichaam zal moeten wennen aan de kleine hoeveelheden koolhydraten wat het binnenkrijgt. Van de 20 gram koolhydraten haal je het grootste gedeelte (15 gram) uit groenten. Een licht ontbijtje is hierin belangrijk.

Denk bijvoorbeeld aan Atkins Crisp Knäckebröd of Atkins Crunchy Muesli. Ook kun je in deze fase de Atkins afslankpoeder proberen, met een optimale mix van eiwit en weinig suiker. Precies waar jij naar op zoek bent!

Fase 2: De blijven afslanken fase

Deze fase is voor als je niet (meer) zo snel hoeft af te vallen of als je niet zoveel gewicht hoeft te verliezen. Je begint met 25 gram koolhydraten per dag en verhoogt dit aantal wekelijks met ongeveer 5 gram, totdat je merkt dat je steeds minder gewicht begint te verliezen. Tijdens deze fase kun je ook wat vruchten toevoegen. Een tip: gebruik bijvoorbeeld Atkins Pasta Penne of Atkins wraps. Alle producten van Atkins zijn namelijk gereduceerd in koolhydraten (low carb).

Fase 3: Bijna op gewicht

In deze fase ben je bijna op je streefgewicht. Hoe lang de fasen duren hangt dan ook volledig af van wat je doel precies is. Door wekelijks 10 gram koolhydraten toe te voegen aan je eetpatroon ga je de perfecte balans vinden. Stel je voor dat je in fase 2 bent geëindigd op 45 koolhydraten per dag. Dan begin je fase 3 met 55 koolhydraten per dag. In deze fase kun je dan ook rustig weer beginnen met zetmeelrijke producten en peulvruchten. Het blijft lastig, dat gezonde eten! Probeer eens een gezonde snack van Atkins, zoals de Cappuccino Nut repen of een Atkins reep caramel nougat. Zo snack je toch een beetje, maar wel op een verantwoorde manier!

Fase 4: Op gewicht blijven

In deze fase heb je je streefgewicht behaalt. Het is nu van belang dat je dit aanhoudt. Je eet in deze fase hetzelfde als waarmee je in fase 3 bent geëindigd. Dat is immers je perfecte balans in hoeveel koolhydraten jij op een dag kan hebben. Probeer dan ook écht je koolhydraatinname daarop te houden. Lastig, hè! Zeker wanneer je gek bent van frisdrank. Probeer in dat geval je drankjes om te wisselen naar de Atkins ready to drink. Deze drankjes bevatten minder koolhydraten, weinig suiker, veel proteïne en veel vezels. En als het écht goed gaat mag je je zo af en toe ook wel trakteren op een Atkins Endulge Chocolade reep.

Appeltje-eitje, toch? Oké, gewicht verliezen is al een inspanning op zich. Laat staan om alle vier de fases te doorstaan. Toch zal het je meevallen. Atkins heeft de wereld aan low-carb producten. Het geheim zit ‘m in jezelf: wanneer je goed doorzet, dan zal ook jij je doel bereiken! Start jij vandaag nog met de Atkins levensstijl?