Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Chlorofyl: Het groene goud?

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord en anders iets van gezien op social media: chlorofyl. Gemixt met een glas water zou het zelfs het ' wonderdrankje' worden genoemd. Chlorofyl is het stofje dat ervoor zorgt dat planten hun voeding binnenkrijgen. Het is niet alleen voor planten een superfood, ook voor ons! Het is namelijk goed voor veel verschillende dingen. Meer weten over chlorofyl? Lees dan gauw verder!

Wat is chlorofyl?

Het zorgt niet alleen voor de voeding van planten, maar ook voor de mooie groene kleur die planten hebben. Dankzij chlorofyl kunnen planten zonlicht opnemen en daar krijgen ze weer energie van. Het is essentieel voor een gezonde plant. In chlorofyl zitten veel verschillende vitaminen en mineralen als: vitamine A, C, E en K en calcium, magnesium, potassium en ijzer. In groente vind je het terug in groene bladgroenten als waterkers, rucola, prei, andijvie en spinazie. We kunnen allemaal wel zo'n superfood gebruiken, is het niet?

Wat zijn de voordelen van chlorofyl?

Je weet nu wat chlorofyl is. Maar… waar is het nou zo goed voor en waarom is iedereen er zo dolenthousiast over? Nou, dat is goed te verklaren. Chlorofyl brengt heel wat voordelen met zich mee. Dit verschilt natuurlijk wel in resultaat per persoon, net als bij veel andere supplementen. Sommige mensen zweren erbij en dit is waarom:

  1. Gewichtsverlies
  2. Er is onderzoek gedaan naar de werking van chlorofyl op het lichaamsgewicht. Daar wijst uit dat het inderdaad kan helpen met een paar kilootjes minder. Daarnaast geeft het een boost aan de spijsvertering. Altijd fijn!
  3. Helpt bij een goede flora van de huid
  4. Chlorofyl bevat antivirale elementen die goed zijn voor een beschadigde huid. Het helpt een beschadigd of geïrriteerd plekje dus genezen.
  5. Helpt tegen onaangename geurtjes
  6. Uit onderzoek is gebleken dat het een slechte adem kan tegengaan eveneens als een onaangename zweetgeur.
  7. Vitaminebom
  8. Zoals eerder gezegd, het zit boordevol vitaminen en mineralen. Best de moeite waard om toe te voegen aan je voedingspatroon, toch?

Hoe kan ik chlorofyl innemen?

Chlorofyl zit dus in planten, maar je neemt natuurlijk niet je pannenkoekplant mee in je lunchbox, of wel? Je kunt chlorofyl vinden in verschillende voedingssupplementen. Je kunt het bijvoorbeeld ook vinden in tarwegras, chlorella en vloeibare chlorofyl. Het laatste product is erg populair geworden het afgelopen halfjaar door social media. Verschillende influencers hebben het uitgetest, met hele goede resultaten!

Wat is het verschil tussen chlorella en chlorofyl?

Al die moeilijke namen, maar wat is nou wat? Eigenlijk is het makkelijker dan het lijkt… Chlorella is een type alg en chlorofyl is het bestandsdeel dat in chlorella zit in een hoge dosis. Daarom zijn er ook supplementen van chlorella te verkrijgen. Omdat deze alg veel bladgroen bevat is de chlorofylgraad hoog. Je hoeft natuurlijk geen algen te eten, maar dit kan heel gemakkelijk met tabletten of capsules. Bijvoorbeeld Chlorella tabletten van NOW

Ben jij inmiddels overtuigd dat je chlorofyl nodig hebt in jouw dagelijkse routine? Koop het dan gemakkelijk en snel op KoopjesDrogisterij.nl!