Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Lima Tamari strong bio (250ml)

Kies variant
Adviesprijs € 5.35 € 4.85
9% korting
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Lima Tamari strong

Tamari bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan je het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.

Ingredienten:
Water, SOJAbonen*, zeezout, alcohol*, A. oryzae 
*uit biologische landbouw

Voedingswaarde per 100 gram:  
Energie (kJ) 346 kJ / 82 kcal
Vet 0 gram
> waarvan verzadigd 0 gram
Koolhydraten 5,8 gram
> waarvan suikers 1,7 gram
Voedingsvezels 0,9 gram
Eiwitten 10 gram
Zout 13,6 gram

Gebruik
Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De smaak van Shoyu wordt gekenmerkt door een oprechte alcoholtoets, die het resultaat is van de fermentatie van de tarwe. Dat is de reden waarom het product niet bestand is tegen een langdurige verwarming, en waarom het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd mag worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.

Fabrikant:
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België

 
 

Overige informatie over dit product

Merk
Lima
SKU
802380
EAN
5411788036498
Inhoud
250ml

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95