Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Welke deodorant is het beste tegen zweten?

Ben jij benieuwd welke deo nou het beste tegen zweten helpt? Want iedereen zweet natuurlijk. Bijvoorbeeld door het ervaren van stress, veel beweging of wanneer het erg warm is. De één net wat meer dan de ander. Een goede deodorant is dan wel zo fijn. Wij helpen je graag in je zoektocht naar een goede deodorant, want niemand wil natuurlijk met een vervelende zweetgeur zitten. Een tip is wel zo handig in die grote hoeveelheid verschillende deo's. Lees je mee?

Wat zit er in deodorant?

Laten we eerst eens kijken wat er allemaal in deodorant zit en hoe het nou werkt. Wist je wel dat zweet geurloos is? De bacteriën die zich vormen onder je oksel zijn de boosdoeners en zorgen ervoor dat er een onaangename geur ontstaat. Hiervoor is deodorant een goede oplossing. Wat in het Frans dus letterlijk 'ont-geurder' betekent. Het zal de bacteriën bestrijden doormiddel van antibacteriële bestanddelen.

Deodorant bestaat vaak uit een mengsel van alcohol, water, een geurtje (vaak parfum) en chemische stoffen. De chemische stoffen zorgen ervoor dat de bacteriën die de vieze geur veroorzaken worden tegengegaan. Ook vind je vaak conserveermiddelen zoals citroenzuur, natriumbenzoaat of 2-fenoxyethanol in deodorant. Voor deodorant spuitbussen is drijfgas nodig, dus dit zit er vaak ook in verwerkt. Zitten er aluminiumzouten in je deodorant? Dan zorgt dat ervoor dat je minder snel zal zweten. Door aluminiumzouten worden zweetklieren opgevuld waardoor ze geen zweet meer kunnen overbrengen op het huidoppervlak. Zo wordt overmatig zweten verminderd of helemaal geblokkeerd.

Deodorant vs anti-transpirant

Iedereen kent beide waarschijnlijk wel en vaak denken mensen dat dit eigenlijk gewoon hetzelfde is. Maar dat is dus niet zo! Deodorant doet toch echt wat anders dan een anti-transpirant. Met deodorant zorg je ervoor dat de zweetgeurtjes worden tegengaan, maar het stopt het zweten zelf niet. Ze kunnen de bacteriën voorkomen of bestrijden en gevormde geuren verbergen. Bij een anti-transpirant wordt het zweten zelf wel tegengegaan. In deze variant vind je vaak de eerder genoemde aluminiumzouten. De kans op zweten is minder en zal je dus automatisch ook minder de vervelende geur hebben! Een anti-transpirant is wel een vorm van deodorant, maar heeft een iets andere werking. In beide kunnen stoffen zitten die niet heel goed voor je zijn. Dus je kunt hier tijdens je keuze op letten. Waar je nog meer op moet letten? Dat lees je hierna!

Zo ga je overmatig zweten tegen

Heb je last van overmatig zweten dan hebben we deze tips voor je om het tegen te gaan. En zo breng je je deodorant ook meteen op de juiste manier aan:

  • Zorg dat er aluminiumzouten in je deodorant zit.
  • Breng deodorant aan op droge oksels, zodat het optimaal kan intrekken. Dus wacht nog even na het douchen.
  • Wees niet te zuinig met aanbrengen. Ook de huid rond je oksel hebben zweetklieren.
  • Wacht even met kleding aantrekken zodat je deodorant is opgedroogd.
  • Je kunt deodorant beter 's avonds aanbrengen dan 's ochtends. Zo werkt hij de volgende dag het beste.

De anti-transiprant roller van Dermolin

Zo, nu we je hebben bijgepraat over deodorant, kunnen we met je gaan kijken welke je nu moet kiezen. Zoals we al zeiden is een anti-transpirant geschikt om zweten tegen te gaan. We raden je daarom aan om voor een anti-transpirant te gaan als je zo min mogelijk wil zweten. De anti-transparant deodorant van Dermolin is hier super geschikt voor!

De Dermolin anti-transpirant roller is een fijne anti-transpirant die 24 uur geurtjes tegengaat. De anti-transpirant roller bevat daarnaast de hydraterende en kalmerende ingrediënten Pentavitin® en Symcalmin®. Pentavitin® is afkomstig uit haver. Het herstelt vochtbalans aan de oppervlakte en in de dieper gelegen huidlagen. Het brengt je huid mooi in balans. Bij de ontwikkeling is extra gedacht aan het gebruik bij een gevoelige huid en verschillende huidaandoeningen. Het product is vrij van parfum, zeep, kleurstoffen, parabenen, siliconen, alcohol en is hypoallergeen en pH-huidneutraal. Geschikt voor elk huidtype dus!

Heb je liever een spuitbus? Dan heeft Dermolin anti-transpirant spray! Deze spray is mild en biedt ook 24 uur bescherming. Hij heeft dezelfde voordelen als de roller, maar dan in spray vorm. Je huid wordt lekker zacht en is vrij van irritatie.

Bij KoopjesDrogisterij

Denk jij nu deze Dermolin anti-transpirant is precies wat ik nodig heb? Dan kun je hem gemakkelijk scoren bij KoopjesDrogisterij. Zo kom jij zonder zorgen de dag fris door!

Terug naar het overzicht