Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Wat zijn minerale zouten en waar heb je ze voor nodig?

Wist je dat Wilhelm Heinrich Schüssler zich in de negentiende eeuw bezig hield met mineralen in het menselijk lichaam? Hij heeft onderzoek gedaan en dit heeft geleid tot de ontwikkeling van mineraalzouten die aanwezig zijn in ons lichaam. Het worden ook wel 'celzouten' genoemd. Iedereen wil natuurlijk een gezond lichaam met gezonde cellen. Jij toch ook? Minerale zouten zijn (erg) belangrijk, zodat je lichaam optimaal kan blijven functioneren. Maar wat doen deze minerale zouten ofwel Schuesslerzouten nou precies in je lichaam en waarom heb je ze nodig? Wij vertellen je er graag meer over. Ben je benieuwd? Lees dan vooral even verder!

Wat zijn minerale zouten nou precies?

Al vanaf je geboorte heb je een voorraad celzouten in je lichaam. Het zijn verfijnde minerale verbindingen die van nature voorkomen in elk lichaam. Ons lichaam maakt deze verfijnde verbindingen dan ook voortdurend zelf aan. Dit lukt (helaas) niet altijd even goed. Gelukkig kun je met de celzouten volgens 'Dr. Schüssler' op een eenvoudige en natuurlijke manier het basis evenwicht van je lichaam herstellen.

Waarom je celzouten zou gebruiken

Minerale zouten zijn onmisbaar bij alles wat je dagelijks doet. Denk hierbij aan ademhalen, denken, voedsel verteren en bewegen. Echt belangrijk dus! Wanneer is de behoefte dan extra groot? Bij grote fysieke (fietsen, stevig wandelen etc.) of mentale inspanning (zoals je werk). Wanneer de mineralenbalans in je lichaam te veel wordt verstoord, kun je last hebben van vervelende ongemakken, zoals niet goed slapen of een ruwe huid. Daar zit je uiteraard niet op te wachten (meer dan logisch!). Het lukt de cellen en weefsels dan namelijk niet meer om weer te herstellen en hun taak te volbrengen en. Ongemakken die naar voren komen zijn dus signalen die jou laten weten waar extra ondersteuning nodig is.

Wat is de dosering? Wel zo handig om te weten!

Met drie tot zes tabletten celzout per dag heb je ondersteuning om te kunnen werken aan ongemakken. Bij wat meer langdurige klachten kun je wat extra ondersteuning gebruiken. Gebruik dan een dosering van zes tot tien tabletten per dag. En bij acute klachten? Neem dan iedere vijf of tien minuten één tablet totdat de situatie zich verbetert.

Zo gebruik je celzouten

De eerste manier die je kan toepassen is om 2 tot 3 tabletten in je mond te leggen en te laten smelten. Zorg ervoor dat je jouw dagdosis verdeeld over de dag. Je kan de celzout tabletten ook oplossen in koud water. Denk hier dan even aan: gedurende de dag sloksgewijs opdrinken en het celzout-water twee tellen in je mond houden. Reageert jouw lichaam op lactose (melksuiker)? Schenk dan na tien minuten het heldere water over (witte drap weggooien). Ook is het dan belangrijk om niet te roeren.

Goed, je weet nu wat meer over Schuessler minerale zouten en waarvoor je ze zou kunnen gebruiken. Heb je nog vragen? Vraag dan een persoonlijk advies aan onze drogisten via drogist@koopjesdrogisterij.nl.