Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Welke mondkapjes moet je verplicht dragen en waar koop je ze?

Wist je dat in Azië mondkapjes al jaren onderdeel zijn van het straatbeeld? Sinds de coronacrisis zie je ook in Nederland steeds vaker het mondkapje in het straatbeeld, sterker nog vanaf 1 juni ben je zelfs verplicht om op sommige plekken een mondkapje te dragen. Mondkapjes gaan namelijk de verspreiding van het virus tegen. Langzaamaan wordt het dagelijkse leven weer opgepakt en gaan mondkapjes steeds vaker gebruikt worden.

Je gaat vaker de straat op, brengt je kinderen naar school en gebruikt het openbaar vervoer. Wanneer je geen mondkapje gaat dragen in het openbaar vervoer, loop je de kans op een boete. Naast dat je dit niet wil, wil je natuurlijk ook geen besmetting overbrengen en oplopen. Het dragen van mondkapjes kan hierbij bescherming bieden. Maar waar koop je deze niet-medische mondmaskers? Wij vertellen je alles over verschillende soorten mondkapjes en waar je ze kunt kopen. Lees je mee?

Wetgeving en mondkapjes

Met de huidige regels in Nederland is het niet nodig om mondkapjes in je privétijd te dragen. Het coronavirus wordt overgedragen via druppeltjes uit de neus en keel. Dit wordt door hoesten en niezen verspreid. Nu je weet dat het niet nodig is om in je privètijd mondmaskers te dragen, is het wel belangrijk om je aan de hygiënemaatregelen te blijven houden. Was je handen vaak, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen. Maar dat weet jij natuurlijk wel, toch? Welke soorten mondkapjes er zijn vertellen we je nu!

Soorten mondkapjes: Niet-medische en medische mondmaskers!

Er zijn over het algemeen twee verschillende mondkapjes. Dit zijn medische mondkapjes en niet-medische mondkapjes. Medische mondkapjes zijn mondkapjes die in de zorg worden gebruikt. Verder zijn de niet-medische mondkapjes bedoeld voor het openbaar vervoer. Denk hierbij aan wegwerp mondkapjes of mondmaskers van textiel. Wij hebben voor jou drie-laags mondmaskers 50 stuks en dit zijn niet-medische mondmaskers. Is dit wat jij zoekt? Wees er dan snel bij!

Verplicht dragen van een mondkapje in het OV!

In de trein of bus is het lastiger om anderhalve meter afstand te houden. Daarom worden mondmaskers als extra veiligheidsmaatregel verplicht gesteld in het openbaar vervoer. Er wordt geadviseerd om in de trein, metro en bus niet-medische mondkapjes te dragen, bijvoorbeeld van katoen. Zo hebben wij voor jou een katoenen mondkapje. Het mondkapje is dus gemaakt van katoen, waardoor de stof goed ademt. Bij ons shop je ze voordelig. Dit mondkapje is uitwasbaar en dus gemaakt voor hergebruik. Dat is uiteindelijk ook beter voor jouw portemonnee.

Dit zijn de voor- en nadelen van mondmaskers

Er zitten zowel voor- als nadelen aan mondmaskers. Zoals je weet zijn mondkapjes vooral ter bescherming voor professionals in de zorg. Wat zijn dan de voordelen van mondmaskers? Nou, dit: Een niet-medisch mondkapje draag je niet ter bescherming van jezelf, maar ter bescherming van de mensen om je heen. Helaas zijn er ook nadelen aan mondkapjes verbonden.

Namelijk: je raakt je gezicht vaker aan, mensen kunnen de maatregelen zoals afstand houden en handen wassen misschien minder serieus nemen en het masker kan te dun zijn, waardoor het niet volledig afgesloten is aan de zijkant.

Hoe gebruik je mondkapjes

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van mondkapjes vertellen we je over hoe je ze draagt. Want als je eenmaal een mondkapje hebt moet je het op de juiste manier op- en afzetten. We zetten het voor je op een rijtje:

  • Was je handen goed voordat je het mondkapje opzet
  • Raak de binnenkant niet aan
  • Gebruik de touwtjes of elastieken om je mondkapje op te zetten
  • Zorg dat het goed aansluit op je gezicht en de neus en mond bedekt
  • Was je handen ook als je het mondkapje afzet
  • Gebruik weer de touwtjes of elastieken
  • Raak de binnenkant niet aan

Ben je opzoek naar mondkapjes? Wij hebben voor jou drie-laags mondkapjes 100 stuks. Dit zijn niet-medische mondmaskers!

Goed, nu weet je welke soorten mondkapjes er zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Ook weet je hoe je mondmaskers op de juiste manier moet op- en afzetten. Wel zo fijn, he? Voor je het weet is het alweer begin juni en moet je mondkapjes bij de hand hebben als je gaat reizen met het openbaar vervoer. Is dit waar jij naar opzoek bent? Bij ons ben je aan het juiste adres. Shop snel op KoopjesDrogisterij.nl!