Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Healthypharm Mebendazol/wormkuur (6tb)

6tb
  € 2.09
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Mebendazol

De werkzame stof in Mebendazol is mebendazol.
Introductie Mebendazol doodt wormen, wormeieren en larven, doordat het de opname van voedingsstoffen verhindert.

Het is te gebruiken bij verschillende worminfecties, zoals aarsmaden, spoelworm, zweepworm, mijnworm en lintworm. Ook is het te gebruiken bij sommige andere worminfecties die vooral in de tropen voorkomen.
Gebruik Dosering:

De onderstaande dosering geldt zowel voor kinderen vanaf 2 jaar als voor volwassenen. Er hoeft geen speciaal dieet of laxeermiddel te worden voorgeschreven. Indien de worminfectie gepaard gaat met diarree, dient men tegelijkertijd de verschijnselen hiervan te behandelen.
Infecties met aarsmaden: 1 tablet en na 14 dagen opnieuw 1 tablet, zonodig iedere 14 dagen herhalen.
Infecties met spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen: 1 tablet
's morgens en 1 tablet 's avonds, gedurende 3 opeenvolgende dagen.
Indien na drie weken geen volledige genezing is verkregen, dient de behandeling te worden herhaald
Hoe?
 • Tabletten: innemen met een glas water.
 • Drank: meet de aanbevolen hoeveelheid af met de maatlepel of maatbeker.

Wanneer?
U mag het middel innemen op elk moment van de dag.

Als u het meerdere dagen moet gebruiken, kunt u het beste vaste tijdstippen kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis. Als u het één keer per dag gebruikt: bij voorkeur 's ochtends. Als u het twee keer per dag gebruikt: 's ochtends en 's avonds.

Hoe lang?

 • Aarsmaden. Twee doses met een tussenpoos van twee weken zijn meestal voldoende. Dus op dag 1 en op dag 15. Zijn ze dan nog niet verdwenen, dan kunt u na twee weken opnieuw een dosis gebruiken. Overleg dan wel met uw arts of uw apotheek.
 • Spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen. De kuur duurt meestal drie dagen met twee doses per dag, 's ochtends en 's avonds. Deze kuur kunt u na drie weken herhalen, als u na die tijd nog wormen in de ontlasting vindt.
 • Lintworm. De kuur duurt meestal enkele maanden tot enkele jaren.
 • Overige worminfecties. Afhankelijk van de soort duurt de kuur drie tot dertig dagen, soms wel enkele maanden. U mag dat alleen doen na overleg met uw arts.

Bijwerkingen
Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. Deze treden praktisch nooit op bij de normale dosering, gebruikt bij aarsmaden, spoelwormen, zweepmaden en lintwormen.

De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden, zijn maagdarmklachten, huiduitslag en overgevoeligheid. Bij baby's kunnen wel, zeer zelden, ernstige bijwerkingen ontstaan.

Zelden

 • Buikpijn en zeer zelden diarree en winderigheid. Dit kan echter ook komen door de worminfectie zelf.

Zeer zelden

 • Huiduitslag of overgevoeligheidsreacties, zoals galbulten. Een ernstige overgevoeligheidsreactie is te merken aan benauwdheid, een opgezollen gezicht of een ernstige huidafwijking. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts. U mag dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor mebendazol. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.

Bij baby's, zeer zelden

 • Koorts of stuipen. Waarschuw dan uw arts. Gebruik dit middel bij kinderen onder de 2 jaar alleen op advies van een arts.

Na langdurig gebruik van hoge doses, zeer zelden

 • Afwijkingen in het bloed, de nieren of de lever. Dit kunt u soms merken aan keelpijn, koorts, blaren in de mond, snel blauwe plekken of geelzucht. Waarschuw dan uw arts.

Raadpleeg uw arts als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Vergeten

 • Driedaagse kuur. Bent u een dosis vergeten en duurt het minder dan vier uur voor u de volgende doses moet nemen? Neem de vergeten doses in en neem de volgende dosis minstens vier uur later. Het is niet erg als de kuur van drie dagen iets uitloopt naar vier dagen, als u maar wel de totale hoeveelheid van de kuur inneemt.
 • Herhaling na twee, drie of vier weken. Als u te laat bent voor de tweede behandeling, neem het middel dan zodra u het merkt alsnog in. Controleer goed of u of uw kind(eren) wormvrij zijn. Eventueel kunt u de behandeling nog een keer herhalen.

