Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Welke lenzenvloeistof past het best bij jou?

Draag jij lenzen? Supertof! Heel veel mensen met jou! Ja, want een bril vinden we met zijn allen maar ‘lelek’, om even de jeugd na te spreken. Terwijl er best leuke brillen bestaan. Afijn, we gaan het niet hebben over brillen, maar over lenzen! Veel mensen kopen lenzen gewoon online. Vet easy: daglenzen bestellen en gaan. Maar dan komt de grote vraag: welke lenzenvloeistof heb je eigenlijk nodig? Er bestaan zoveel verschillende soorten.. Welke is nou precies de juiste voor jou? Wij gingen op onderzoek uit!

Bausch en Lomb

Ken jij Bausch en Lomb al? Dit merk biedt enorm veel lenzenvloeistoffen aan, maar zit die ene juiste er ook bij? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar elke keer als wij een nieuwe lenzenvloeistof proberen is het weer #fingerscrossed of het goed schoonmaakt, niet prikt en of je lens er wel tegen kan. Pfff… dra-ma! Gelukkig heeft Bausch en Lomb zoveel verschillende soorten voor zowel harde als zachte lenzen dat het écht niet meer mis kan gaan.

Voor zachte lens kijkers

Voor zachte lenzen biedt Bausch en Lomb 4 verschillende soorten vloeistoffen aan:

 1. Biotrue Multi-purpose solution

  Voor je alles-in-1 reiniging gebruik je de Biotrue Multi-purpose. Biotrue is de enige contactlensvloeistof die de volgende punten allemaal in 1 vloeistof heeft verwerkt

  • Voelt zacht aan in het oog, het evenaart de pH van gezonde tranen
  • Houdt je oog lekker vochtig en niet droog bevat een natuurlijke bevochtiger van het oog
  • Houdt de functionele traanproteïnen actief

  Biotrue helpt lenzen vochtig te houden tot wel 20 uur! Dit betekent trouwens niet dat je 20 uur lang je lenzen mag dragen. Jij weet zelf ook wel dat dat veeeeel te lang is. De desinfectie in deze lenzenvloeistof is trouwens optimaal: ook proteïne aanslag (zoals eiwitten) verdwijnt als sneeuw voor de zon met deze vloeistof. Ga je op reis? Neem dan de Biotrue multi-purpose flightpack mee! Biotrue multi-purpose flightpack

 2. Renu Sensitive Eyes

  Zoals de naam al doet vermoedden, is dit een lenzenvloeistof voor gevoelige ogen. De formule is mega mild (niet megamindy!). Deze reinigt, spoelt, desinfecteert en helpt bij het bewaren van zachte contactlenzen. De vloeistof is te vergelijken met natuurlijke tranen: zacht en comfortabel. Niet zout overigens. Van de Renu sensitive eyes is het bewezen dat het micro-organismen bestrijdt en je zachte contactlenzen reinigt en desinfecteert. Ga je op reis? Neem dan de Renu sensitive eyes flightpack mee! Renu sensitive eyes flightpack

 3. Renu Multiplus Fresh Lens Comfort

  Last but not least, de renu multiplus fresh lens comfort. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat! Bausch en Lomb claimt dat je contactlenzen weer lekker vers worden, gehuld in een kussen van vocht. Nu weten wij niet hoe kussens in je ogen voelen, maar we geloven dat dat behoorlijk zacht is. Deze lenzenvloeistof wil je dus gebruiken om elke dag een vers gevoel in je ogen te hebben. Dit komt omdat de vloeistof de stoffen dymed en poloxamine bevatten. Ja, wij hadden er ook nog nooit van gehoord. Dit zijn stofjes die je lens éxtra schoonmaken, waardoor je keer op keer weer een fris en fruitig gevoel hebt. Bij dagelijks gebruik helpt het om opgehoopte proteïnes (zoals eiwitten) te verwijderen. Ga je op reis? Neem dan de Renu Multiplus Fresh flightpack mee! Renu Multiplus Fresh flightpack

 4. EasySept Peroxide vloeistof

  Ja, het klinkt gek, maar peroxidevloeistof is er ook nog. Hier zit peroxide in en dit vergt enige uitleg. Deze vloeistof wordt vaak gebruikt voor mensen die:

  • Allergisch zijn voor conserveringsmiddelen in multi-purpose solutions
  • Het 'wrijven' met een multi-purpose solution niet onder de knie hebben
  • Op zoek zijn naar de hoogste mate van desinfectie

