Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Wat is de werking van Weleda Skin Food en wat past het beste bij jouw huid?

Ben je opzoek naar 100% natuurlijke producten? Weleda Skin Food geeft jouw huid het beste van de natuur. Weleda staat voor biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden. Wist je dat Weleda sinds 2015 officieel partner is met Natuurmomenten? Ze delen hetzelfde doel: de bloemrijke natuur in Nederland herstellen! Het is altijd belangrijk om je huid goed te verzorgen. Dat wil jij vast ook, toch? Wij vertellen je graag meer over Weleda Skin Food en welke producten bij jouw huidtype passen. Lees je mee?

De ingrediënten van Weleda Skin Food

Je weet nu dat Weleda Skin Food 100% natuurlijke ingrediënten bevat. Dit betekent dat de producten geen synthetische stoffen bevatten die jouw huid kunnen irriteren. Dat is wel zo fijn, he? De producten van Weleda Skin Food hebben verschillende werkende eigenschappen. Maar welke dan? Skin Food zit vol met voedende ingrediënten, waaronder natuurlijke oliën. Zoals zonnebloemolie.

Zonnebloemolie wordt gemaakt uit de pitten van de zonnebloem en bevat veel vitamine E. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine en werkt als een antioxidant. Het beschermt je cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Daarnaast bevat Skin Food driekleurig viooltje, kamille en calendula. Driekleurig viooltje heeft een vochtinbrengende en beschermende invloed op je huid. Dit maakt het geschikt voor een droge of gevoelige huid. Zo hebben wij voor jou Weleda Skin Food. Deze crème voedt alle plekjes die ruw en droog zijn. Voor zowel je gezicht als lichaam. Ook is het ter verzorging en verzachting van de huid. Kamille brengt je huid tot rust en calendula zorgt voor een herstellende en beschermende werking.

Welke huidtypen zijn er?

Wist je dat je huidtype erfelijk bepaald is? Er zijn vier basistypen van de huid. Namelijk: de normale, vette, droge en gemengde huid. Wat dit inhoudt, leggen we je graag uit. De normale huid is een huid die goed in evenwicht is. Je voorhoofd, kin en neus kunnen een beetje vet zijn, maar over het algemeen is je huid niet te vet en niet te droog.

Een droge huid is het type huid die minder talg produceert dan een normale huid. Het gevolg is dat je huid een tekort aan talg bevat. Hierdoor kan jouw huid niet het vocht vasthouden en een beschermend laagje bouwen tegen invloeden van buitenaf. Herken je dit? Dan hebben wij voor jou Weleda Skin Food Light. Dit is een hydraterende crème voor de droge huid. De crème biedt direct hydratatie en trekt snel in. Ook beschermt en herstelt het je huid. Fijn, toch?

Nu de vette huid. Wanneer je een vette huid hebt, heb je last van een verhoogde talgproductie. Verder is de gemengde huid een huid waarbij de T-zone (voorhoofd, kin, neus) verschilt met je wangen. Dit kan verschillen van een klein gebied tot een groot gebied. Zo, nu weet je welke huidtypen er zijn.

Zo herken je jouw huidtype!

Het is handig om te herkennen wat voor huidtype je hebt. Zo kun jij jouw huidverzorging hier op aanpassen. We zetten het voor je op een rijtje:

  • Normale huid: kleine poriën, een goede doorbloeding, gladde structuur, frisse kleur, geen beschadigingen en niet gevoelig
  • Droge huid: trekkerig gevoel, schilferig, ruw, vlekkerig
  • Vette huid: zichtbare poriën, vettige glans, dikkere huid, beschadigingen
  • Gemengde huid: een vette T-zone, grote poriën, normale tot droge wangen

De conditie van je huid kan erg verschillen in de loop van je leven. Verschillende factoren kunnen hier bepalend voor zijn. Denk hierbij aan geneesmiddelen, stress en het klimaat!

Welk product is geschikt voor jouw huid?

Het is belangrijk om je huid te verzorgen met het product wat bij jouw huidtype past. Heb jij een normale tot gemengde huid? Gebruik dan de Weleda Hydraterende Gezichtscrème Light. Van deze crème krijg jij een intens gehydrateerde en frisse huid. Ook bevordert het de zelfregulerende eigenschappen van je huid. En wil je graag een dag- en nachtcrème? Ook hier is de hydraterende gezichtscrème geschikt voor!

Wanneer je last hebt van een huid die snel rood is, is de Weleda Amandel Verzachtende Crème een goede keus. Ter verzorging van de gevoelige huid. Bovendien brengt het je huid tot rust. Dat is wat jouw huid verdient, toch? Je huid reinigen moet je natuurlijk ook niet vergeten. Wij hebben voor jou de Weleda Zuiverende Reinigingsgel. Zo reinig jij je huid tot diep in de poriën en je ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Dus laat je huid maar stralen!

Verzorg je lichaam met Weleda Skin Food

Zorg jij optimaal voor je lichaam? Dit geldt niet alleen voor je gezicht, maar ook voor je body. Door je lichaam te verzorgen wordt je lijf een stuk gelukkiger. Wij adviseren jou zeker Weleda Skin Food Body Butter. Skin Food body butter is een verrijking voor je lichaam.

Waarom dan? Het verzorgt de droge huid van top tot teen, herstelt de barrièrefunctie van je huid en voedt de droge huid langdurig. Bovendien is de body butter 100% natuurlijk en vegan! Skin Food body butter bestaat namelijk uit biologische plantextracten. Naast dat jij je lichaam nu van top tot teen een zijdezachte huid kunt geven, is het ook goed voor het dierenwelzijn!

Wat kun je doen tegen droge lippen?

Wist je dat de huid van je lippen erg dun is? Hierdoor kunnen je lippen snel uitdrogen. Dat wil je liever niet. Wij hebben de volgende tips voor jou: bijt niet op je lippen, ga niet aan je lippen likken, pas op met hete drankjes, trek niet aan losse velletjes, stel je lippen niet bloot aan de zon en bescherm ze.

Dus wil jij je lippen verzorgen? Denk maar eens aan de Weleda Skin Food Lip Balm. Dit is een voedende lipverzorging. Wanneer je last hebt van droge en gesprongen lippen is de Skin Food lip balm zeker jouw redding. Deze lip balm voedt en herstelt gesprongen lippen met puur natuurlijke oliën! Dat zie jij wel zitten, toch?

Weleda Skin Food heeft verschillende producten die 100% natuurlijk zijn. De meest bekende ingrediënten zijn driekleurig viooltje, kamille en calendula. Zo kan jouw huid goed herstellen en bescherm je je huid ook direct. Ook weet je nu wat de werking is van Weleda en kan jij je huidtype herkennen. Is Weleda Skin Food iets voor jou? Check dan gauw de producten op KoopjesDrogisterij.nl!