Verboden
autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

Wisselwerking
Dit middel heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de bestanddelen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die bestanddelen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje ‘samenstelling’.

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende.

 • Ritonavir, een middel gebruikt bij hiv-infectie, kan de hoeveelheid mebendazol in het bloed doen stijgen. Hierdoor zijn de bijwerkingen sterker. Raadpleeg uw arts als u deze combinatie voorgeschreven heeft gekregen.
 • Metronidazol (een antibioticum). In combinatie met mebendazol geeft dit middel een verhoogde kans op een ernstige huidaandoening met blaarvorming. Deze combinatie moet u liever niet samen gebruiken. Overleg hierover met uw arts of apotheker.
Twijfelt u eraan of een van de bovenstaande wisselwerkingen voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Zwangerschap
Als u zwanger bent, overleg dan eerst met uw arts voordat u mebendazol gaat gebruiken. Vooral tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap kan mebendazol schadelijk zijn voor de ongeboren baby.

Gebruik dit middel alleen als uw arts heeft beoordeeld dat uitstel van de behandeling ernstiger is dan de mogelijke effecten van de behandeling.

Borstvoeding
U kunt veilig borstvoeding geven, als u dit middel in de normale dosering gebruikt. Het komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Het wordt al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Stoppen
U bent zekerder van een goed resultaat als u de behandeling herhaalt zoals aangeraden. Doet u dit niet, controleer dan de ontlasting goed op de aanwezigheid van wormpjes. Dit middel doodt wel alle maden en wormpjes, maar soms niet alle eitjes. Daarom is het verstandig na twee weken opnieuw te behandelen, omdat dan de overgebleven eitjes zijn uitgekomen.

Lees voor gebruik de bijsluiter

Houder van de vergunning voor het in de handel brengen
Healthypharm B.V.
Nieuwe Donk 3
4879 AC Etten-Leur

Overige informatie over dit product

SKU
623568
Merk
Healthypharm
EAN
08714632081796
Inhoud
6tb
Ingrediënten
Stof: mebendazol - Hoeveelheid: 100 mg
Gebruik / dosering
bij aarsmaden na 14 dagen behandeling herhalen; bij infecties met spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen adviesdosering 3 dagen achtereen toepassen.
Houdbaarheid
56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Allergie voor n van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.
RVG registratienummer
20655=5704
RVH registratienummer
20655=5704
GPC
10000867
Aanbevolen dosering
1
Maximale dosering
2, afhankelijk worminfectie
Gebruiksadvies
bij aarsmaden na 14 dagen behandeling herhalen; bij infecties met spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen adviesdosering 3 dagen achtereen toepassen.
Bewaaradvies
6- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 25 C.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. Overleg voor gebruik eerst met arts bij zwangerschap of borstvoeding en bij gebruik metronidazol. Intolerantie bepaalde suikers. Niet i.c.m andere geneesmiddelen. Raadpleeg een arts indien de verschijnselen verergeren of binnen 14 dagen niet verbeteren.
Toedingingsvorm
tablet
Gebruiksindicatie
1
Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking
Intolerantie bepaalde suikers. Niet i.c.m andere geneesmiddelen. Raadpleeg een arts indien de verschijnselen verergeren of binnen 14 dagen niet verbeteren.
Huisarts bezoeken
Bij andere wormen dan aarsmaden of spoelwormen.Aarsmaden: dunne, bleekgele/witte bewegende wormpjes die 0.5-1 cm lang zijn. Ze geven vaak jeuk in de bilspleet. Bij aarsmaden: als 2 weken na de tweede dosis mebendazol de wormen niet weg zijn terwijl goede hyginische maatregelen zijn genomen.Spoelwormen: dikke ronde wormen van 10-30 cm lang en 3-6 mm dik. Bij spoelwormen: als 2 weken na een herhaalde behandeling met mebendazol de wormen niet weg zijn. Zwangere vrouwen en kinderen met een worminfectie anders dan aarsmaden en als hyginische maatregelen niet hebben gewerkt.
Toepassen bij
Ter bestrijding van wormpjes
Werkzame stof
Stof: mebendazol - Hoeveelheid: 100 mg
Contra-indicaties
Allergie voor n van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95