Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Wat is de werking van arganolie en waarvoor gebruik je het?

Heb je wel eens van arganolie gehoord? Arganolie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de Argania spinosa. Deze boom wordt ook wel de boom 'der schoonheid' genoemd. Wist je dat zich een lange weg bevindt tussen het plukken van een rijpe arganvrucht en arganolie? De arganboom kent namelijk een beperkte groeiplaats in Marokko. Dit maakt arganolie tot een zeldzaam product. Een arganboom produceert ongeveer 30 kilo arganvruchten. Dat is goed voor bijna een liter arganolie. In de vrucht bevinden zich drie pitten en deze pitten zitten boordevol arganolie. Wij vertellen je graag meer over de werking van arganolie en waar het product goed voor is (huid, haar, nagels). Lees je mee?

Wat is arganolie?

Er bestaan vele soorten olie, maar arganolie is een bijzondere variant. Het is een milde, verzachtende olie die bijzondere krachten bevat. Arganolie beschermt je huid tegen weer en wind en is een puur product. Dit betekent 100% natuurlijk! De bijnaam van arganolie is 'Marrokaans goud'. Dit zegt veel over de productie en eigenschappen van arganolie. Het woord 'goud' staat niet alleen voor zeldzaamheid. Het staat vooral voor de bijzondere samenstelling en het resultaat dat het heeft voor je haar en huid. Wat de werkende eigenschappen zijn van arganolie vertellen we je nu!

De werkende eigenschappen van arganolie

Wat is de werking van arganolie? Het is een combinatie van werkzame stoffen die arganolie zo effectief maakt. We leggen het je graag uit. Arganolie helpt de natuurlijke vochtbalans in je huid te herstellen, waardoor het voor ieder huidtype geschikt is. Ook biedt arganolie een ondersteuning voor invloeden van buitenaf. Welke bestanddelen bevat arganolie dan? Arganolie bevat vitamine E en caroteen.

Dit zijn beide antioxidanten en dit beschermt tegen invloeden van buitenaf. Vitamine E ondersteunt de herstellende werking van je huid. Hierdoor wordt huidveroudering zichtbaar vertraagd. Ook bevat arganolie essentiële vetzuren. Wat is dat? Essentiële vetzuren maakt je lichaam niet zelf, maar heb je wel nodig voor je lichaam om goed te kunnen functioneren. De belangrijkste essentiële vetzuren zijn linolzuur en alfalinoleenzuur. Linolzuur is goed ter ondersteuning van hart en bloedvaten. Verder is alfalinoleenzuur goed voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte (bouwstof voor cellen). Deze vetzuren moet je dus zelf innemen of opsmeren.

Waar is arganolie goed voor?

Izylar arganolie kun je onder andere gebruiken voor je huid, haar en nagels. Maar waarvoor dan precies? Nou, voor dit: reeds ontstane rimpels, huidveroudering, acne, droge huid, striae, haarverzorging, hoofdhuid, haargroei, hand en nagels, huiduitslag en eczeem. Kun jij wel wat extra verzorging gebruiken? Dan raden wij jou zeker Izylar Arganolie aan! Voor je gehele lichaam, gezicht en haar. Je kunt het product gebruiken op verschillende manieren. Bovendien is de arganolie niet op dieren getest. Fijn he!

Tips voor het gebruik van arganolie!

Je weet nu dat je de arganolie van Izylar op verschillende delen van je lichaam kunt gebruiken. Dagelijkse invloeden van buitenaf zijn niet bevorderlijk voor je huid en haar. Want ook jij wil graag je huid en haar goed verzorgen, toch? Dat snappen wij! Je huid en haar zijn erg belangrijk. Daarom is een dagelijkse verzorging noodzakelijk. Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje:

  • Haar: smeer je haar regelmatig in met arganolie als een masker, om zo je haar optimaal te beschermen. Wacht vervolgens 20 minuten, zodat de olie kan intrekken. Gebruik daarna een heerlijke shampoo met arganolie.
  • Op droog haar: je kunt ook een kleine hoeveelheid arganolie masseren in je haarpunten.
  • Gezicht: breng de olie op je gezicht aan als een masker en laat het vijftien minuten intrekken. Nu zal je huid verzorgd en soepel aanvoelen.
  • Kringen en wallen: breng met een deppende beweging een kleine hoeveelheid olie aan en laat het volledig intrekken.
  • Nagels: gebruik de olie door het in te masseren. Dit versterkt broze nagels.
  • Handen: gebruik de olie regelmatig voor je handen. Zo bevorder je pigment vermindering en blijven je handen mooi strak.
  • Jeuk hoofdhuid: doe wat olie op je vingertoppen en masseer je hoofdhuid licht in. Dit is ter verzorging en verzachting van je huid. Ook is de arganolie zeer effectief tegen luizen.
  • Koude handen en voeten: masseer je handen of voeten. Zo gaat de doorbloeding beter werken.
  • Bad: de olie heeft een rustgevend effect. Wil je even ontspannen? Doe dan een scheut arganolie in bad. Naast het ontspannende effect, wordt ondertussen ook je haar en huid gevoed.

Goed, arganolie is goed voor je haar, gezicht (kringen en wallen), nagels en handen en voeten. Wat doet het dan precies? Het geeft jouw haar glans, bescherming en helpt jouw gespleten haarpunten te herstellen en te voorkomen. Zo worden de haarwortels sterker. Ook maakt arganolie je gezicht soepel, waardoor je minder snel rimpels krijgt en het beschermt je huid tegen veroudering. Verder krijg je van arganolie zachte nagelriemen en handen.

Hoe zit het met de kwaliteit van arganolie?

De kwaliteit is erg belangrijk van een product, vind je niet? De oorsprong en de wijze van persing zijn bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit van de arganolie. Bij voorkeur is de olie voorzien van het biologische Eco certificaat. Daar hoef jij je geen zorgen om te maken, want dat is de Izylar arganolie. De natuurlijke werking van arganolie is onder andere te danken aan het koud persen van de olie. Hoe komt dat?

Nou, bij koud persen worden de pitten van de arganvrucht niet verwarmd. Hierdoor gaan er zo min mogelijk voedingswaarden verloren. Ook is de Izylar arganolie gemaakt van 100% pure olie uit Marokko. Dat is bij veel producten met arganolie niet het geval en maakt het een bijzonder product. Wanneer je besluit om het product te kopen, is het belangrijk dat je het zorgvuldig gaat bewaren. Na het openmaken is de gemiddelde houdbaarheid anderhalf tot twee jaar. Stel de olie niet te veel bloot aan zonlicht, want dit heeft een negatieve invloed op de houdbaarheid. Tip: bewaar het op een koele en donkere plek!

Arganolie heeft verschillende werkende eigenschappen en is geschikt voor verschillende delen van je lichaam. Ook weet je de tips voor het gebruik van Izylar arganolie en hoe je het product moet bewaren. Dat is wel zo handig. Lijkt jou dit wat? Shop dan snel en voordelig op KoopjesDrogisterij.nl!