  De EasySept peroxide vloeistof is een 1 fase systeem. De waterstofperoxide die erin zit (3%) wordt ingezet als desinfectiemiddel voor alle micro-organismen en garandeert perfecte reiniging na zes uur weken. Let op:zes uur of langer. Absoluut niet korter! Wanneer je je lenzen korter dan zes uur in de lenzenhouder hebt en je doet je lenzen daarna in het oog, dan gaat dit mis. Dit komt omdat het waterstofperoxide nog niet volledig ‘geneutraliseerd’ is door de houder die erbij zit. Je oog vindt dit niet prettig en zal rood worden en/of gaan steken. Houd hier altijd rekening mee na een avondje stappen! Dan kun je deze handigheid nog wel eens vergeten. Hoewel de vloeistof hard is voor bacteriën, is deze zacht voor lenzen. De lenshouder die je erbij krijgt dien je ook écht te gebruiken. Gebruik hiervoor geen andere lenshouder. In de lenshouder zit namelijk een neutralisator, die ervoor zorgt dat de peroxide uiteindelijk wordt geneutraliseerd. In een andere lenshouder zal dit (niet snel) voorkomen.

  De voorzorgsmaatregelen die je sowieso kunt treffen zijn:

  • Breng NOOIT ongeneutraliseerde EasySept peroxide contactlensvloeistof rechtstreeks in contact met je ogen. Dit doet echt pijn en is schadelijk voor je ogen!
  • Gebruik alleen de meegeleverde speciale lenshouder inclusief de platina disc in combinatie met EasySept peroxide contactlensvloeistof. Gebruik NOOIT een andere lenshouder!
  • Zet de contactlenzen NOOIT in als ze korter dan zes uur in EasySept peroxide contactlensvloeistof hebben gestaan. Als niet geneutraliseerde EasySept peroxide contactlensvloeistof in je ogen komt, verwijder dan onmiddellijk de lenzen en spoel je ogen uit met stromend water.
  • Spoel lenzen NOOIT af met EasySept peroxide contactlensvloeistof voordat je ze weer inzet. Gebruik hiervoor een steriele zoutoplossing (saline).

Voor de harde lens kijker

Voor harde lenzen bestaan er ook megaveel verschillende soorten vloeistoffen. Je doet er letterlijk jaren, misschien wel eeuwen over om de juiste soort te vinden. Onnodig, zo vinden wij. We helpen je graag met het kiezen van de juiste vloeistof, speciaal voor harde lenzen. Gewoon, omdat je hard gaat!
 1. Boston Advance Cleaner

  Dé vloeistof die je wilt gebruiken voor harde lenzen als het gaat om een alles-in-1 behandeling. Voor je dagelijkse lensverzorging die harde zuurstofdoorlatende contactlenzen niet alleen reinigt, desinfecteert en conditioneert, maar ook dagelijks proteïne verwijdert. Wat wil je nog meer? Je hoeft ’s avonds niet eens je lenzen uitgebreid te reinigen. Alleen goed wrijven, spoelen en minimaal vier uur laten weken voordat je ze weer inzet.
 2. Boston Advance Cleaner

  Deze lenzenvloeistof lijkt heel erg op de bostom Simplus multi-action, maar is nét even anders. De Boston Advance Cleaner verwijdert vuil en afvalstoffen van je lenzen, waarna ze schoon, helder en klaar zijn voor desinfectie. Het is dus echt stap 1 van je reinigingsproces. Gebruik hierna altijd de Boston Advance Comfort Formula Conditioning Solution om het helemaal af te maken. De vloeistof is wit van kleur, dus niet doorzichtig. Dit maakt het ideaal om te zien hoeveel vuil je precies van je lens afhaalt.
 3. Boston Advance Comfort Formula Conditioning Solution

  Om je schoonmaakproces af te maken met de Boston Advance Cleaner gebruik je als stap 2 de Boston Advance Comfort Formula. Deze lenzenvloeistof gebruik je gedurende de nacht voor het bevochtigen, weken en desinfecteren. Daarnaast bevordert de vloeistof ook de bevochtiging van je lenzen voor en tijdens het dragen. Het dubbele desinfectie systeem biedt bescherming tegen schadelijke micro-organismen.

  Gelukkig weet je nu in één keer heel veel over lenzenvloeistoffen en waar je op moet letten. Het begint al bij welke lens je zelf hebt: een harde of een zachte lens. Daarna is het een kwestie om te bekijken welke vloeistof geschikt is voor jou. Heb je liever een alles-in-1 reiniger? Of heb je hele gevoelige ogen? Zijn je lenzen altijd super vies? Dan heb je misschien waterstofperoxide nodig. Deel jouw ervaringen met de lenzenvloeistoffen van Bausch en Lomb op onze Facebook of Instagram pagina. Dat vinden we altijd erg leuk!

Terug naar het overzicht