Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Op zoek naar huidverzorging van binnenuit? Collageen kan je hierbij helpen

Ben je op zoek naar een natuurlijke huidverjonging? Dan kan het dagelijks nemen collageen voor jou de oplossing zijn. Collageen is een lijmvormend eiwit in ons lichaam. Het zorgt voor stevigheid. Het houdt je huid jong en strak. Collageen komt van het Griekse woord 'kolla', dat samenbinden of lijm betekent. Onze gewrichten, botten, spieren, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. Het houdt eigenlijk je organen en weefsels op hun plek.

Wat is collageen?

Collageenvezels bevinden zich in de dermis, dit is de laag onder de opperhuid. Collageen helpt rimpelvorming te voorkomen. Naast collageen dat zorgt voor stevigheid heb je elastine die zorgt voor de veerkracht of elasticiteit van de huid. Collageen is dus een natuurlijke anti-aging die ons lichaam zelf aanmaakt. Maar waarom wordt onze huid dan toch minder strak en stevig als we ouder worden?

De collageenproductie vermindert na ons 30e levensjaar

Collageen wordt dus onder andere in je huid aangemaakt. Dit proces neemt geleidelijk af bij het ouder worden. Je huid maakt vanaf je 30e minder goed collageen aan waardoor er rimpels en cellulitis kunnen ontstaan. Na ons 50e levensjaar maakt ons lichaam zelfs bijna helemaal geen collageen meer aan. Dit is ook meteen de reden dat de huid van oudere mensen slapper en dunner is dan niet van jonge mensen. Je kunt je dus voorstellen dan het bevorderlijk kan zijn om het collageen in je lichaam aan te vullen met een supplement. Met crèmes kun je de aanmaak van collageen in de diep gelegen huidlagen niet stimuleren. NutraSkin Collagen Drink levert collageenpeptiden aan van binnenuit en kan de huid wel verjongen, zo blijkt uit verschillende studies. NutraSkin bevat specifieke collageenpeptiden dat echt verschil kan maken. Een eerste vereiste is dat het collageen is gehydrolyseerd, oftewel afgebroken in kleinere deeltjes. Dit is noodzakelijk voor een goede opname uit het maagdarmkanaal. Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar inname van collageen op de huid. Uit studies blijkt dat het effect van collageenpeptiden dosis- afhankelijk is. Oftewel: een hogere dosis geeft een beter resultaat. Daarom bevat NutraSkin Collagen Drink 7,5 gram collageen, waar andere merken 2,5 of 5 gram in een sachet doen. Daar heeft NutraSkin goed over nagedacht!

Kan je de collageen aanmaak in je lichaam beïnvloeden?

Naast de natuurlijke verandering in de aanmaak van collageen in je lichaam, zijn er ook nog een aantal externe factoren die de aanmaak kunnen beïnvloeden of zelfs collageenvezels kunnen afbreken. We willen er allemaal zo lang mogelijk jong uit blijven zien, toch? Je kunt hierbij denken aan (te lange) blootstelling aan de zon of roken. Daarbij kan bepaalde voeding hierbij juist weer helpen. Denk hierbij aan voeding als: snijbiet, sperziebonen, spinazie, rode paprika, rode biet, sla, tomaten, wortelen, bieten, prei, komkommer, zeewier, groene bladgroenten en ui. Het is dus een combinatie van bepaalde factoren die de collageenaanmaak in je lichaam op pijl houden. We blijven niet zomaar jong en strak, natuurlijk!

Hoe kan ik dan mijn collageen aanvullen?

Je kunt het collageen in je lichaam op verschillende manieren aanvullen. De makkelijkste manier is via een drankje, op deze manier neemt je lichaam het ook nog eens heel snel op. Je kunt kiezen voor NutraSkin Collagen Drink. In dit drankje zit ook nog eens Vitamine C die bijdraagt aan de vorming van collageen. Je collageen wordt dus niet alleen aangevuld, maar ook de aanmaak ervan wordt gestimuleerd. Twee vliegen in een klap dus! Daarnaast is de NutraSkin Drink voorzien van een clean label. Dit betekent dat er geen hulpstoffen zijn toegevoegd aan het drankje. De collageen drink bestaat enkel en alleen uit actieve ingrediënten.

Je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Als je op internet zoekt zie je dat er veel schillende supplementen te koop zijn met collageen. Ook de hoeveelheid collageen die ze bevatten verschilt. Dit varieert van zo'n 2,5 tot 10 gram collageen per dagdosering. Wat een effectieve dosering collageen is, hangt af van verschillende factoren en is deels individueel bepaald. Hoeveel collageen voor jou ideaal is, hangt bijvoorbeeld af van de hoeveelheid collageen die je al met je gewone voeding binnenkrijgt. Maar ook je voedingspatroon in het algemeen (inname van vitamines, mineralen, suiker) en genetische factoren, leeftijd en leefstijl (o.a. roken) spelen een rol.

Met het collageen wat NutraSkin gebruikt zijn studies gedaan naar het effect op verschillende aspecten van de huid en nagels, waarbij doseringen variërend van 2,5 tot 10 gram zijn gebruikt. Ook bij de lagere doseringen collageen (2,5 gram) is al een anti-aging effect aangetoond. Na staken van het gebruik was het effect op de huidelasticiteit significant groter in de testgroep dan in de placebogroep. Dit effect was groter bij vrouwen vanaf 50 jaar en groter bij inname van 5 gram dan bij gebruik van 2,5 gram. In een andere studie werd het effect van inname van respectievelijk 5 en 10 gram collageen bestudeerd. De doseringen werden hier wel ten opzichte van een placebo, maar niet met elkaar vergeleken. Uit een aantal studies blijkt dat het resultaat van collageeninname dosis-afhankelijk is. Dit betekent dat je beter resultaat mag verwachten bij een hogere inname van collageen.

Hoe gebruik je NutraSkin Collagen drink?

De naam zegt het al, het is een drankje en dus erg makkelijk in te nemen. De doseringen zijn in sachets verdeeld en bevatten een dagelijkse inname van 7,5 g collageen en 80 mg vitamine C. Daarmee bereik je ook gelijk 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid aan vitamine C. Je kun de inhoud van het zakje simpelweg in een glas doen en hier een beetje water aan toevoegen waarna je even goed roert. Je kunt de rest van het glas vullen met water of een sapje. Het beste is om het te nemen buiten je maaltijden om. Op deze momenten is wordt het collageen het beste opgenomen door het lichaam. Het is een kleine moeite en je blijft er ook nog eens langer jong uit zien, wie wil dat nou niet?

De collageenaanmaak vermindert na ons 30e levensjaar en dat is wat zorgt voor rimpelvorming van onze huid. Door dit aan te vullen zorg je voor het vertragen van de rimpelvorming en houd je de huid langer jong en strak. Wil jij dit ook? Shop dan snel en voordelig op KoopjesDrogisterij.nl!