Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Zeg maar dag tegen eelt onder je voeten!

Nu de zomer voor de deur staat willen wij onze voeten weer in topconditie krijgen zodat we weer lekker op onze slippers de deur uit kunnen. Doordat jouw voeten in de winter misschien wel iets te goed ingepakt hebben gezeten kan er eeltvorming op je voeten hebben plaatsgevonden. Geen pretje natuurlijk! Daarom geven wij jou de beste tips om weer met eeltvrije voeten te kunnen flaneren.

Wat is eelt

Eelt is een verdikking van de opperhuid. Je zal eelt meestal tegenkomen op je voeten. Als je vaak hard aan het werk bent is de kans ook groot dat je eelt op je handen ontwikkelt. Onder je voet heb je een dikkere huid dan op de rest van je lichaam. Logisch natuurlijk! Je voeten hebben namelijk wel wat werk te verrichten. Voeten zijn sterk, waarschijnlijk zelfs sterker dan je denkt. De voeten van onze voorouders sprongen over rotsen, trotseerden de meest onherbergzame terreinen en doorstonden urenlange dagelijkse wandelingen. Uiteraard zijn wij mensen geëvolueerd in de loop der jaren, maar toch blijven onze voeten één van onze meest waardevolle bezittingen. Naast dat je voeten waardevol zijn, is de huid van de voeten erg uniek. De aanmaak van nieuwe huidcellen gaat namelijk veel sneller dan de afbraak van dode huidcellen, waardoor er eelt ontstaat. Vaak is eelt te herkennen aan een gelige kleur en een verhard en ruw gevoel. Dit ontstaat vaak door wrijving van bijvoorbeeld te strakke schoenen.

Heb ik last van eelt?

Grote kans dat je de bovenstaande vraag kunt beantwoorden met 'ja'. Het is alleen maar hoe je het bekijkt. Iedereen heeft namelijk in meer of mindere mate eelt op zijn voeten zitten. Hier is in principe niets mis mee aangezien je een dun laagje eelt op je hielen en voetzolen nodig hebt om lekker te kunnen bewegen. Vaak is er pas sprake van overtollig eelt als je een pijnlijk gevoel hebt tijdens het lopen of het aantrekken van schoenen. Het is dan ook ontzettend belangrijk om het eelt op tijd aan te pakken. Met verschillende tips gaan wij jou helpen om het overtollige eelt op je voeten te verwijderen.

Zo maak je je voeten weer zijdezacht!

Als je klachten ervaart van de eeltvorming op je voeten, bestaan er genoeg eelt crèmes, voetvijlen en eeltpleisters die jou kunnen ondersteunen met het behandelen van deze eeltplekken. Om eelt zowel te behandelen als te voorkomen is het aan te raden om een crème te gebruiken zoals de Hansaplast Anti Eelt Peeling. Deze crème combineert krachtige peeling en verzorging in twee fases.

  • Peeling fase: puimsteen scrubdeeltjes en natuurlijke zoutkorrels verwijderen ruwe harde huid op een zachte manier.
  • Verzorgende fase: de voedende formule met Urea en Amandelolie verzorgt de huid intensief en maakt je voeten zacht.

Als je liever zelf het werk doet, dan is de Dr Fix Feet Voetvijl een handig hulpmiddel! Deze professionele voetvijl heeft ruim 135 roestvrijstalen precisie vijltjes die zacht, maar grondig, het eelt en de droge huid van je voeten verwijderen. Je voeten worden weer glad, zacht en mooi.

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen! Met deze tips ben jij de eelt een stap voor en voorkom je eetvorming.

  • Draag schoenen die goed passen en lopen. Als je schoenen te strak zitten of blaren veroorzaken, is dit foute boel!
  • Smeer je voeten dagelijks in met een vette crème om je huid lekker zacht te houden.
  • Loop niet te veel op slippers met een dunne zool.

Je beschikt nu over een aantal tips die jou kunnen helpen met het behalen van eeltvrije voeten waarmee je klachtenvrij op pad kunt. Ben je benieuwd naar producten die voor jouw voeten geschikt zijn? Kijk dan op KoopjesDrogisterij.nl!

Terug naar het overzicht