Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Van VLCD naar LCD, wat is er veranderd aan Modifast?

Modifast, wie kent het niet? Een van de meest bekende afslankmiddelen, met ook nog erg lekkere smaakjes. We laten je alvast kennis maken met de nieuwe verpakkingen van Modifast, maar…. wat is er nog meer veranderd aan Modifast? Dat leggen we je graag uit!

Hoe werkt Modifast?

Modifast, je hebt er vast wel eens van gehoord. Wil je iets aan je gewicht doen? Maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Dan is Modifast het steuntje in de rug voor jou. De methodes van Modifast zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en worden aanbevolen door dokters, diëtisten en apothekers. Tijdens de eerste twee weken eet je uitsluitend 4 Modifast Intensive producten per dag. Na 2 weken stap je geleidelijk over naar normale voeding. Hierbij combineer je Modifast Intensive met lichte, evenwichtige maaltijden met aangepaste porties. Om je nieuwe gewicht na je Modifast dieet te behouden is het belangrijk dat je blijft letten op de grootte van de porties.

De 5 voordelen op een rijtje:

 1. Geen calorieën tellen
 2. Wetenschappelijk bewezen en 100% veilig
 3. Goede balans van eiwitten, koolhydraten en vetten
 4. Langetermijnsucces na gewichtsverlies
 5. Gewichtsverlies zonder jojo-effect

Van VLCD naar LCD, wat moet ik me hierbij voorstellen?

Goede vraag! VLCD is eigenlijk een afkorting van ‘Very Low Calorie Diet’. Een Very Low Calorie Diet is een dieet wat 450-800 kcal/dag bevat. LCD staat voor ‘Low Calorie Diet’. Een Low Calorie Diet is een dieet wat tussen de 800 - 1200 kcal/dag bevat. De wetgeving is nu op zo’n manier aangepast, dat VLCD eigenlijk niet meer mag, gezien je voeding veilig moet zijn als je enkel en alleen je voedingsbron vanuit je dieet eet. Daarom heeft de European Food Safety Authority (of kort gezegd de EFSA) besloten dat de VLCD variant eigenlijk niet veilig is, gezien je bij de VLCD variant van Modifast bijvoorbeeld maar maximaal 500 kcal op een dag binnen kreeg.

Concreet, voor Modifast ziet de verandering er dan zo uit:

Modifast 500Kcal - VLCD (oude situatie)

 • Dagvoedingvervangers
 • 3 hoofdmaaltijden/dag vervangen door 3x Modifast Intensive (500Kcal/dag)
 • 1 maaltijd Modifast Intensive = 168Kcal en 1/3 van de dagelijkse voedingsstoffen
Met daarbij een oude verpakking: null

Modifast 800Kcal - LCD (nieuwe situatie)

 • Dagvoedingvervangers
 • 4 Hoofdmaaltijden/dag vervangen door 4x Modifast Intensive (800Kcal/dag)
 • 1 maaltijd Modifast Intensive = ca 218Kcal en 1/4 van de dagelijkse voedingsstoffen
Met daarbij een nieuwe verpakking: null

Nu hoor ik je denken: ‘800 Kcal per dag in plaats van 500 Kcal per dag, is het effect wel hetzelfde?’. Deze vraag kunnen we gelukkig beantwoorden met ‘ja zeker!’. De doeltreffendheid is exact hetzelfde. Dit is gebaseerd op het onderzoek van Diogenes (2005) met Modifast Intensive (800 Kcal/dag). Het onderzoek van Diogenes werd uitgevoerd door de Europese Commissie met behulp van Modifast Intensive (800 Kcal/dag) producten. In 8 Europese landen werd een gemiddeld gewichtsverlies van 11 kg vastgesteld na 8 weken. Dat staat eigenlijk gelijk aan de ‘eerdere’ variant van 500 Kcal/dag. Je verliest dus evenveel gewicht, maar dan met minder honger!

Dus ... wat is er veranderd?

We leggen graag concreet aan je uit wat er nu is veranderd. Want, niet alleen de verpakking en de Kcal zijn veranderd, ook de inhoud, samenstelling en prijs is veranderd. Laten we eens kijken.

De inhoud van de nieuwe Modifast verpakkingen

Wat sowieso opvalt, is dat de inhoud van de Modifast verpakkingen is veranderd. Eerder zaten er 9 zakjes in de verpakking, waar je dus in de ‘oude’ VLCD situatie 3 dagen mee kon (elke dag 3 zakjes). In de nieuwe verpakking zitten 8 zakjes, waar je in dit geval dus 2 dagen mee zou doen (elke dag 4 zakjes).

Het productaanbod van Modifast

Naast dat de inhoud is gewijzigd, zijn er ook een aantal wijzigingen doorgevoerd wat betreft het productaanbod. Een aantal producten gaan eruit, maar een aantal producten zijn ook nieuw.

Wat gaat er uit het assortiment?

Modifast Muesli null

Wat is er nieuw in het assortiment?

Aardappelsoep met spinazie null

(soep met aardappel, spinazie en prei. Kan ‘s middags en ‘s avonds gegeten worden)

Hazelnoot- en Yoghurtpudding null

(Pudding met hazelnoot en yoghurt. Kan zowel s'ochtends, s'middag als s avonds gegeten worden)

De prijs van de nieuwe Modifast verpakkingen

Ik hoor je al meteen denken. Ik word wel graag slanker van Modifast, maar het is niet de bedoeling dat mijn portemonnee dat ook wordt. Geen zorgen, de prijs, daar wordt niet aan getornd. En de maaltijden van Modifast zijn nog steeds ‘yummy in your tummy’, dat is Engels voor lekker in je buikje. En dat buikje slinkt ook nog eens zienderogen met de maaltijden van Modifast! Je bent natuurlijk gewend van ons dat we supervoordelig zijn. Goed nieuws, op Modifast heeft KoopjesDrogisterij altijd hoge kortingen en dat blijft ook zo. Modifast is nu gezonder met hetzelfde bewezen effect! Ben je benieuwd naar meer? Bekijk dan het maaltijdplan, hier wordt precies uitgelegd hoe je Modifast gebruikt.